Přejít na obsah


ZaDesetDvě aneb Maxel's Food Court



Vykoštěná stehna pečená v jogurtu, římském kmínu, chilli a limetkové šťávě

Příspěvek od Maxel, 04 říjen 2017 · 463 views
kuře, stehna, podle Pohlreicha a 3 více...
Tenhle recept jsem vopšlehnul vot českého mistra vařečky a rondónu, Zdendy Pólrejcha (verbal promine). Je to taková fajn rychlovka, ideální recept na večeři v hektickém dni. Jen to vykoštění stehna chce trochu fištróna. Mě to naučil táta už před pár lety a od tý doby to umim. Kdo by se s tim nechtěl párat, taky se daj koupit stehna už vykoštěný že jo. Pot...


Bramborový simple pie

Příspěvek od Maxel, 04 říjen 2017 · 321 views
slaný koláč, brambory a 1 více...
Když neni chuť na maso, za to je chuť na brambory (a to já mam často, páč sem prostě bramborovej) - zapečené jako takový simple pie, neboli jednoduchý slaný koláč. Dá se jako hlavní bezmasé jídlo, nebo i hutnější příloha třeba ke grilované krkovičce nebo kuřecímu steaku. Takže kdo se nebojí sacharidů, směle do toho, je to hodně žravý. A vůbec to neni zlý...


Kachní a kuřecí paštika s brusinkami

Příspěvek od Maxel, 04 říjen 2017 · 367 views
paté, paštika, kuře, kachna a 1 více...
Kdo z vás se zúčastnil prvního kulinářského srazu nás nemocných chrono-chorobou (El Bundus nebo tak nějak se to menuje) loni v říjnu v Jeseníkách, už měl možnost ochutnat - vezl jsem tam skoro stejnou (jen čistě kachní) a z větší části se konzumovala na snídani. Paštika kombinující kuřecí a kachní s brusinkami. Nedávno jsem se rozhodl skoro po roce zas ud...


Tarte Tatin, aka obrácený jablečný koláč

Příspěvek od Maxel, 04 říjen 2017 · 398 views
dezert, koláč, jablka
Na sladký moc nejsem, jak už padlo v úvodní předmluvě, ale moje drahá (a taky ta lepší) polovička zas docela jo. No a když už dělá smutný voči po několikáté, že by si po tom skvostném hlavním jídle (ehm, ehm... samochvála) dala nějaký ten dezert, mam v rukávu několik osvědčených (a díkybohu vcelku jednoduchých) receptů. Jedním z nich je právě i dnešní pří...


MAXimální klasika: řízky a bramborový salát

Příspěvek od Maxel, 04 říjen 2017 · 336 views
vepřové, kuřecí, řízek a 2 více...
Nedávno jsem měl váženou návštěvu v našem skromném příbytku, ctění rodičové nás poctili. Jelikož otec taky docela kuchtí - tady jsem to asi podědil - a je spíš příznivcem klasické krmě, nevymýšlel jsem žádné experimenty a jal se připravit tradičné české (řekl bych stále ještě sváteční) jídlo, tedy v čísle jednotném: rezeň a brsalát. Jak už tak to u mě býv...


Vídeňské roštěnky podle pražské náplavy

Příspěvek od Maxel, 23 září 2017 · 260 views
hovězí, roštěnky, brambory a 1 více...
Vídeňské roštěnky podle pražské náplavy Už je to pár dní zpět, co má drahá vyrazila za kultůrou a já se rozhodl jí návrat zpestřit oblíbenými roštěnkami. Dá se říct, že se jedná o roštěnky vídeňské? Asi jo. Nicméně jak jsem již předeslal na začátku, recepty se mám tendenci jen inspirovat a detaily si upravuji dle (mo)mentální nálady a kuli-rozpoložení. Proto i tady to neni 1:1 jak to páni ve Ví...


Kuřecí rolky zapečené s mozzarellou

Příspěvek od Maxel, 19 září 2017 · 353 views
kuře, mozzarella, závitek, rolka
Kuřecí rolky zapečené s mozzarellou O víkendu jsem koukal na MasterChefa, kde borci a borky připravovali kuřecí kapsy. Což mě navedlo na myšlenku prubnout podobný recept, jen místo kapsy jsem se vydal cestou rolky.

Bohužel němec zaúřadoval a já si vzpoměl, že bych to pro vás mohl cvaknout, až když jsem měl rolky hotové. Takže dneska cca půlka postupu a suroviny jen textově, a zbytek taky...


Předmluva

Příspěvek od Maxel, 16 září 2017 · 318 views
mluva, před, další, mluvou
Předmluva Už je to tady! Už je to tady! Už je to tady!

The time has come...


Konečně jsem se tedy dokopal k založení kuliblogu, jakožto reakci na několik členů a jejich mírné popíchnutí v Kulináriu. No mírné... Když se tam začala formovat v podstatě petice za založení, začal jsem si trochu (víc) nadávat, že jsem nenastavil laťku v podobě počtu zájemců o blog vofo...


Sugo Bolognese

Příspěvek od Maxel, 16 září 2017 · 540 views
omáčka na špagety, maso, krůtí a 4 více...
Sugo Bolognese První příspěvek do blogu bude z italské kuchyně. Jedná se o rajčatovo-masové ragů, v podstatě hodně podobné klasické omáčce na špagety Bolognese. Základem je recept Emanuela Ridiho:
http://www.sitalemvk.../Sugo-Bolognese

Rád se u receptů spíš inspiruju, než že bych se jich držel jako bible. Někdy takové řekněme odchýlení se z navigace vyjde...





Říjen 2018

P Ú S Č P S N
1234567
891011121314
1516 17 18192021
22232425262728
293031    

Categories