Přejít na obsah






Bramborový simple pie

Příspěvek od Maxel, 04 říjen 2017 · 447 views

slaný koláč brambory pro vegouše
Když neni chuť na maso, za to je chuť na brambory (a to já mam často, páč sem prostě bramborovej) - zapečené jako takový simple pie, neboli jednoduchý slaný koláč. Dá se jako hlavní bezmasé jídlo, nebo i hutnější příloha třeba ke grilované krkovičce nebo kuřecímu steaku. Takže kdo se nebojí sacharidů, směle do toho, je to hodně žravý. A vůbec to neni zlý ani studený, třeba jako taková vydatná sváča.

Ingredience:
- brambory (7 větších)
- cibule (3 střední bílé)
- petrželka
- vejce (4ks)
- smetana (1 dcl)
- mozzarella (1 balení)
- parmazán (10 dkg)
- sůl/pepř

--- POŘÁD MI NEJDOU NAHRÁVAT NOVÉ FOTKY, TAKŽE ZATIM JEN TEXTOVÁ POVÍDKA ---

Než to bude zprovozněno, na foto-postup a výsledek se můžete podívat v Kulináriu:
ttp://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/16900-kulin%C3%A1rium-chronomagicum/?view=findpost&p=1989996

Příprava tohoto pokrmu je nejlepší, nejefektivnější a nejsnadnější (to máme tři nej) v pánvy, která má povolení vstupu do trouby. V opačném případě je potřeba směs připravit a poté poslat do zapékací misky vyložené pečícím papírem ; taky to jde, ale je s tim větší sr*ní.

Brambory nakrájet na tenké plátky. Hodit do pánve na oliváč a takových 15 min opékat a prohazovat. Mezitim osolit a opepřit.

Cibule na půl a pak na silnější plátky, jde do pánve.

Další přijde na řadu petrželka, a docela hodně. Volitelně lze přidat jakékoliv další bylinky, podle chuti každého soudruha.

Nastrouhaný parmazán (jen tak 2/3, zbytek nechat na vrchní posypku) vmíchat do směsi a pánev sundat ze sporáku.

Vejce rozšlehat se smetanou, osolit/opepřit a rovnoměrně nalít na směs.

Posypat zbytkem parmazánu a poklást plátky mozzarelly. A šup s tim do trouby předehřáté na 180st. Zhruba půl hodiny.

Bon apetit :)




Prosinec 2018

P Ú S Č P S N
     12
3456789
10111213 14 1516
17181920212223
24252627282930
31      

Categories