Přejít na obsah

Opět Alpha


Doporučené příspěvky

Dovolte, abych vám jako specialista na levné hodinky představil další dva přírůstky ze stáje Alpha:

1/ MA1019G-PNP-4H

Jeden z mnoha modelů, více či méně připomínající populární Rolexky. Pod značkou Alpha jsou k mání v mnoha provedeních, s různými barvami ciferníku, lunety, s nebo bez GMT ručky, s kovovým tahem nebo na nylonu. Tento model se asi své předloze podobá spíš méně a objednal jsem si jej se sadou pěti různobarevných nylonových "Nato" pásků. Jsou to, řekl bych, typické "pracovní" hodinky. Levné, odolné, dost velké aby byly dobře čitelné ale ne tak velké aby překážely, žádná extravagance. Dovedu si je představit s modrým páskem k montérkám, se zeleným k uniformě, s hnědým pro práci v lese nebo na poli, stříbrošedý k bílému plášti, černý ... (fuj, na funebráky jsem nemyslel) třeba pro kominíky nabo horníky :). Zejména těm posledně jmenovaným by mohly hodit, protože do dolů se nesmí nosit hodinky s elektrickým pohonem.

Strojek mechanický, s automatickým i ručním nátahem, hacking, 23 kamenů, čína. Ručka GMT se nastavuje plynule, neskáče po celých hodinách. Sklo minerální, ploché s lupou nad datumem. Ručky a indexy luminiscenční. Pouzdro masivní nerez, dýnko plné. Korunka šroubovací, signovaná. Vodotěsnost 3atm. Průměr bez korunky 39mm. Odchylka za prvních 24 hodin provozu +7 vteřin. Cena 45USD vč. dopravy.

2/ 549-SG2709

Jump hour regulator. Jednoručky, kde jediná ručka ukazuje minuty. Hodiny se objevují v okénku na pozici 12, jako u běžných hodinek datum. Celkový dojem - neobvyklé avšak decentní pánské společenské hodinky.

Strojek mechanický, dekorovaný, s automatickým i ručním nátahem, 21 kamenů, čína. Sklo minerální, ploché. Pouzdro leštěný nerez, průhledné dýnko. Ručky modřené, ciferník s plastickým vzorem. Korunka signovaná. Pásek kožený (imitace krokodýla), spona skládací, nerezová, signovaná. Vodotěsnost 3atm. Průměr bez korunky 38,5mm. Cena 61USD vč. dopravy.

post-1232-1198093534.jpg

post-1232-1198093549.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také jsem si objednal jedny Alphy - ve stylu "Bond Omega" nebo Brosnan Bond Omega :-), protože jak někdo již na fóru upozornil v Casino Royale má již craig myslím PO..., přišli mi včera. Zpracování není sice stoprocentní, ale to se dá, myslím, hodinkám za cca 71 USD i s cestou prominout. Takže jedinnou vadou na kráse pro mě zůstává fakt, že šroubky, které spojují články tahu jsou docela z měkkého materiálu, neboť při pokusu odšroubovat je (kvůli zkrácení na moji ruku) :-) vyvstal problém. Ten šroubek již nikdy nikdo asi nevyšroubuje. Nutno podotknout, že problém byl pouze u posledního půlčlánku nejblíž sponě (na obou kocích). Ostatní šroubky na plných článcích šly bez problémů. Takže teď se nejspíš budu poohlížet po nějakém pěkném modrém, pravděpodobně koženém řemínku. Ale je mi líto toho kovového původního, je fakt moc pěkný...:-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...