Přejít na obsah

Citizen - význam čísel


Marvi

Doporučené příspěvky

Zdravím vespolek atd.,

 

koupil jsem si svoje první (nové) mechanické hodinky, tj. Citizen NY0040-09EE (vím, že asi toto sdělení na fóru nevzbudí nijak zvláštní pozornost, ale jaksi subjektivně se jednalo o velkou událost). Co mě v průběhu nákupu a po něm zaujalo: Pokud je mi známo, tak staroslavný strojek Miyota 8203(A) se již nevyrábí a v průběhu roku 2016 jsem zaznamenal jisté zmínku, že ani NY0040 se již nevyrábí, leč podle sériového čísla (začíná 69-) by můj kousek měl být vyroben ještě v září 2016: Chápu to správně, respektive je známo, jestli budou tyto hodinky vyráběny? Ovšem snad ještě více mě zajímá, jak číst číslo na ciferníku (pod 6. hodinou). Můj exemplář má N-8203-815863-EY, přičemž vrtá mi hlavou zejména význam poslední čtvrté části, tedy posledních dvou písmen (ta první tři části jsem snad pochopil - Japonsko, strojek, barva?). Jde o to, že téměř na všech fotkách (a to dokonce i několika kusů Citizenů neNY0040) se objevuje "-KA" (naopak -EY je méně běžné, zajímavé je, že na eBayi je jeden kousek s tímto číslem http://www.ebay.ie/itm/CITIZEN-AUTOMATIC-DIVERS-200m-NERO-REF-NY0040-09EE-NUOVO-SCATOLA-GARANZIA/272398373003, který je poněkud podobný tomu mému): Je někomu povědomo, co tato písmena o hodinkách vyjadřují? U novějších (včetně mého) jsem si všiml, že dýnko již Citizen nerazí, ale pouze laserem vypaluje (ryje?), nevím jestli se tento změněný technologický postup projevil v číslu dýnka/pouzdra, nicméně u ciferníkového čísla asi ne (nakonec pro to ani není dobrý důvod). Za případné rady a poučení předem děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože nemám rád nezodpovězené otázky, tak si odpovím, že to asi bude značit nějakou novelizaci. Doplňuji, že jak vyplývá odsud (http://forums.watchuseek.com/f21/citizen-ny0040-caseback-not-stamped-1952401-2.html), tak laserované dýnko asi nebude tou novelizací. Stejně je ale zvláštní, že by novelizovali něco, do čeho se již nevyrábí strojek. Z druhé strany je to pochopitelné, proč by Citizen přestal vyrábět nejlepší potápěčské hodinky vůbec (nebo alespoň v této cenové kategorii, a když ne v této cenové kategorii, tak od Citizenu v této cenové kategorii).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aby bylo jasné o čem mluvím. :photo:

post-41902-0-47031900-1477135579_thumb.jpg

 

Jak si stojí Citizen NY0040 proti konkurenčnímu modelu "Turtle" (značku asi nemusím zmiňovat)

post-41902-0-63439400-1477135670_thumb.jpg

 

Dýnko (v podstatě k změnám nedošlo, takže okolnost, že z něho není nic vidět asi nevadí).

post-41902-0-76653200-1477135852_thumb.jpg

Co se dotýká originálního neoprénového řemínku, tam také k změně nedošlo, spona stále (u černého modelu) bez Promaster signatury.  :crying_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Ahoj.

Možná vykopu toto vlákno, což mnohé pobaví...:-)

Ale zaujalo mě tvé pátrání, také žes nedostal odpověď.

Jsem v tomto také"namočený", protože jsem pořídil tyto automaty z Ebaye od majitele z Německa, který se dušoval, že byly pořízeny někde v hodinářství v Hamburku. Jako dárek, nevyplněná karta, kecy v kleci.

 

No. Mám také laserovane dýnko. Na cifru dole mám "KA". Mám fejk? Kvůli tomu dýnku?

Na Helveti je krásne vidět, že prodávají gravirovany typ 0040. Pro příště už vím, že jedině přes Helveti.

Nestojí těch pár korun za to.

 

Ale strojek šlape pěkně. Letěly +23/den, drbnul jsem od oka do korekce:-) a jdou -2/den. Nádhera.

 

Asi dýnko řešit nebudu ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje dýnko je taky krásně hladké. Pěkně se to přilepí na ruku a dají se bez problému nosit "na gynekologa". Zpočátku mě to trochu naštvalo, ale teď už je mi to jedno. Hodinky jsou pořád na ruce a na dýnko nekoukám. Koupeny prvním majitelem v českém eshopu. Mají číslo N-8203-817637-EY.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...