Přejít na obsah

Detektor lži - prosba o pomoc


Doporučené příspěvky

Přátelé,

vzhledem k pohnutým okolnostem souvisejícím s rozvodem a péčí o dítě bych potřeboval podstoupit jednoduché vyšetření na "detektoru lži". Vím, že to není důkaz, ale chci to udělat pro sebe a pro to, abych utnul to, co se teď děje (více přes SZ). Chtěl bych tedy poprosit, zda někdo z místních vážených členů podobné služby nenabízí, nebo za co nejpřijatelnější cenu nevyužívá, prostě poprosit o doporučení/kontakt (ideálně v Praze). V podstatě jde o to, že potřebuji alespoň takto "prokázat", že jsem neudělal a nedělám nic špatného, že mám čisté svědomí...

Současně pokud by někdo provozoval psychologickou praxi nebo mohl doporučit, byl bych rád, šlo by o konzultaci/posouzení v téže věci...

Moc vám všem děkuji za případnou radu či pomoc, jsem z toho hodně zoufalý a je to pro mne moc důležité...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice neznám podrobnosti, ale ve vypjatých situacích při rozvodech často pomáhá mediace víc, než jednostranné deklaratorní posudky. 

 

*mediace je vyslechnutí obou stran nezávislým odborníkem a snaha najít východisko, které bude přijatelné pro obě strany a zejména pro dítě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, je někdo, komu druhá strana opravdově naslouchá? A je ten člověk objektivně schopen vyslechnout i tebe?

Pokud by jsi někoho takového našel, byla by šance s jeho pomocí s celou situací možná pohnout. Je to, ale jen velmi obecná rada, pravděpodobně tam je postoj nenávisti a msty, co?

 

Je mě to líto...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prorok: takový člověk bohužel neexistuje. Jak jsem psal, takový pokus proběhl, ale zcela se minul účinkem.

Nenávist a mstivost by se dala krájet, ale kdyby se to týkalo jen mne, byl bych v pohodě. Život je prostě někdy takový. Ale bohužel se to netýká jen mně... Více když tak sz, nechci to úplně ventilovat veřejně...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takhle to občas bohužel končí. Z vlastní zkušenosti doporučuji si sehnat dobrého právníka a nechat to kompletně na něm. Jsou to profíci a tyhle situace mají zmáklé a umějí z toho vytěžit maximum. Jen to stojí pár kaček, ale vyplatí se to. Já si tehdy najal právníka a po jeho nabídkách co a jak a za kolik jsem mu vysvětlil, že já se jmenuji Vonásek a vy mne rozvedete a já to zaplatím a to za předem dohodnutou cenou, to pochopil a prostě vše zařídil a znal ty pravé lidi a instituce a já se už o nic nemusel starat a dopadlo to dobře. Než mi tohle napadlo, tak jsem zhubnul patnáct kilo a to za to opravdu nestojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdeňku, obávám se že se tu racionálně snažíš řešit něco, co v téhle chvíli racionální řešení vůbec nemá.

Když babě rupne v kouli/vagíně, můžeš buď počkat až vychladne (což někdy bývá až po klinické smrti), nebo dát na dobře míněnou Honzovu radu a rozchod neprotahovat marným hledáním morální převahy. Protože i kdybys teď nakrásně získal nějakou iluzi "vítězství", stejně ve finále budeš za "kripla"...  -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já už rozvedený jsem, bohužel jsem až doted jen ustupoval a dopadlo to tak, že jsem se dostal do pozice, která je pro mne lidsky nesnesitelná a neakceptovatelná a týká se to hodně dítěte... Prostě tady nejde o nějaké vyhrávání, morální převahy nebo masírování si ega. Jde o to, že musím chránit své dítě a udržet si něco, co bych nazval třeba morální integritou...

Opravdu nejde o to něco vyhrát (tedy mně o to nejde), protože tohle je situace, kde jsou jen poražení. Ale potřebuji pro sebe dokázat, že jsem neudělal nic, z čeho mne osočují. Protože bych něco takového nikdy neudělal... Já to pro sebe samozřejmě vím, ale jsou chvíle, kdy to nestačí. Je jich málo, ale tohle je jedna z nich...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdeňku, mnoho z nás si tím prošlo, prochází a procházet bude. Jsou chvíle, kdy člověk musí veškerou touhu po spravedlivém ohodnocení morálních hodnot hodit za hlavu, otočit se na podpatku a snažit se žít svůj vlastní život.

Pokud ti můžu radit a pokud si chceš ulehčit proces, kterým jsem si prošel a který mi nakonec přinesl jen odsouzení od vlastních dětí, tak se otoč zády ke všemu, čemu se chceš postavit čelem. Uteč a nechej svou hrdost ležet na podlaze jako kus hadru!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Většina lidí si to dnes projde, tak to prostě je. Často záleží na řekl bych inteligenci obou partnerů. Divím se pouze jedinému, proč dodnes neexistuje jakési zákonné vyrovnání po rozvodu. Pokud neexistuje předmanželská smlouva, pak by se majetek automaticky rozdělil 1:1 mezi oba partnery, soud by řešil pouze děti. Smluvní vztahy jsou upraveny taktéž občanským zákoníkem, tedy výpověď, vyrovnání apod. Pokud někdo vstupuje do manželství, že se nerozvede, pak by se do toho vůbec neměl pouštět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Josef: majetek je to poslední, oč by mi šlo a co bych řešil... zajímá mne jen dítě... a o to jde... bohužel...

 

Jenže ženám jde velmi často o majetek, v druhé řadě o pomstu a pak je dítě rukojmím. Když ti nejde o majetek odevzdej vše co máš, slib jí, že jí budeš celý život dávat tolik aby nemusela do smrti pracovat a pak se dohodneš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím odkud jsi, řešil jsem něco podobného, kdy staré úplně hráblo a začala totálně furt se vším stresovat, že už jsem dál prostě nemohl. Na pár měsíců jsem se odstěhoval, ale hrozně se mi stýskalo po dceři a chtěl jsem to nějak řešit. Na klinice GHC, kam chodím, mi doporučili Dr. Michaelu Štěánkovou - má dvě ordinace u Prahy - Čelákovice a Dolní Břežany. Je celkem známá, vystupuje i v televizi a radí na internetu, je to soudní znalec v oboru psychologie a řeší i ty nejtěžší případy, fakt špička.

Není úplně levná, hodinová konzultace za 2 tisíce, ale je to fakt profík a otevřela mi oči a zjistil jsem, že chyba opravdu není ve mně a poradila mi jaké kroky mám dělat, opravdu mi dost pomohla získat nad vším nadhled a neřešit to.

 

Pokud bys chtěl, mohu na ní pomocí SZ poslat i číslo na mobil, můžeš se na mne pak kdyžtak odkázat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...