Přejít na obsah

Invicta 8926


safi

Doporučené příspěvky

Při brouzdání internetem jsem narazil na americkou firmu Invicta. Tato firma je zatím zmiňována na diskusi Chronomagu 4x.

 

Po přečtení pár článků na diskusních fórech jsem zjistil že model Invicta 8926 je (alespoň) v Americe považován za "kultovní" model. Jedná se o model alá Rolex, ale s jinou lunetou (nový model, starší model má lunetu alá rolex) takže nápadnost není příliš podobná Neodolal jsem a hodinky v sobotu na Ebay zakoupil (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=8917142003&sspagename=ADME:L:RTQ:US:1).

 

71_1.JPG

 

Odkazy na pár článků:

http://home.woh.rr.com/johnholbrook/

http://www.jirams.btinternet.co.uk/InvReview.html (starší verze s lunetou alá Rolex)

 

Jakmile mi dorazí tak je podrobně popíšu. Jako ekonoma mě zajímá porovnání kvalita vs. cena. Porovnávat je budu s mými bývalými Seiko Divers Automatic SKX033K2.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 114
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Přidal jsem do diskusního fóra pár obrázků z internetu. Stručné zhodnocení hodinek naleznete v příspěvku Viktora v tomto vláknu. http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?pi...id=17129#p17129

 

Dovolil jsem si Viktorův text překopírovat do tohoto vlákna aby jsme měli informace o těchto hodinkách na jednom místě:

 

Viktor: Na jednu stranu je to hodně muziky za málo peněz: ocelové pouzdro i tah jsou pěkně masívní, hodinky se dobře nosí, vodotěsnost 200m, prostě platí, co bylo napsaný v jedný recenzi - 95% Rolex Submarinů za 5% ceny. Ale ty moje mají i svoje mouchy. Automatický strojek Myiota mně vůbec nevadí, ale nemusel bych na něj mít průhled, dal bych přednost plnému dnu. Zdálo se mi, že ten kyklop málo zvětšoval (tak jsem ho mechanicky odstranil, ale škrábnul jsem si při tom lunetu, měl jsem ji blbec napřed sundat). Ta nová luneta s leštěnými ploškami, která nahradila původní vroubkovanou ala Rolex, u mýho kousku klouže v ruce a těžko se s ní otáčí. Pod sklíčkem mám v jednom místě smítko. Logo trochu připomíná Breitling. Ale vzhledem k ceně to jsou určitě solidní hodinky . A docela dlouho jsem z nich měl radost - než jsem dal na ruku Omegy Seamastery

 

 

Jinak doufám že zítra hodinky dorazí a těším se až je prověřím. Pokud budu mít čas, můžete očekávat podrobnou recenzi jako u Seiko Samurai nebo u Seiko Diver.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už dorazily :-) První letmé dojmy - kvalita zpracování velmi dobrá, image také. Už se těším až je večer doma podrobím detailní recenzi:-)

 

P.S. prodavač se strefil do mého vkusu a krabice s hodinkami byla vyplněna růžovým!!! pěnovým polystyrenem :D :D

 

rozkošné:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil
Takže recenze je hotova, poslana Chronomagovi ke zveřejnění. Tak uvidíme. :-) Zítra se pokusím udělat nějaké fotografie.

Kde to vázne? Cenzura trvá tak dlouho? Chtěl jsem koupit modré grand, teď nevím jak dál ...

Když to zveřejní do 14 dnů, můžeme být rádi. Nesmíme na něj tak spěchat, má toho moc, chudák. Mohl bych vyprávět.......:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče přesnosti tak za 11 dní udělaly +114 sec což je +10,4 sec / den. Hodinky se od koupě nijak neseřizovaly. Průměrná denní odchylka osciluje mezi +7 až + 14 sec. Hodinky mám na ruce skoro pořád i při spaní, pouze dva necelé dny ležely na poličce.

 

P.S. má let letadlem nějaký vliv na přesnost hodinek? Osobně předpokládám že ne....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

P.S. má let letadlem nějaký vliv na přesnost hodinek? Osobně předpokládám že ne....

Má, ale myslím, že z praktického hlediska je tento vliv naprposto zanedbatelný.

Při vyšší výšce klesá gravitační síla, která negativně ovlivňuje přesnost mechanického chodu v různých polohách (méně, pokud je stroj vybaven turbilonem).

Můj osobní odhad je, že při letové výšce se bude jedant o odchylku v řádu nějakých piko, či nanosekund ("inženýři" mě jistě rádi upřesní... :))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...