Přejít na obsah

Jak to chodí u vás ve firmě?


safi

Doporučené příspěvky

Kolega nosí citizen na baterku, šéf má Adriatica také quartz - touží po Longines, a v šuplíku má zbírku cibulí. Druhý šéf nosí většinou Tag Heuer Tiger Woods collection anebo Fortis. Ty se mu zastavují na golfu, takže je naštvaný :-) že kosmonauti nevydrží ani pozemské aktivity. Já se rozkoukávám a hledám :-) Že by Seiko Alpinist?

Upraveno uživatelem gabor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 844
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já: Po dvou měsících na Chronomagu dvoje nové hodinky - Seiko SKX007 a Citizen Divers Promaster, předtím (a stále je ještě mám) Casio qurtz vzhledu Submarinerů. Kolegové děs a bída, co jsem viděl, tak 1 replika Navitimeru, 1 ošoupaná replika Seamasterů, 1 Tissot quartz chronograf, nejaký swatchky, jinak zbytek quartz obyčejný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já: u mne teď na pracovišti vyhrává nová akvizice: Orient star WZ0121FD, až se uklidním budu střídat s Aviator chronograf III, sem tam Enicar a pro legraci 24h Rakety,

 

šéf: elegantní zlaté Omegy (průměr odhaduju tak 36 mm), sem tam vintage Doxa (quartzky podle mého nikdy za hodinky nepokládal)

 

kolega a kolegyně: quartzky různých fasion značek, hlavně aby se pěkně leskly...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já většinou černý Monstra, občas je střídám se svejma restaurovanejma Lanco chrono. Kolega má takový ty hranatý hodinky, jak na nich čas ukazujou cihličky a šéf nosí digitálky. S naší grafičkou jsem byl před Vánocema kupovat titanový Tissoty - sice quartz, ale aspoň něco :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já dost pravidelně střídám Cimiery a Invicty Pro Diver 8926 - oboje automaty. Občas provětrám nějaké primky, ale jinak je to ve firmě dost bída, můj přímý nadřízený - obchodní ředitel - má Doxy, ale quartz a jinak už jen low end, včetně CEO. Asi bych měl začít s nějakou osvětou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Taky jsem OSVČ, sám sobě šéfem a nosím si, co chci. Poslední dobou převážně Victorinoxy. :lol:

 

Tak polovina ze známých a kamarádů nebo lidí, se kterými spolupracuji, nosí pravé dražší hodinky (Submariner, Daytona, Planet Ocean, Seamaster, Avenger, Marinemaster). Druhá půlka, které se to snažím neustále rozmluvit, nosí faky.:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Povětšinou low- a mid-levelové kvarcy (jak hodinky, tak chronografy). A to včetně vedoucích úseků. U viceprezidenta nevím, ale zjistím.

 

Mechaniky - vím o jednom, co nosí chronograf od Aviatorů. No a jeden kolega občas nosí B-uhren od Aeromaticu. Říkal, že za tu cenu (0.85 Eura) se mu prostě vyplatí. V tomhle má asi pravdu. Nicméně poslední hlášení, že jdou, mi dával před měsícem. Na druhou stranu si na nic nehraje. Když mu prý Vietnamec v holešovicích nabízel "Brajcetlingy" za 700 a dušoval se, že všechny ručičky fungují, tak je nevzal s tím, že radši blbou "značku" než fake.

 

No a pak je tu u nás sídlící zástupce spolupracující firmy (francouz). Když si všiml, že trochu jedu v hodinkách (screensaver od poljotu), tak řekl, že má dvoje Breitlingy (z nichž jedny si koupil ke kulatým narozeninám). Tím u mne trochu stoupl. Jenže pak z něj vylezlo, že jedny koupil na trhu v Portugalsku a druhé na trhu v Polsku a cena byla v řádu desítek EU... No, docela mi to k němu sedlo víc, než kdyby byly originály...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeden šéf: do práce Maurice Lacroix, chronograf, quartz, v sobotu Omega Seamaster Planet Ocean, taky quartz.

Druhý šéf: pilotky, asi Fortis

Kolegové: vesměs quartz, Timex, Casio a pod, faky. Jen u jednoho jsem viděl automaty Oris, které ale dostal od kamaráda z ciziny a nebyl si vědom jejich hodnoty.

Já: střídám většinu z asi 60 kusů co mám v šuplíku. Ale nic hodnotného tam není. Poslední dobou často Seiko Spirit, Seiko Lord Matic, Seiko automat chronograf, Alfa Daytona, Prim velké 50 a skoro-Diplomat, Citizen Nighthawk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nosím povětšinou Vostok K-3-Submarine a jsem i přes časté kritiky velmi spokojen. Občas vyvenčím po dědovi památeční Prim cal. 50 a cal. 52, které jsem nechal zrenovovat. Jinak kolegové v práci nosí většinou no-name quarz od asijských prodejců. Jeden má takové ty obrovské Casia, které ukazují vše a i něco na víc. Když jsem se jej zeptal, proč za ně dal tolik peněz, tak mi odvětil, že chodí na tůry do Tater a potřebuje jejich funkce. Tak jsem na jeho hodinkách prubl výškoměr a ukozoval o cca 60 m méně, což mi připadá dost, když bydlím v nadmořské výšce 180 mnm. Vedoucí směny nosí brajtle od černocha z italské pláže za 10 euro. Upadla mu na nich jedna ručička a prasklo sklíčko a kolega se hrozně divil, že s ním v Brně jeden hodinář vymetl dveře po požadavku na jejich opravu. Holt státní zaměstnanci budou vždycky chudí:-)

 

Pokud ten výškoměr nefunguje na principu GPS, tak je celkem normální, že ukazuje špatně. Funguje totiž na principu změn atmosferického tlaku, a když takové hodinky necháš ležet na jednom místě, tak se při změně počasí změní taky nadmořská výška. Výškoměr se kalibruje před použitím - výstupem, výjezdem (já ho mám na biku jako funkci tachometru) a pokud dojde k náhlé změně počasí (většinou bouřka) tak přestane ukazovat správně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud ten výškoměr nefunguje na principu GPS, tak je celkem normální, že ukazuje špatně.

I pokud funguje na principu GPS. Výška je při použití GPS nejméně přesný údaj, jsou tam běžně odchylky v řádech desítek metrů a v podstatě se s tím nedá nic dělat. Nepomáhá žádná kalibrace, protože odchylka se často mění. Pomáhá (trochu) jen velmi kvalitní přijímač a velmi dobrý příjem co největšího počtu signálů z družic. U miniaturního GPS přijímače v hodinkách bych si iluse o kvalitě nedělal - tam opravdu radši barometrický výškoměr a kalibrace na bodu se známou výškou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šéf nosí v práci Prim cal.68, ja podľa nálady Zeno Pilot Oversized,Orient SK, ML Pontos Flieger, Bondovky Chrono, občas Doxa Ultraspeed alebo Phenix. Ostatní zväčša Quartz neznámej produkcie, asi dvoje Casiá a niekoľko výnimiek po 40-ke Primky. Na region. riaditeľstve viem o zopár Seikách, baterkových Tissotoch a jedna svetlá výnimka automaty Tag-Heuer. Ale pamätám si niekoľko bývalých kolegov, t.č. na dôchodku. To bola stará škola a tí nosili veľmi zaujímavé vintage kusy z 50-tych až 70-tych rokov od Doxy, Tissotu a Certiny. Momentálne to u nás vyzerá, že čím mladší kolegovia, tým viac kašlú na hodinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vacsie poljot aviator s ETou na NATO remeni striedam s mensimi P-A s poljotom na bielo presivanej ciernej kozi ak chcem vyzerat slusnejsie. Do bazena O&W cougar a na rozmlatenie jeden quartz seiko chronograf.... jo a sem tam vyvetram Hamilton field chrono.... zbytok zbierky len minimalne.

 

Co tak vidim na kolegoch a studentoch tak vacsinou nejake decentnejsie quartzky ak vobec..... vrcholom mnou v praci videnej hodinarciny boli brajtle jeneho docenta, jo a raz som mal na prednaske studenta so seamastermi.... inak sa tu aj pomerne velke zvierata nechaju vidiet s festinami a citizenmi a tak podobne, vsetko samozrejme na baterku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...