Přejít na obsah

Jaké Worldtimery/GMT cca 20 000,-


Maro

Doporučené příspěvky

Ahoj, nevím roupama coby a zjistil jsem, že potřebuju nějaké GMT/Worldtimery. Problém je, že představu nemám úplně vyhraněnou, vždycky se mi něco zalíbí, ale příjde mi, že už to není úplně přesně ono. A hlavní problém je pak budget, který by měl být cca 20 000 (není to až tak pevně daná částka, ale raději bych to držel níž, abych nemusel nic prodávat :-D )

 

Poprvé jsem se do těchhle hodinek zamiloval, když jsem viděl Nomos Zurich GMT, ale to je takový výhledový sen. Navíc bych potřeboval něco více univerzálního.

 

Nomos-Glashutte-Zurich-Weltzeit-Face.jpg

 

Dále jsem se díval na C. Ward, které jsou fajn, ale přiznám se, že v téhle ceně už bych asi preferoval jinou značku (podle mě to budou fajn hodinky, ale myslím, že v téhle ceně jsou už prestižnější značky). C8 by byly prakticky ideální, kdyby neměly 44 mm, C9 jsou ještě hezčí, ale taky velké. Líbí se mi, to zvýraznění města kde jsem a asi bych je i vzal, ale ta značka mi pořád moc nesedí.

 

Christopher-Ward-C900-Worldtimer-04.jpg

 

christopher-ward-c8-utc-worldtimer-front

 

Super jsou taky třeba Damaska DK200 ale to už je cenově mimo. Líbí se mi super čitelnost a to, že mají výrazně oddělenou GMT ručičku, asi bych chtěl, aby měla vlastní indexy.

953475d1414013343t-damasko-dk-200-201410

Nebo něco ve stylo IWC nebo Alpiny ale rozumné velikosti by nebylo marné, je totiž taky pravda, že je asi sem tam vezmu k obleku, tak abych nebyl úplně za burana. WR bych chtěl aspoň 100, ale chápu, že to už si asi dost vymýšlím.

 

Suma sumárum jsem rozpolcen a asi potřebuju ťuknout, jakým směrem dále. Díky za všechny tipy.

 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsi cenově mino. Při worldtimer komplikaci a tvém rozpočtu odmítat Wardy jako podřadnou značku je nonsens. Divil bych se kdybys do dvacky vůbec nějaké Worldtimery sehnal. Za tyto prachy dostaneš v automatu jedině nějaké GMT na ETA 2893, jako Steinhart apod. Možná ještě Seiko Kinetic, ale oboje jsou hodně velké. Vláken s výběrem GMT hodinek je tady spousta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím, že rozpočet není nic moc a jsem ochotný jít i výše, jenom už by to byl dlouhodobější horizont nákupu. Hlavně moc nemám přehled v nejlevnějších worldtimerech a celkově mi přijde, že hodinky co znám mají vždycky několik věcí, co se mi líbí ale pak taky každé něco, pro co je musím zavrhnout. Problém je, že mi přijde že tyhle hodinky nebývají příliš na bazaru. U wardu je problém hlavně velikost, když jsem si zkoušel například FC worldtimer tak uz mi byly velké (především kvůli výšce hodinek) a proto se bojím, že wardy s 43 nebo 44 mm jsou už prostě za hranou. Líbily se mi Glycine SST12, které by z druhé ruky v podstatě vyhovovaly (krásný tvar pouzdra, ok velikost), ale zjistil jsem, že mám trochu problém se orientovat na jejich cifru. A přijde mi, že tak je to s každýma, co jsem zatím našel - vždycky je tam minimálně jedna věc, co z nich udělá no go zone. Takže zjišťuju, jaké jsou ještě možnosti, které jsem přehlédl. Jak jsem řekl, budget není striktní a pokud najdu něco za 35 tak holt budu dyl šetřit (vím že ani to není úplně vysoko), ale chtěl bych ji držet co nejníže.

 

Ward jsou fajn mají moc pěkný design a fakt se mi líbí nápad s červeným bodem na mapě, kde jsem, přes značku bych se přenesl, ale velikostně by mi byly s největší pravděpodobností velké.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co takhle tyto moc pěkné a povedené Orient Star GMT ?

Ty jsou moc hezké, ale tady jsou podstatně levnější, s daní a bez doplatku DPH při dovozu.../120.000 ? je cca 1.000 ?/

 

http://www.orientuhren.de/product_info.php?cPath=60_36&products_id=466&osCsid=hld6gtf1vl0hap3udmov6vqsr2

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepostoval jsem je kvuli uvedene cene, vim, ze se daji urcite sehnat levneji. Slo me o prehled.

Ale ten link co jsi sem dal ukazuje jiny model.

Jiný? Ano, je tam starší verze téhož kalibru, jinak funkčně a rozměrově totéž a splňující cenové zadání.

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ruku mám cca 18,5 a ve 43 sice unosim meistersinger no.1, ale je to už na hraně a unosim je hlavně díky tomu, že jsou tenké díky manuálnímu natahu. Jakoby když to beru kolem a kolem tak nic lepšího než ty wardy asi neseženu, ale bojím se, že půjdou po půl roce do inzerce právě kvuli velikosti. Kdyby byly 40 tak asi nerozmyslim a beru je čím víc se na ně dívám tím víc se mi líbí ty detaily... Ještě mě napadá něco ve stylu fortis? S městy na venkovní lunete a kolem 42 mm by nemuselo být úplně špatné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ted jsem udavanou velikost pouzdra rozebiral ve vlakne Steinu... Samotnym rozmerem se neda ridit, je treba hodinky mit v ruce a na ruce :) Hodne dela velikost skla, sirka lunety, tvar pouzdra, vyska hodinek, barva, uprava pouzdra (lestene, brousene) a podobne. Na zapesti 18.5cm klidne muzes mit hodinky s prumerem 44mm, u potapek bych se nebal ani vel. 45mm-46mm. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

trochu to oživím, už jsem měl v košíku tridenty s GMT, neboť jsem si řekl, že by mi bylo líto s nima pak nevlézt do moře, když už někde budu, ale nakonec jsem to zase odložil, protože ke košili moc nepůjdou.

 

Náhodou mě napadlo, jaké by to bylo mít jednoručky se 2 ručičkama, ale zatím se mo povedlo najít jenom Botta Design, což nechci. Dělá se ještě neco takového?

 

Nakonec to vypadá, že kvůli univerzálnosti a WR nakonec asi oželím ty města, kvůli kterým jsem GMT prvotně chtěl, což mě trochu mrzí ale co už :) a nebo přišetřím na Alpiny, i když ty jsou zase velké... No zatím jsem asi pořád stejně ztracený jako na začátku.

 

Všem se omlouvám za svou nerozhodnost, vím, že je to se mnou těžké a moc děkuji za všechny rady :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty coquesty jsou v podstatě ideální, nemít ty čísla tak do nich jdu. Zatím nejblíže mojím představám jsou asi ty orienty, jsou takové nejkompromisnejsi. Trochu mě mrzí že nemají to co se mi na worldtimerech líbí ale z hlediska velikosti univerzalnosti a požadavků jsou zatím nejlepší kompromis

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...