Přejít na obsah

Pollmann Innovation Tritium


Doporučené příspěvky

Delší dobou jsem pokukoval po nějakých těch "toolwatch", které bych mohl opravdu univerzálně využít na sport, lezení po horách, akce... prostě takové ty univerzální, přehledné hodinky o které se člověk nemusí bát, ale také se za ně nemusí stydět, když někde vleze do lepší společnosti (nerad si s sebou beru více hodinek). 

 

Už jsem si říkal, že vezmu nějaké lepší trasery, když mne upozornil brácha v rámci jiného tématu na černý pátek v amazonu. Koukl jsem tam ze zvědavosti, že třeba koupím nějaký ten dárek na vánoce nebo - jak se znám - nějakou blbost ve stylu drona, kývající kočičky či zpívajícícho toaleťáku  :whistling:  Už už jsem to zavíral s tím, že si raději zajdu koupit flašku na romatický večer se svým drahým já, když jsem narazil na hodinky. Zaujala mne "krutopřísná" akce na hodinky pollmann. Model PIT 59473 byl slevněn z 299 Euro na 59 Euro. Říkám si - úúúžasná sleva typu zdražíme den předem o 80 procent a druhý den dáme s velkou nálepkou slevu 40 a tak na tom ještě pěkně zarobíme.... Ale nedalo mi to alespoň nekouknout na specku. 

Čekal jsem něco ve stylu - plast pouzdo, quartz, řemen alá kůže, příšerný cifr.... a co mne nečekalo - Ocel, automat Miyota, 15 tritiových trubiček, 10ATM... No to zní zajímavě! Oželím tedy onu zmíněnou flašku a ťukám kreditní údaje do monitoru.

O 3 týdny a 14 flašek pozdějí doráží pošťák s mnou, tou dobou již zapomenutou, objednávkou. Rozbalím a k mému údivu nacházím pěkně udělanou krabičku v imitaci kůže (kde jsem čekal sáček, nebo max nějakou tu plastovou - recyklofrenlý krabičku). Už dokonce s mírným očekávání otevírám... Jsou tam hodinky... a ony dokonce působý dobře! 

Dobrá tedy. Jistě jen první dojem říkám si - hrabu se dál. Vše dobře zpracováno. Krabička, manuály, pečeť.. Beru do ruky hodinky. Pěkně zpracovaný cifr. Nic není rozmazáno jako na některých fotografiích. Modré popisky leptány do bílého podklady a tak zde je pěkný plastický efekt na světle. Tritiové trubičky jsou všechy a svítí (12h + ručky v oranžové, jinak zelená) Váha slušná, velikost a tloušťka také. Zpracování pouzdra bez chyb. Korunka šroubovací... Začínám si říkat, že asi opravdu někdy mohly stát 299 EURo. Otáčím a k méme dalšímu překvapení nacházím průhled na strojek (pravda - Miyota, zdobené nějaké / žádné, ale pořád pěkný pohled). Řemen také pěkný. Hrubý, dobře zpracovaný, ale poddajný. Spona signovaná.

 

A největší překvapení? Nasadím a vše jede. Bez problémů - žádné zakopávající Miyota sekundovky, předbíhají se o pár sec. za den, těsní, svítí a dokonce ukazují čas! Musím říci, že velmi příjemné překvapení před Vánoci a tak jsem si objednal ještě 3 kousky v jiných kombinacích. Pořád jsem pod cenou nejbližší konkurence, zbyde i na tu flašku a když tak skončí po rodině :-) 

 

Parametry: 

  • Průměr pouzdra 44mm
  • Výška pouzdra 15,4mm
  • Leštěné pouzdro z ušlechtilé oceli
  • Průhledné dýnko z minerálního skla
  • 15 tritiových trubiček (vč. sekundové a rozdílné barvy pro ručičky / hlavní index)
  • Bílý ciferník s modrými popisky 
  • Datum na 3h
  • Sférické minerální sklíčko
  • Šroubovací korunka
  • 10 ATM voděodolnost
  • Miyota 21 jewels (asi 8215)
  • Stříbrný alá krokouš
  • Hmotnost 82g
  • Šířka pásku 22mm


Teď už jen pár fotek - foceno mobilem jen tak na kukačku  :smoke:

post-47850-0-97154700-1481318581_thumb.jpeg

post-47850-0-78174700-1481318605_thumb.jpeg

post-47850-0-11116800-1481318624_thumb.jpg

post-47850-0-70662900-1481318647_thumb.jpg

post-47850-0-37581300-1481318667_thumb.jpg

post-47850-0-78329300-1481318686_thumb.jpg

Upraveno uživatelem FreemanTKOZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám že JIANIANHUA HWGUOJI na doporučení Chronomagu stihla do vánoc inovovat logo na slitek ala "Graf von Monte Wehro" - a "Swiss Brand" se zadeklovanou Rondou byl upgradován na 20mm "inhouse" čínskou Myiotu... Že soudruhům v tom shonu náhle došly zásoby 45mm pouzder s falešnýma čudlíkama a nalepenýma subciframa se naštěstí pozná už jen podle zapomenutého "Tachymétru"  :thumbsdown_anim:

Tož ať aspoň to čínské Tritium chvíli vydrží a trubičky "za ?299" do léta neskončí sesypané na jedné hromádce  :nuke:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, tachymetr pobavil  :lol2: Pollmann je dnes jasná čína, o tom žádná :-) Nicméně je to Rakouská firma, která sice v dnešní době dodává do automotive pro Tier 1, nicméně v roce 1888 začali právě výrobou hodinek. Toto se snaží udržet, min. pro propagační účely, kdy to dají nějakému tomu zákazníkovi (hmmm... asi jako by Vám Nokia dávala k tel. gumáky a toaleťák  :lol2: ). Každopádě jsem před koupí prošel pár recenzí (některé zmínky jsou i zde a pár se jich dokonce prodalo i v prodejní sekci) a ono to tam vůbec neznělo špatně - i zmíněná cena se blížila avizované. Tak jsem si říkal že to testnu a zatím musím říci že vcelku překvapení. Za 1.700,- zatím rozhodně lepší než obdoby jako S&W nebo UZI. 

P.S.: Není JIANIANHUA na doporučení chronu teď náhodou "CARNIVAL"? :clap:  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to takova slatanina, vse dohromady - tvari se to jako oblekovky ( remen, cifr,....), ale wr 100, tritium, velikost. Na otestovani a pro zajimavost bych je klidne vzal tez ( jako konkurence pro prim sport mpm automatic a podobne ).

Nezatracuju je, ale hodinarina to neni. Az te omrzi, napis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...