Přejít na obsah

"Neškodné" řemínky k notebooku


Doporučené příspěvky

Ahoj všem.

 

Jsem zde nováček a jistě nejsem "chronomaniak", mimo jiné i proto, že jsem hodinky léta nenosil, ač se mi velice líbí a rád se "koukám". Poslední jsem měl cca 10 let nazpátek, myslím, že titanové Citizen Eco Drive s tahem, ale nosil jsem je relativně krátce. Důvodem bylo, že pracuji povětšinou na notebooku (celý den v kacenláři a pak i doma) a řemínkem jsem dřel o palmrest a zasekávala se mi ruka při pohybu, takže jsem musel dávat pozor a zápěstí mít ve vzduchu, což mi vadilo. Jediným řešením pak bylo dát je dolu, což se mi ale nechtělo, je to takové "komplikované" a hodinky bych pak měl jenom na cestu z/do práce, volný čas mimo domov, nebo jednání mimo kancelář, pokud tedy nepotřebuju zároveň i pracovat s notebookem.

Nějak se ale stalo, že jsem se zahleděl do hodinek, které bych si rád koupil a udělal si tak radost, ale hlavně bych je rád i nosil :-) Je sice jedno, o jaké hodinky jde, ale budou to Longines Présence L4.821.4.52.6 s tím, že jistě budu dávat jiný řemínek (tuto verzi kupuju čistě pro případný prodej, je i verze s koženým řemínkem, která je i levnější, ale standardní řemínek se mi taky nelíbí).

No a zde začíná můj dotaz. Jaké možnosti řemínků jsou, abych nemusel hodinky dávat po příchodu do práce z ruky? Hledal jsem nekovové přezky, které bych dal na kožený, nylonový, nebo jiný nekovový řemínek, ale nic jsem nenašel. Další možností by byl řemínek podobný tomu, co je k dostání pro Apple Watch (viz obrázky), ale taky jsem nic nenašel.

Můžete mě prosím někdo nasměrovat správnou cestou?

Díky moc.

 

 

post-50350-0-18821700-1481641838_thumb.jpg

post-50350-0-70827900-1481642170_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji, o sucháči uvažuju taky, ač jako poslední volbu, protože tam zase "očekávám", že se mi při chůzi a tření o kalhoty/triko odtáhne jazýček a zachytím triko a "odřu" ho. Toto se mi děje u bund a podobně, proto se sucháčům vyhýbám:) Ale je to řešení, děkuji.

Upraveno uživatelem swenak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jmenuje se to button stud watch band

https://i.imgur.com/Fa7LlrG.jpg

tzn zakazkove od nekoho nechat udelat

osobne bych takovemu systemu uchyceni zadne hodinky "nesveril"

neni reseni nejaky palmrest protector ? proste neco co se nalepi na ten notebook, aby se neodrel ?

pozor, zvedne to trosku vysku == muze se to pak otisknout na monitor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, to nevypadá špatně, tedy řemínek se mi nelíbí, ale přesun přezky/knoflíku jinam mě napadnul, např. jsem uvažoval o delším řemínku a ten pak zkrátit tak, aby se přezka dostala více k hodinkám. Díky, podívám se tomu více na zoubek.

 

Co se týče palmrestu, jistě, to by taky šlo, ale je to asi jako polepit si ty hodinky, ty jsou i levnější :-) Já ujíždím i na noteboocích, to je pak trošku problém, ač aktuálně mám staré plastové krámy, protože nové Macbooky jsou ...., ale to se vstřebá a lepit tam pak nic jistě nebudu (krom toho, hranu neochráním a jeden zásek přezkou a notoebook je...). Ochranu jsem sice někdy používal, ale to jenom, když jsem doma "pařil" WOT a notebook mě pálil, tak jsem si ruku podložil kouksem podložky pod myš :-)

Upraveno uživatelem swenak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám třeba na Seikách tenkej koženej řemínek (ZRC) a tím, že "očka" na přesahující řemen jsou kožená a přezka je na boku, tak ničím nedřu a pohodlí super. Nevím jak ty nový barvený MacBooky, ale já používám 2013 a spona palmrest jen tak snadno nepoškrábe. Ty nový by snad mohly vydržet i víc, přece jen třeba na 6s barva něco vydrží. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jedna věc je, jestli dojde k odření a druhá, že je to nepříjemné a očekávatelné, když celý den budu dřít. Proto jsem třeba nahradil hliníkový dock u postele klasickým plastovým, ač to je nevzhledné, mít černý telefon a bílý dock.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je subjektivní ;) já bych to neřešil, obrátil se na někoho z místních oděvníků hodinek - namátkou Šíma, zrno, nebo někdo jiný, jehož dílo se vám bude líbit a na něj se obrátil s požadavkem :) bude vás to stát jeden řemínek, protože uchycení je specifické a ty spony do hodinek se musí na nový řemínek použít :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tom případě zakázková výroba :)

To taky není vždy výhra, viz peněženky, co jsem řešil na Macforu:) Ale za pokud nic nedám, horší je, že hodinky jsou k dodání cca 2 měsíce:(

Upraveno uživatelem swenak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...