Přejít na obsah

Hamilton Jazz Ladies - chrastí rotor


KatkaB

Doporučené příspěvky

Zdravím přítomné dámy a pány,

 

napadlo mě, že se nejdřív zeptám tady. 

 

Je to pár dnů, co jsem si koupila hodinky Hamilton Jazzmaster Viewmatic Ladies, konkrétně typ H32325131:

 

https://www.amazon.com/Hamilton-H32325131-Jazzmaster-Viewmatic-Automatic/dp/B005QA4Q2C

 

Moc jsem je nenosila, protože si ještě pořád nejsem jistá, jestli si je nechám anebo ne.

 

Ale přeci jenom na ruce už byly a najednou jsem si včera všimla, že hodinky chrastí. Když se na nich otočí rotor (např. překlopím hodinky tak, že rotor "dopadne" do spodní pozice), tak to uvnitř zachrastí. Dělá to na mě dojem, jakoby tím překlopením zavibroval celý rotor. Nejsem si jistá, ale myslím, že ze začátku jsem nic takového nepozorovala. Plus když hodinky podržím na boku tak, že rotor zůstane nahoře, tak tam zůstane - musím hodinky naklopit, aby se otočil. 

 

Je to chrastění normální? Nemůže být rotor nějak uvolněný? Zatím stále jdou, ale kdyby někdo věděl, o co se jedná, byla bych vděčná za informaci, jsou to moje první automaty, takže teprve sbírám zkušenosti. Servis jsem zatím nekontaktovala, kupovala jsem je na Ashfordu. 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo takhle...díky. Trochu mě to taky napadlo. 

U nás taky jednoho máme. Starší pán, který tvrdí, že opravuje i automaty. Ale já vůbec nevím, jak je šikovný, tak jsem si říkala, že nejdřív se pozeptám u někoho, kdo má přímo s Hamiltonem zkušenosti. Někde jsem četla, že např. u Orientů lidi říkají, že je ten strojek zkrátka trochu hlučný, tak jsem nechtěla panikařit předem. 

Každopádně díky za tip. 

Upraveno uživatelem KatkaB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm. Toho jsem se bála. 

Ale přesně tohle jsem potřebovala vědět, takže děkuju. Někam to zanesu. 

 

Doufám, že to bude jenom nějaká prkotina, teď mi z Carollina napsali, že při nákupu z internetu ztrácím mezinárodní záruku, diagnóstiku a kontrolu sice provedou zdarma, ale oprava bude placená. A že se mám obrátit na prodejce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje Hamiltony chrastí hodně nahlas a rotor dělá přesně to co popisuješ :) Na chodu pozoruješ problém? Už sem měl hodinky, které chrastí i víc, takže já v tom problém nevidím. K hodináři bych zase hned neutíkal :)

Nákup na netu problém není, problém je nevyplněná záruční karta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážně? Tak to je fakt zajímavý. To jsem fakt ráda, že to píšeš. Na chodu se to nijak neprojevilo, resp. dokud byly natažený, tak šlapaly. Já jsem je pak odložila, protože jsem se bála, že se to rozbije ještě víc. 

 

Prosím Tě, a dělaly ti to hned od začátku nebo až po pár dnech nošení? 

 

 

V balení od Ashfordu mám doklad/fakturu + kartičku na záruku. Napsala jsem jim, na koho se mám obrátit, zatím neodepsali. A v Carollinu to tedy zatím pinkli zpátky na mě a prodejce, jak jsem psala výš. 

Hodináře mám cca 3 minut od práce. To by nebyl problém. Jako větší problém vidím, co mi o něm řekl kolega, totiž že od něj dostal do hodinek starou vybitou baterku... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty moje chrastí stejně od prvního dne :)

Kartičku máš ale od Ashfordu, ne? Tu origo Hamilton máš asi nevyplněnou... Takže buď bys je musel poslat do US, nebo si to zaplatit u nás.

3 min jsou fajn, ale jestli to je takový umělec, tak bych tam radši nechodil :) Já bych počkal, podíval se jak jdou, resp. jakou mají odchylku a jestli je rezerva nátahu ok a když bude vše v pořádku, tak bych to neřešil a vesele je nosil  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Takže podávám report, jak to dopadlo.

 

Kartičku mám, ale skutečně jenom od Ashfordu. Psala jsem jim (kupodivu se neozvali do 24 hodin, jak někde slibují, ale asi po 4-5 dnech, zřejmě šrumec kolem Vánoc a tak), nakonec jsem se dozvěděla, že si mám nechat opravu ohodnotit od jakéhokoli místního hodináře, poslat jim to nacenění, v Ashfordu to projde nějakým schvalovacím řízením  a pak mi zašlou peníze. Plus je možné, že budou chtít poslat hodinky do Ameriky. 

 

Dala jsem na radu kolegy Jörg8X a hodinky dál opatrně nosím. Zjistila jsem, že rezervu mají cca 42 hodin. Odchylku jsem nebyla schopná změřit úplně přesně (sporadické nošení), ale zdá se, že se vleze do 5s plusminus. 

 

Takže to nechávám být, chodí dobře, zkrátka jenom trochu chrastí. 

 

Děkuji za tipy, byly užitečné. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Takže výsledek.

chvilku to trvalo, protože hodinky jsem posílala váženému členovi Tondakovi na kontrolu poštou, ale chtěla jsem si je vyzvednout osobně a to se trochu zbrzdilo různými nemocemi a tak. 

Ale nakonec je mám a výsledek je takový, že v hodinkách bylo vadné kolo odlučovače. Tonda ho vyměnil, finančně nic náročného, takže teď je to v pořádku. Chrastění pokračuje, ale jak mi Tonda vysvětlil, je to v pořádku, zkrátka ten rotor je trochu slyšet a mě osobně to ve skutečnosti vůbec nevadí, když vím, že nikde nic neupadlo. Vlastně to, že na to kolečko odlučovače Tonda přišel, byla náhoda, protože hodinky se navenek (kromě těch zvuků) chovaly slušně, ale tím spíš jsem ráda, že se to takhle vyřešilo. 

 

Všem děkuji za příspěvky a Tondovi za zásah! 

Upraveno uživatelem KatkaB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...