Přejít na obsah

Vostok Amphibia - 50. výročí Ну, погоди!


Doporučené příspěvky

Všechno ručně 100x, žádný subdodavatel se na našem balení nepodílel, ani grafik a ani modelář (chtěl jsem ještě napsat, že jsem si  ten box hobloval, natíral a dlátky do něj vyrýval ten motiv, ale to byste mi určitě nespolkli :goof:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já bych ti sežral i to kdybys napsal, že ti z Tatarstánu došlo 100 pouzder, 100 strojků, 100 dýnek, 100 setů ruček, 100 cifrů, 100 korunek, 100 lunet a ty jsi to po večerech doma kompletoval :) Fakt klobouk dolů, považoval jsem tě hlavně za grafika této limitky, ale tvůj podíl na celé věci je evidentně mnohem mnohem mnohem větší, a za to ti moc děkuju a vážím si tvé práce v tvém volném čase, kterou si celé věci věnoval :cheers:

Upraveno uživatelem Mari
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nevycházím z údivu. Věděl jsem, že Jirka tomu věnoval strašně moc, ale toto přesahuje veškeré mé představy. 

Díky a hluboká poklona. 

Až se příště uvidíme, zvu tě na panáka. 

---

Padla tady zmínka o přesnosti. Mám je na ruce od sobotního předání. Ze zvědavosti to sleduju od neděle. Jsou samozřejmě v záběhu a nečekal jsem žádné zázraky, ale jsem příjemně překvapen. Když jsem to teď kontroloval, dělá mi to -3,3 s/d. Zatím jsem nehledal polohu na odkládání, ve které by šly do +. Je to za běžného provozu, za různých podmínek: služební cesty, dálnice, okresky, chvíli u počítače, přesuny pěšky, změny teplot, takže žádné laboratorní podmínky a kancldájvink  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé, doslova před chvílí odjel "pošťák" Jirka a to, co mi přivezl až pod nos, předčilo jakékoliv moje představy. Jsem moc rád, že jsem se téhle limitky (moje první tady na chronomagu) zúčastnil a vytrval až do konce. Byť je to strojově možná ruský low-end, tak je to unikátní kousek už jen proto, že se zrodil tady na fóru a nese v sobě motiv, který všichni známe. Do limitky jsem nekecal, čekal jsem, jak se to vykrystalizuje a myslím, že výsledek rozhodně stojí za to. Takže MOC, MOC DĚKUJU všem, kteří se v tom angažovali, i když vím, že za to úsilí, co to muselo stát, je to tohle poděkování sakra málo. Pánové, moc se vám to povedlo a jdu hledat Rybízovo fotovlákno, ať taky přispěju svým kouskem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja je jeste nosit nezacal, ale moje pracovni amphibie ktere mam uz 2 a pul roku si prvni rok delali co chteli - 2 tydny sly +15 za den pak se to zaclo blizit nule pak zase sly -10 za den :D obcas se zastavily i kdyz jsem je nosil intenzivne, loni si pamatuju ze jeden tyden delaly absolutni nulu (!) pak se to ovsem zase zhorsilo :D letos od jara to vypada ze si vse sedlo, posledne jsem je steloval pred 2 tydny, kdyz je z duvodu oslavy jednoho kamose radsi nechal doma a od te doby jednou dvakrat za den mrknu na mobil, vidim treba 15:35 mrknu na amphibie a tam to samy, pohoda :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takze kazdy mame rucne vyrobene baleni :eek: ,co kus to original, zadna strojova vyroba (sam zamlada modelar a domaci kutil tusim kdyz si to baleni znovu a znovu prohlizim co vse za tim je a pak jeste 100x....)... jeste ze sedim na zadku....to asi uz nejde ani slovy okomentovat.... 

 

uz kdyz vezmu jen ten cas na vyrezani,nabarveni, popsani te kotvy co mame na papirove tasce tam mne mrazi :D

 

Já nevycházím z údivu. Věděl jsem, že Jirka tomu věnoval strašně moc, ale toto přesahuje veškeré mé představy. 

Díky a hluboká poklona. 

Až se příště uvidíme, zvu tě na panáka. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hello. I am from Kazakhstan, my name is Kirill. I saw your watch on the Russian forum and I really liked it. You have not sold copies of watches, I am writing to you through Google translator, sorry.

 

 

Dobrý den Jsem z Kazachstánu, jmenuji se Kirill. Viděl jsem své hodinky na ruském fóru a opravdu se mi to líbilo. Nepředali jste kopie hodin, píšu vám prostřednictvím překladače Google, omlouvám se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak uz i ja jsem se dockal :-) Vcera prijel "postak", primo Jirka (JR) osobne. Se priznam, ze jsem cekal mladyho kluka a prijel opravdovy gentleman:-) Skoda, ze jsem nemel vice casu, dvoulety syn uspany, ctyrleta dcera u pohadky, manzelka docasne mimo... jinak bych s nim vice probral jeho "strasti" s touto limitkou. A to jsem jeste nemel docteny toto vlakno, cimz mi nebylo znamo, co vse s tim mel za praci, predpokladal jsem, ze ty krabicky, vyplne, atd... byly zadane firme, max ty papirove veci, ze delal... ale jak vidim ten krajec na chleba... Fakt klobouk dolu - cista prace, detaily, vychytano do vsech podrobnosti!

 

Cimz nechci snizovat zasluhu behem navrhovani hodinek, chtel jsem se do toho zapojit vice, ale casu zkratka malo a Jirka mel hned novou vizualizaci na kazdy napad. Musim se priznat, ze zpocatku jsem byl trochu nestastnej, protoze hlavne cifr se nevyvijel smerem, kterym jsem chtel. Dynko bylo na prvni dobrou, absolutni spokojenost, pouzdro jsem se taky snazil protlacit klasiku amphibii ? 710, ale ty napady na cifr se mi porad nelibily ? hodne lidi chtelo mimostredku nebo GMT nebo rucicky jako cigareta a podobny veci, coz mi pripadalo jako urcita degradace na uroven detskych mrkacich hodinek Ruhla, chtel jsem vystihnout "ducha amphibii", ktereho znam z prislusneho vlakna, tj. kus zeleza, pouzdro 710, jedoduchy cifr (pouze placnuty potapec, tank, lod, ponorka ci Gagarinova hlava... ). Potom odstoupil 5etter, ktereho povazuju za urciteho guru techto casomericu, a prislo mi to cele takove zoufale, bo jsem mel pocit, ze tuto limitku chteji clenove jen proto, ze to jsou levne hodinky a ne proto, ze to jsou Amphibie, a chteji z nich udelat neco, co nejsou... Nastesti pak to chytlo spravny smer a vysledek je dokonaly! Hlavne cifr! Trochu skoda, ze nakonec nevysel ten sedvic, ale i tak super! Rucicky jsem prosazoval klasicke se sipkou, ale musim uznat, ze tyto jim nakonec slusi, korunku jsem mel strach, ze zajic bude takovy nijaky, tak jsem hlasoval pro obyc, ale vysledek je nad ocekavani dobry (a obyc si muzu koupit zvlast).

Ted uz mam jen problem je nosit. Jsou tak dokonaly, ze je nebudu chtit osoupat :-) Myslel jsem, ze je normalne vytahnu z krabicky, dam na ruku a budu nosit, ale ted se vsim tim kolem, mam pocit, ze patri do te krabicky. Navic se s nima budu mit potrebu pochlubit manzelce, cimz zjisti, ze mam dalsi kus "nepotrebneho" zeleza:-)

 

Nejak moc jsem se rozkecal... a to jsem chtel jen rict, ze dekuju Jirkovi za praci na hodinkach, na prislusenstvi i ze mi je privezl domu az pod nos. Samozrejme diky i dalsim clenum, kteri se na hodinkach podileli, komunikovali s Meranomem, provadeli penezni transakce, atd... , diky i ostatnim clenum, kteri pridavali komentare a navrhy na vzhled. Hodinky jako celek jsou fakt moc prima. Howg.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... Potom odstoupil 5etter, ktereho povazuju za urciteho guru techto casomericu...

 

Tak děkuji za poctu, ale je to trochu přehnané. Já se považuju spíš za neoamfibistu, vždyť o těchto hodinkách vím nějaké tři čtyři roky. Přitom jsou tady lidi, co to nosí padesát let. A taky jsem zrádce, když jsem polovinu svých amfibií prodal, abych si mohl koupit citizeny.

Tehdy mě trochu mrzelo, že moje odstoupení spustilo malou vlnu odpadlíků, ale naštěstí bylo dost náhradníků a vznik limitky to neohrozilo. Já jsem k tomu měl ale od začátku rezervovaný přístup, jak je vidět třeba tady. Než přišel rozkol ohledně sendviče, bavilo mě vymýšlet různé návrhy, ale dlouho jsem váhal se zapsáním na seznam zájemců a vlastně jsem si někdy nebyl úplně jistej, jestli ty hodinky opravdu chci. Nevím, na kolik to nakonec vyšlo, ale určitě to bylo přes můj limit a hlavně - já rád hodinky nosím a u tohoto muzejního exponátu bych si to prostě nedovolil. To balení je prostě dokonalý a bylo by škoda jeho stěžejní část ničit. Takže jsem se na to radši vyprdl a za ušetřené peníze si pořídil několik dalších amfibií na takové to domácí nošení, výměny lunet a jiné bastlení a chytání škrábanců - o tom z mého pohledu amfibie jsou.

Nakonec mám z výsledku jako nezúčastněný pozorovatel možná větší radost, než kdybych byl účastníkem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...