Přejít na obsah

Breitling- Hercules Oprava


Pavel.

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

fórum se zaujetím pročítám již delší dobu, ale dnes jsem se teprve zaregistroval a z důvodů ne zrovna příjemných. Snad poradíte: na mých Hercules A39362 Grey se mi objevuje pod sklíčkem zamlžení při změně teploty, usuzuji tedy, že se mi tam dostala voda, zaregistroval jsem uvolněný dolní spínač pro anulaci chronografu, ale bohužel jsem mu nevěnoval větší pozornost. Hodinky mám 7 let, denní použití, pouze při koupi jsem byl Na Příkopech v tlakové komoře a pro verifikaci originálu (mám bez papírů a krabice). Poradíte prosím nejlepšího hodináře v Praze a možnou cenovou náročnost opravy? Měl jste někdo obdobný problém?

 

Děkuji

 

Pavel

 

post-50709-0-42689600-1482163524_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, to není moc příjemné.

 

Vzhledem ke strojovně DD se připrav tak na 20.000,-Kč a pochybuji, že Ti to udělá někdo z hodinářů z ulice, já jsem nakonec musel k AD, protože se na to nikdo necítil. Celkově vyšla GO přes 23.000,-Kč. Po sedmi letech by jim ale servis stejně prospěl. Jinak by asi stačilo přetěsnění a regulace, což je u AD otázka kolem 4.000,-Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavne to nekam vem hned. Ten strojek neni zrovna jednoduchej, kdyby neco.. Presnou castku ti nikdo nerekne, muze to bejt par korun nebo taky vyssi tisice. Ja bych to dal asi do servisu Chronoshopu, nebo klidne panu Frydlovi. Pripadne i s tim Dusakem jsem byl vzdy spokojen, minimalne ti reknou svuj nazor.. Ale fakt na nic moc necekej.

Sphinxx ma ovsem pravdu s tim pretesnenim, to nevim, jak si s tim ne-AD vlastne poradi.

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K tomu co napsal Micey.

 

- Marek Frýdl Ti je nevezme (i s ohledem na náročnost zásahu), Navitimery mi odmítnul kvůli sejmutí lunety. Jinak má mou 100% důvěru.

- Dušák - servis, generální oprava - dva roky záruka a hodinky budou jak nové, ale stojí to ranec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, jestli se nepletu pánové, kdyžtak mě opravte, ale snad jediný Dušák dává 24 měsíců záruku na provedenou opravu, jinak všude rok. Ale poslední rok a půl nechodím jinam než k Dušákovi, tak je možné, že se to změnilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad ava: Byl jsem tam za 7200,-Kč. - 4K přetěsnění, zbytek tlačíko. 

Jenomže mám teď v hlavě velkého cvrčka, trochu jsem se o hodinky začal více zajímat, než o každodenní doplněk na ruce. Zjistil jsem, že přesnost je za 24 hodin o 1 minutu napřed, chrono dokonce o 25 sekund na hodině jinak. Vážil jsem je a jsem na 239g, což rovněž neodpovídá... Netuším, kde je chyba, jestli dvoudenní zásah vody je připravil o přesnost, nebo je v tom něco jiného, netuším ani jak to řešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na strojek se nešahalo, tedy doufám... 

Neměřil jsem nikdy přesnost, nikdy nebylo potřeba, po víkendu, když zrovna hodinky nenosím (rezerva má být 42 hodin, ale i kolegy co má Herkules každoročně servisované jsme se shodli na tom, že ani u nových do více než 30 hodin nebylo) jsem jednoduše nastavil znovu čas. 
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pavle, bylo to tu napsáno x-krát, to znamená pokud se dostala voda do strojku - měli udělat GO. Nedá se svítit, jednou se tam dostala a ta nepřesnost o něčem vypovídá. Díly uvnitř budou navíc korodovat, pokud tam byla vlhkost/voda. Takže dle mého názoru - 3.990,-Kč za přetěsnění (pokud byla uvnitř voda) jsou vyhozené prachy. Ale psali jsme Ti to hned v úvodu Tvého dotazu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...