Přejít na obsah

Breitling Aerospace Evo / Avenger II GMT


Cool as Ice

Doporučené příspěvky

Pánové, obracím se na Vás s prosbou o radu neb zda se, stále se točím v kruhu :)

To, že jsem rozhodnut k nákupu je jasné, ale co koupit v tom už tak jasno nemám (každý den je to jinak, otřes)

 

Ale, k věci. Předem je nutno říci, že žádné slušné hodinky nemám, takže proto to asi tak komplikovaně řeším :) a že očekávám, že dostanu po palici, že srovnávám naprosto nesrovnatelné a ať si přečtu vlákno Quartz vs. mechanika. Pánové, to už jsem udělal a stále jsem nirvány nedosáhl :) 

Řekl jsem si, že určitě chci hodinky co mají schopnost měřit druhou časovou zónu (dost služebně cestuju, hodí se to) a taky aby se to dalo nějak rozumně přečíst v noci. Vodotěsnost beru jako samozřejmost. Cenový rozsah tak do 100k max. Z těch značek co mě nějak oslovuje v této cenové relaci a mají model GMT jsou asi jen Breitling a Omega (ano jsem i povrchní :) ). Původně jsem chtěl mechanické (naočkován tady Vámi, že quartz není hoden "slušnému" muži :))) Berte jako pokus o vtip :))

No, pak jsem viděl, že Sibirnaya nabízel Breitling Aerospace Avantage a donutil mě změnit pohled na věc. (p.s. velké díky mu za jeho nekonečnou trpělivost s mýma otravnýma dotazama :) ) Něco jsem si o Aerospace přečetl a řekl jsem si to by mohlo být co potřebuji. A už jsem měl v podstatě jasno. Byl jsem je zkusit. Sice trochu zvláštní pocit z toho titanu a jak jsou lehké. Ale, nakonec OK. Pěkně funkční. Pěkný design. Ale, to by nebylo, aby nezahlodal červ pochybností, zvlášť po přečtení některých příspěvků ať už zde nebo na zahraničních fórech tipu "naprosto předražené quartz" (ačkoli Superquartz, ale stále quartz) , "tak maximálně za 30k" , "nemá to duši" a podobně. Trochu jsem tedy zaváhal ohledně toho pohonu, ale upřímně nevím jestli ty strojově, v milionových sériích, vyraběné ETA "duši" mají. Přece jen neřešíme Vacheron apod. Tak jsem k tomu přistoupil pragmaticky a to jaké budou servisní náklady? Koukal jsem, že ty Aerospace musí každé 4 roky do servisu. Cenu netuším, ale tipuju 5k? Kdyžtak mě opravte. Jak by to bylo s těmi Avenger II GMT ohledně servisu? Jak to vidíte s životností toho Superquartz strojku (opravitelnost v čase atd.) je na to nějak výrazně lépe než běžný quartz? Netušíte jak dlouho Breitling zaručuje podporu dílů pro Superquartz? Vím, že si to budu muset vyřešit sám, ale zajímaly by mě Vaše postřehy ohledně těchto dvou modelů. Který z nich si myslíte, že si tu cenovku zaslouží více?

 

p.s všem přeji klidné svátky a hodně štěstí do nového roku 2017

 

Díky

 

Ice

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 100
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj, ty servisní intervaly bych u quartzek bral s hodně velkou rezervou - soukromě tipuju že většina uživatelů na ně stejně kašle dokud hodinky jdou.

U základního servisu (video viz link výše) Ti v podstatě jen vymění baterku + těsnění a udělají tlakovku, u větších servisů dle potřeby přeleští škrábance a promáznou/seřídí strojek. Dostupnost dílů bych fakt neřešil, za ty prachy toho Breitling může mít vagón a furt neprodělá. 

Aerospace jsou moc hezké a stylové hodinky, taky jsem po nich svého času švigral - ale uvedený rozpočet mi za nové quartzky taky přijde poněkud přehnaný. Zas tak "sjupr" ten strojek není (pokud jsi magor na přesnost a časová pásma, radši mrkni po kouscích řízených rádiem a nebo GPS) a jestli už Tě jednou schvátil Chronomag, věř že těch 100 litrů odložených v hodinkovnici (protože časem si pořídíš onačejší kousky které Ti bude líto nevyvětrat) by Tě časem mohlo začít mrzet. U takovýchto "pracovních" titanovek bych se sám vůbec nestyděl za nějaký zachovalý kousek z druhé ruky (co chvíli něco proletí zdejší inzercí za ceny ani ne poloviční) - a pokud bys zjistil že toto je jediné s čím chceš až do smrti žít, nikdo ti nebrání poslat je dál a sobě koupit nové  :cool02:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

díky moc za reakci. No v podstatě mi vidíš do hlavy :) Ano, momentálně hledám hodinky na každý den. Něco "slušného". Vnitřně citím, že finále je Rolex GMT Master II Blnr, ale zatím jsem mentálně nedospěl pustit takový peníze za takový rozmar jako jsou hodinky :) A když už, tak je asi nehodlám tahat po letištích, kde se člověk dnes div pořád nesvlíká do naha a věci tam pořád odkládá do těch lavorů. Kolegyně tam takhle hodinky už jednou zapomněla (ale našly se :) )

Nejsem si akorát jist, jak píšeš s tou baterkou, tlakovkou a přeleštěni, abych tam nenechal každé 4 roky 7k. Do toho servisu to bude muset tak jako tak, protože kalendář je "vtipně" nastaven jen na 4 roky. Naprosto nechápu tu logiku za tím. Anebo chápu, tj mít jistý příjem :) Jinak na cestováni se mi zamlouvají. Ty radiem řízené, určitě praktické a naprosto správná volba rozumu, ale ty výrobci mě nějak neuspokojují svou reputací :) Prostě "dvě identické, ale naprosto identické krabičky od sirek" a já si vyberu tu co tam bude Breitling apod. Se znám :))

Jinak jsem si všiml, že Avengery jsi s klidem anglického gentlemana jako možnou alternativu přehlédl :) Beru to taky jako odpověď :)))

 

Dík

Ice

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vysyp kasu a kup ty BLNR. Jestli je tohle přestupní stanice, tak dost draha a ne zrovna dobre likvidni. Ver mi, ze nakupem BLNR dost jeste usetris. Budes mit mechaniku, 5 let zaruku, servis po cca 10letech... cena servisu sice neni láce, ale kdo chce opici...

S mými zkušenostmi zde nemuzu poradit nic jineho...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aerospace nejsou špatný hodinky a když je nevezmeš jako nový, tak je i cena ok. Není jich tu na fóru ale zase tolik. Já měl od Breitlingu v SQ nové Colty chrono a starší Colty a obojí jsem měl rád - nosily se dobře, přesnost excelentní, neřešíš rezervu chodu...ale vždy to byly právě druhé nebo třetí hodinky k automatům. Nemá cenu přemýšlet, že máš jinde špičkový Quartz za 30 - je to prostě Breitling. Baterkový Omegy jsou taky za velký peníze. Jestli máš ale nachystaných 100k - co přidat jen "málo" navíc a kouknout se po třeba pěkných Polárkách (Rolex Explorer II...), třeba jedny se tu teď prodávají. Až Tě přestanou bavit a došetříš, tak zase prodáš a vezmeš GMT II...;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tak vy jste se začali vrtat žhavým železem v mých ranách :) Že jsem se ptal :) Potřebuju nějaké hodinky na denní nošení. Rolex na tohle asi není ideální :) Navíc pro mě který řeší každý škrábanec. Oba máte svůj kus pravdy. BLNR by mě opravdu uspokojily. To je finále. A už bych sem nevlezl :) Ale, jak jsem psal výše, zatím jsem se nesrovnal dát do hodinek to co stojí malé auto :) Ty Expy, jo, libí, ale 145 to není o "málo" :) Takhle za chvíli skončím fakt na těch BLNR :))) Člověk musí mít nějaký limit. Teď čekám odpověď "Only Sky is a limit" :))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já Avengery II GMT mám, takže ti je vřele můžu doporučit :) Aerospace jsou fajn, ale viděl bych je spíš jako druhé hodinky. Av.II GMT jsou pohodlné, dobře čitelné a s kovovou lunetou - prostě správné Brajtle :)

 

EDIT: chceš je kupovat na tahu?

Upraveno uživatelem Jörg8X
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud mas byt cool as ice tak neni jine cesty nez BLNR... ;) Hele, mam asi 3 roky 116710LN, nosim je casto a rad, jsou uz i dojebane... no a? Ziju a hodinky jdou dal... Becka nezavrhuji, mam je taky rad...

Optikou dnesniho dne - koupit blnr a tady se na to vykaslat... Vim o cem mluvím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ add Jorg8x (nejde mi prehlasovane o) : No vzal bych je na gume Diver Pro III. Ta fotka je inspirujici :) Chapu správně, že ty radši Avenger II GMT než Aerospace? :)

@ add LovecK : ty by jsi měl jít dělat psychologa :) Protože, ty mi dáváš slušnej kouř :) Ja vím, že máš pravdu. Jak říkal Nietzsche "první dojmy bývají obvykle ty správné"  Už jsem je byl 2x zkusit za letošní rok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aerospace a BLNR jsou natolik odlišné kousky, že by v hodinkovnici klidně mohly ležet vedle sebe a nezavazely by si  :cool02:

Jinak s tím nadšením pro GMT2 opatrně, pokud je založené jen na fotkách&machrindexu - sám jsem se jich třeba před 2 měsíci zbavoval, protože bachratější pouzdro mi odstávalo od 18cm zápěstí, tah nepohodlný magnet na škrábance, ciferník a rafiky trapně maličké, datumka kvůli kyklopovi (a omezené pohyblivosti předloktí) nečitelná. Což neznamená heretické "Rolby nebrat", ale spíš že každý můžeme skončit u něčeho jiného a nebude to špatně :speak_cool:  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ add Jorg8x (nejde mi prehlasovane o) : No vzal bych je na gume Diver Pro III. Ta fotka je inspirujici :) Chapu správně, že ty radši Avenger II GMT než Aerospace? :)

Aerospace jsou fajn, ale začni s něčím mechanickým :) Avengery nejsou špatná volba. Pokud je budeš brát na gumě, tak určitě vem překlápečku, je výborná a za ty peníze stojí :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Add Jorg8X: no ta cena za tu překlápěčku je naprosto šílená :)

Add Radek 124: no takhle nějak jsem to měl nalinkované..Aerospace ..první dovolená v Jugoslavii..BLNR..druhá dovolená v Jugoslavii :) Kazdopadne tvůj postřeh ohledně BLNR je k zamyšlení. No tak samozřejmě tam hraje ta značka velkou roli, ale jinak se mi ty hodinky jako takové hodně líbí. Celkově nejvíc ze všeho. Faktem je, že na ty škrábance nadávaj všichni.

Pánové jak jsou na tom ty B ohledně škrábanců? Ty jsou vyleštěné jak psí kulky celé :) Je dost možné, že vezmu Avanger II GMT a bude na nějakou dobu pokoj :) Což bych byl rád :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S Victorinox se chyba moc udělat nedá. Co se týká hodinek, nemají samozřejmě takové renomé, ale kvalita je bez problémů a vzhledově většinou taky nejsou k zahození. Zrovna tyhle jsem zatím nějak asi přehlédl, ale nevypadají vůbec špatně. Dal bych si říct...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Add Jorg8X: no ta cena za tu překlápěčku je naprosto šílená :)

Add Radek 124: no takhle nějak jsem to měl nalinkované..Aerospace ..první dovolená v Jugoslavii..BLNR..druhá dovolená v Jugoslavii :) Kazdopadne tvůj postřeh ohledně BLNR je k zamyšlení. No tak samozřejmě tam hraje ta značka velkou roli, ale jinak se mi ty hodinky jako takové hodně líbí. Celkově nejvíc ze všeho. Faktem je, že na ty škrábance nadávaj všichni.

Pánové jak jsou na tom ty B ohledně škrábanců? Ty jsou vyleštěné jak psí kulky celé :) Je dost možné, že vezmu Avanger II GMT a bude na nějakou dobu pokoj :) Což bych byl rád :)

Je to dost peněz, ale je výborná. Pokud se ti "mění" v létě ruka, tak poznáš, že to je super :)

 

Já mám pouzdro po skoro 2 letech nošení v pohodě. Vlásečnice jsou, ale jsou vidět, až když ty hodinky začneš prohlížet. Na první pohled si toho nevšimneš. Rozhodně víc toho chytá tah, takže když je budeš brát na gumě, tak se nemáš moc čeho bát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viděl chlapi, mají stejný kalibr jako ty Aerospace tj  ETA 79, "akorát" ne termokompenzaci. Tak jsem si právě říkal, co ze je to za strojek když od Breitlingu to stojí takový peníz. Je mi jasné, že ta značka je 50% ceny, ale i tak to nevychází :) 

 

No právě kvuli tomu chci tu gumu, já ty škrábance prostě nedávám a pak nejsem vůbec "Cool as Ice" :) :) Budu muset ty Avangery ozkoušet :), ty Aerospace jsem už na ruce měl. Chápu správně, že ty Avangery považujete za lepší volbu než ty Aerospace? A jenom kvůli tomu, že jsou mechanické? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...