Přejít na obsah

Official Cosmonauts údržba


Jirka19

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

 začínám zvažovat nákup Official Cosmonautů bez chrona (protože mám prostě pocit, že to je to co hledám) a zajímá mě, jak nákladná je přibližně jejich následná(pozáruční) údržba. Ptám se proto, že žádné takovéto (na moje poměry) dražší automaty nemám a beru to tak, že náklady na ně není pouze nákup, ale taky jejich udržování v kondici. Takže bych byl rád, kdyby mi víceletí majitelé prozradili, na kolik přibližně přijde nějaké to vyčištění/namazání/přetěsnění/tlakovka, případně jak často to u svých kousků necháváte udělat, nebo zda je nějak výrazně lepší to udělat u autorizovaného hodináře, či stačí u neautorizovaného atd. Předpokládám, že se ty náklady zřejmě budou pohybovat jinde, než když si tohle nechávám dělat u svých Prim Sport 2 :-) Kdybych tyto informace přehlédl v jiném vlákně, tak se omlouvám, ale hledat jsem se snažil a našel pouze poznatky ohledně výměny sklíčka, dýnka a pouzdra, avšak pár let staré, takže kdyby měl třeba někdo aktuální zkušenosti ohledně nějakých nezáručních oprav či výměn, budu rád, když se zde podělí i o tohle, abych si udělal obrázek, kolik taková sranda tak nějak stojí :-) Ne že bych to asi třeba neutáh, ale chtěl bych mít představu, do čeho jdu. Děkuji za případné postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jirko, když ti vydrží tak dlouho, že budou potřebovat údržbu, tak věř, že za to ty hodinky stojej.

V Nestu jsem za malej servis- prohlídka, seřízení, tlakovka dával loni 1150,- Kč, hotovo bylo do 10-ti dní a byl jsem spokojen. Bylo to na Fortis B 42 day, date - 647.10.11.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...to Jirka 19:  neváhej a jdi do nich ;-) !!! Já jsem kupoval svoje dlouho vysněné Fortisy "kosmonauty" u Karla Zahradníka ve Vršovicích před necelým rokem (svoje Tissoty jsem tak mohl uložil do skříně pro synátora :-), doporučoval pokud bude vše v pořádku přinést je na kontrolní servis tak po 4-5 letech (pokud bude probíhat servis u něj bude i lepší cena) s hodinkama jsem velmi spokojenej, jsou na automaty velmi přesné (ETA 2836/2) kolem - 2s/den (někdy podle podmínek +2s/den). Koupil jsem si na ně i vrtič s možností nastavení oboustranného otáčení i počtu otáček za den (tahle ETA má 650 ot/den oboustranně), když jsem třeba celý den doma a nikam nejdu, tak aby se dotahovali sami, protože manuální dotahování není u automatů doporučováno. Jinak ten jejich dvojitý (spodní i vrchní) antireflex je prostě boží a za určitých světelných podmínek poměrně dost výrazný

post-41805-0-61724500-1483089461_thumb.jpg

post-41805-0-15115100-1483089463_thumb.jpg

post-41805-0-54305600-1483089464_thumb.jpg

post-41805-0-76979600-1483089465_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, pana Zahradníka mohu také doporučit, je sice jeden z dražších, ale udělá to pořádně a nemusíš to po něm kontrolovat. Navíc, sám má na ruce B 42 v chronu v limitované edici a v titanu, na gumě :-)). Chodím k němu pravidelně.

Jak říkám, Jirko neváhej a jdi do nich ( já už jsem teď na 4 ks značky Fortis a naprostá spokojenost ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je nádhera, krásný fotky Marku! Ve Vršovicích se jakožto fanoušek Bohemians vyskytuju celkem často, takže se k tomu panu Zahradníkovi asi zajdu mrknout, díky za tip;-) Pošetřim nějakou munici a budu je muset nakoupit, asi se nedá nic dělat, kór když je tu tak vychvalujete:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...ještě před několika měsíci když jsem se díval stály v Koscomu kolem 45 tis....já je před tím rokem kupoval u pana Zahradníka za nějakých 37.500,-. ale to byl snad říkal právě poslední kus nebo dva co měl ještě ze starý várky za starou cenu, pak  podražily ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je pokušitel, ta moje šrajtofle už se fakt třese:-) Jako nevidět to naproti stadionu je umění, to jsem fakt tupec jelikož chodim na většinu zápasů leta, částečnou omluvou mi budiž to, že přicházim skoro vždy zezhora jako od Vinohrad, nebo přijíždim tramvají od nádraží Vršovice, takže z druhý strany, ale stejně za tu dobu si nevšimnout takovýho podniku je na pováženou:-) Jestli je pan Zahradník fanoušek Bohemky tak by mi slevu dát moh:-) Momentálně tam má podle jeho eshopu jedny na skladě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...