Přejít na obsah

Seiko SNK809/SNZG15/Orient Bambino 2


Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

 

už dlouho toužím po mechanických hodinkách, což se ještě umocnilo, když jsem našel sbírku starých dědových hodinek. :) Bohužel jsou všechny rozbité kromě jedněch starých manuálních Primek bez pásku, které ale bohužel vydrží natažené jen cca 12 hodin, což mi přijde dost málo na každodenní nošení a nutnost nastavování času.

 

Rád bych tedy pořídil levné automatky na každodenní nošení, kde mě nejvíc zaujaly Seiko SNK807, Seiko SNZG15 a Orient Bambino (druhá verze). U Orientu se mi líbí elegantní vzhled, kdy bych je využil zejména do práce ke košili, nicméně pro volný čas a ke triku mi připadají trochu moc formální.

 

U Seika (kde se mi u obou moc líbí průhledný case) je mým favoritem SNZG15, nicméně se trochu bojím velikosti - mám poměrně úzké zápěstí, cca 16-16,5 cm. Nebudou takové hodinky příliš velké?

 

Samozřejmě cenově jsou také trochu odstupňované, což pro mě hraje roli, jsem v šetřícím režimu na další studia. :D

 

Budu rád za jakékoliv názory a srovnání, děkuju moc!

 

http://www.longislandwatch.com/Orient_AC00009W_Dress_Watch_p/ac00009w.htm

http://www.skywatches.com.sg/reviews/seiko-5-snk807k2-military-automatic-mens-watch-snk807.htm

http://www.creationwatches.com/products/seiko-automatic-sports-89/seiko-automatic-sports-snzg15-snzg15j1-snzg15j-mens-watch-2222.html?currency=EUR

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

vítej na fóru. Do výběru se dostaly dva zajímavé styly. Dovolím si na Tvůj dotaz reagovat, protože přímou zkušenost s Bambiny mám a o SNK809 silně přemýšlím. Osobně se mi chce říci, že by bylo nejlepší pořídit Bambina a Seika, protože bych každou z variant nosila pro jiné příležitosti, ačkoliv...

Mám pocit, že u obou typů hodinek lze částěčně měnit jejich charakter použitím různých řemínků. Osobně bych jako jediné hodinky zvolila Orienty, mám zkušenost s první verzí a měla jsem možnost prohlédnout i třetí. Jsou-li hodinky na koženém řemenu (u mě případně na meshi), dokáží působit právě jako oblekovky, čemuž nahrává i jednoduchost obou modelů, kombinace s vypouklým sklíčkem apod. Zvolí-li se však nato řemínek, perlon apod., dá se dle mého změnit hodinky v univerzály, kus vhodný i k triku, tím víc u druhé verze, která na mě nepůsobí prvořadě tak elegantně.
Fotky snad všech řad Bambin na všem možném, spolu s postřehy majitelů, jsou k vidění ve vlákně věnovaném těmto hodinkám: Orient Bambino - informace, modely, zkušenosti

 

Co se týká pětek působí na mě spíš jako modely vhodné pro volný čas, venkovní aktivity apod. I když s ohledem na WR u modelu SNK807 by se o tom dalo polemizovat. Hodnotím spíš z pohledu designu. Ovšem opět se musí nechat, že když se pětky přehodí z textilního pásku na pěkný kožený řemen, blíží se univerzálkám zase o chlup víc, zde bych se pak přikláněla spíš k modelu SNZG15, který, i když vychází z military stylu, na mě působí univerzálněji (osobně jsou mi sympatičtější SNK kvůli velikosti a předloze v pilotkách, ale právě tahle předloha v daném zpracování mi nepřijde příliš univerzální, snad pokud by byla zvolena černá varianta). Fotky obou modelů se po fóru také hojně potulují.

 

K velikosti lze snad jen doporučit vyzkoušet hodinky na ruce. Není to často jen o průměru, ale i tvaru pouzrda, délce nožek, tvaru zápěstí a také o pocitu z hodinek na ruce. Myslím, že se tu najdou členové s totožným zápěstím a rozdílným názorem :)

 

Ve výsledku budeš muset zhodnotit, jaký model by se Ti hodil víc , ať už s ohledem na to, v čem chodíš a kde se pohybuješ, anebo na to, zda Tě táhne spíš sportovní/klasičtější provedení hodinek.

 

Jsem zvědavá, jak výběr dopadne :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

díky moc za rychlé reakce a rady! :)

 

Co se týče Seiko 5, tak jsem oba modely plánoval dát na kožený řemen, viděl jsem to tu na pár fotkách a myslím, že už by se to dalo nosit i ke košilím. Ohledně velikosti, tak jsem si na internetu našel Swatch hodinky, co jsem dostal někdy ve třinácti letech (https://www.swatch.com/en/watches/ygs4019ag-coal-black/), které by měly mít šířku case 37,4mm, tedy podobně jako SNK807. Nicméně, když je mám na ruce, tak mi připadají poměrně malé (možná za to může i dost malý ciferník?). Přikládám fotku, abyste mohli poradit, jestli např. 40-41mm hodinky by mohly sedět nebo jestli opravdu končím u menších hodinek. :)

IMG_20161229_101103.jpg?psid=1

 

Jinak Orient Bambina v nové generaci mají jiný strojek, který by snad už měl umožnit manuální nátah i zastavení vteřinovky. :)

 

Ještě přikládám fotku těch Primek, běží poměrně přesně (těch 12 hodin než jim dojde šťáva), pořád přemýšlím, jestli má smysl je nějak renovovat. Nevíte, čím by to mohlo být, že jdou tak krátký čas?

IMG_20161229_095830.jpg?psid=1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš to rozdílné styly, takže to vem podle toho co se ti víc líbí. Já bych volil styl "pětek". Mám to obdobně jako Vraby- ve svých čtyřiceti si připadám mladý na to abych si teď čerstvě nepořídil (vylepšené) SKX ke košili.

Edit: nevím čím to je, ale nevidím tvé obrázky.

Upraveno uživatelem nettopejr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se, podíval jsem se na druhém počítači a opravdu ty fotky nejsou vidět, zkusím je ještě přidat druhým způsobem sem.

 

Primky po dědovi:

post-50916-0-54221300-1483009909_thumb.jpg

 

Staré swatch hodinky:

post-50916-0-59162600-1483009911_thumb.jpg

 

Jinak koukám, že názory se celkem různí, pravda je, že Orienty jsou takové usedlejší, i když jsou krásné, takže se v současné době víc kloním k pětkám (navíc pokud bych nechal opravit ty primky, tak by se daly nosit jako "jednodušší" hodinky, i když jsou poměrně malé).

 

Co se týče kalibrů 4R3x, tak se mi popravdě zdá většina těch hodinek příliš velkých/masivních, což by se asi na mojí ruku tolik nehodilo. I ty v odkazu mají case 45mm, což by už bylo téměř určitě moc. Ještě budu googlit, ale zatím mi žádné nepadly tolik do oka.

 

Děkuju moc všem, je to tu super fórum! Jen doufám, že tomu úplně nepropadnu, už to tady pročítám třetí den v kuse, peníze budou potřeba i jinde. :D

 

Edit:Citizeny jsou moc pěkné, ale finančně už zas o level výš, radši chci do začátku zůstat při zemi a vidět, co se mnou hodinky udělají. :)

Upraveno uživatelem vnahodil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bral bych ty Seiko 5, a pokud bys chtel trochu usetrit, tak bych bral tu nejaponskou verzi http://www.creationwatches.com/products/seiko-automatic-sports-89/seiko-5-sports-automatic-snzg15-snzg15k1-snzg15k-mens-watch-2736.html. Ve tvem odkazu vidim tu drazsi (J).

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím, pro mě to jsou taky favorité v současnou chvíli. Jediné, čeho se bojím, je ta velikost, aby mi "netrčely" přes zápěstí. Asi si je budu muset jít vyzkoušet do obchodu, nevím, jak to odhadnout.

 

Každopádně přijímám i další nápady! :) Ale co jsem to tu pročítal, tak tyto by měly být v této cenové relaci na tom nejlépe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj vlastním podobnou kombinaci Orientu a Seiko 5 viz společné foto ve vlákně k Seiko 5. Záleží, jestli budou nošeny více ke košili či k triku, ale i já začal formálnějšími Orienty, které triko snesou určitě lépe než SNZG oblek a ty pak pořídil dodatečně. Co se týká velikosti, zápěstí mám 17cm a Snzg13 sedí v pohodě byť je to subjektivně u mě hraniční velikost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já SNK809 mám, zatím teda na nylonu, protože jsem si ještě úplně nevybral pěknej řemen (spíš neobjednal). S prošitým vintage řemenem se dostávají na úplně jinou úroveň. Myslím, že se i v pohodě hodí na formálnější příležitost a určitě by mi nevadilo vzít si je do obleku, viz fotky z netu. Zkoušel jsem je na tenkým černým ZRC řemenu, ale na něj byly moc těžké a lítaly po zápěstí (mám 16,5 cm zápěstí a předloktí ještě hubenější než ty), navíc s černým řemenem mi přijdou naprosto nudné. Bambina jsou z mýho pohledu už hodně konzervativní a ve svým věku bych se je asi nepořídil. 

 

post-49993-0-06072700-1483279903_thumb.jpg

post-49993-0-36854900-1483279912_thumb.jpg

post-49993-0-34001800-1483279924_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolegyne Davok to popsala moc pekne a jak i dalsi zminili, vzal bych Orient Bambino. Kdyz je clovek hodi na perlon, tak jsou z toho pekne casual hodinky.

Pokud mas zapesti 16,5cm, tak SNZG15 ti budou uz velke, respektive ne prehnane velke, ale bude to nehezke k obleku. Jak mam petky od seika v tomhle military stylu rad, tak posledni dobou mi prijdou k obleku min vhodne, nez treba potapky s lunetou. I kdyz jsou na remenu. Proste ten military/field style v tom jde videt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...