Přejít na obsah

Hodinky pro synka z roku jeho narození


Doporučené příspěvky

Vážení kolegové,

 

jelikož já bych  měl rád hodinky z roku mého narození, a nemám, tak bych tuto radost chtěl dopřát svému synkovi, který se mi loni narodil. Delší dobu nad tim přemýšlim a nemůžu se rozhodnout, proto si vás dovolím požádat o vaše názory. Samozřejmě chci automat. Představa je taková, že koupim hodinky a dám je trezoru a dám mu je až z toho bude mít tak nějak rozum. A za prvé nevim, jaký styl hodinek koupit, jestli sportovní, nebo spíš eleganci a za druhé nevim, jestli je to samo o sobě dobrý nápad, jestli hodinky uložené v trezoru, které 15-20 let nespatří světlo světa, nebudou spíš degradovat... Cenu bych si představoval nějak do 20k + -... Vzhledem k zamýšlené ceně jsem si odpověděl, že i kdyby hodinky při nenošení nějak degradovaly a za několik let byly k ničemu, tak mě to zase až tak  bolet nebude. Ale nějaký významný poškození nepředpokládám.

 

Tak a teď jaký styl. Vybral jsem Seiko SRPA21K1 - PADI a to za prvé z důvodu, že tenhle model vyjel v roce 2016 a za druhé se domnívám, že design je nadčasovej. Inspiroval mě i kolega z práce, který před nedávnem přinesl do práce Seiko Pogue, který kdysi dostal od svýho táty a desing je od sedmdesátých prakticky totožnej a v dnešní době může být hrdý na Pogy na jeho zápěstí.... Jen už k hodinkám nebudu mít účet s datumem z roku 2016, ale to by se dalo i přežít. 

 

Nebo někdo nějakej jinej tip???

 

Budu rád i za doporučení, jak hodinky skladovat. Zda nechat roky úplně ležet bez povšimnutí, nebo je třeba dvakrát do roka vyndat a nechat natáhnout???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážení kolegové,

 

....Samozřejmě chci automat. ... uložené v trezoru, které 15-20 let nespatří světlo světa, nebudou spíš degradovat... Cenu bych si představoval nějak do 20k + -... 

 

Tak a teď jaký styl. Vybral jsem Seiko SRPA21K1 - PADI a to za prvé z důvodu, že tenhle model vyjel v roce 2016 a za druhé se domnívám, že design je nadčasovej...

 

Nebo někdo nějakej jinej tip???

 

Budu rád i za doporučení, jak hodinky skladovat. Zda nechat roky úplně ležet bez povšimnutí, nebo je třeba dvakrát do roka vyndat a nechat natáhnout???

 

Řeším podobnou situaci jenom s lehkým předstihem - můj synek se ještě nenarodil, takže mám víc času :whistling: .

 

Co se týká obav o degradaci hodinek, tak tím bych se netrápil. Pokud je uskladníš v nějakých rozumných podmínkách (vlhkost a teplota) tak si myslím, že za 20 let nic nepoznáš. Možná že by mohl být problém s mazáním strojku. Nevím, jestli je rozdíl je prostě nechat ležet nebo občas natáhnout.

 

Ohledně tvého výběru. Nevím přesně proč, ale nějaký vnitřní hlas mi říká, že hodinky tohoto typu by můj syn chtěl Swiss made. Ale to vem čert :cool02: .

 

Co bych řešil víc je rozměr pouzdra. 44mm už je rozměr, který nemusí nutně sedět každému. Tady bych řekl, že méně je více. Byla by škoda, kdyby synek hodinky nemohl nosit, protože mu budou prostě velké. Obrácený případ sice také není ideální, ale dá se to.

 

To zmiňuju z čistě osobní zkušenosti. Pro mě je prostě cokoliv nad 42mm nenositelné.

 

Abych taky něco doporučil. Mám podobný budget a koukám po Longinech. V nositelných velikostech mají celkem výběr, do ceny se snad vejdu a budu vybírat mezi sportovnějšími kousky. Nejsem si jist, zda by 18-ti až 20-ti kluk ocenil formální typ hodinek.

 

EDIT:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za citování předchozího příspěvku by měl tady být poplatek podle velikosti citace :)

 

Idea je to gut a já bych doporučoval na hodinky za celou dobu vůbec nesahat, za těch 20 let by jako NOS a netknutý kousek mohly mít i zajímavou hodnotu.

A možná koupit a uložit dvoje - a pak jedny prodat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten průměr a Swiss made jsem taky řešil. Ale pokud jsem si pročetl diskuzi k PADInám, tak je veskrze pozitivní co se velkosti týče, tedy, že hodinky jsou nositelné a navíc v rodině máme z obou stran spíš větší průměry zápěstí, kolem 18 cm, takže velikost by byla OK. No a Swiss made... Taky jsem koukal na modrý Longines Hydry, ale ty PADIny mi připadaj hezčí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Longiness HC jsou asi běžnější. Já osobně je vídám rozhodně častěji, než PADIny. Uvažuji nad tím už několik dní a nocí - někdy se mi o tom i zdá a pokaždé se probudím s jiným názorem. Dnes konkrétně si myslím, že nejstylovější by byly Primky. Elton sport L.E. je sice lehce přes limit, ale zase bych rád v synkovi podpořil patriotismus a úctu k tradici. Ono ve finále to bude asi jedno. Bůh ví, jestli vůbec za 20 let budou mladí hodinky vnímat tak, jak je vnímáme my. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem měl v plánu to samé, trochu mi nabouralo plán že se mi letos narodila dcera místo syna :-) No ale nenechal jsem se tím vykolejit a stejně jsem pořídil "zlaté" želvy SRP775. Já je teď normálně nosím a nosit budu, dostanou servis když budou potřebovat. Jednou pak holka dostane hodinky po Tátovi, co koupil v roce jejího narození. Seiko má navíc to kouzlo, že podle seriového čísla lehce určíš nejen rok, ale i měsíc výroby. Když budeš mít štěstí, třeba najdeš na krámě hodinky u kterých i měsíc bude sedět a to pak bude teprve frajeřina :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já když jsem prvně pojal tuhle myšlenku, tak jsem zamířil na stránky Eltonu okouknout jak se věci maj. Pro rok 2016 je symbolická olympiáda, na kterou Elton vybavil české sportovce hodinka. Všechno super, ale hodinky jsou quarz a do toho se mi nechce. A pak by se mi líbily Orlík 38 a tam je cenovka zase 40k. Elton nic v automatu kolem 20k prostě nedělá. Další variantu jsem měl Longiny HC, ale ty mi tak nějak nepřijdou ničim moc zajímavý, respektive budou se dát koupit pořád. Beru to tak, že bych rád koupil hodinky nějak spojený s rokem 2016, protože mám v plánu synka vybavovat hodinkama průběžně jak poroste, tak bych byl rád, kdyby hodinky z roku 2016 měl spíš jako takovou přidanou hodnotu, nosil je a zároveň na ně byl opatrnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já nevím...

Ty hodinky co jsi vybral mi přijdou celkem sportovní.

Co když bude synek inklinovat ke kultuře? Bude hrát na housle? 

 

Já synkovi koupil Lorusy s Mickeymousem, když mu byly 4. Tehdy se mu líbily.

Teď je mu 28 a hodinky zásadně nenosí...

 

Kup si hodinky, tak jak píše Waya03, užij si je a vono se uvidí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, 

já minulý rok řešil stejnou věc. A jak píše uživatel výše, koupil jsem si na památku "první lepší hodinky" (zatím nemůžu prozradit jaké, páč jsem dal slovo jistému veleváženému místnímu členovi, že bude první, který je uvidí:), a ještě mi nepřišly. A k 18ti nám budou jeho, pokud bude chtít, pokud ne, budou součástí rodinné sbírky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hosi moc to zbytecne resite. Kupte si cibule pro sebe jako upominku, uzivejte si je, primerene opatrne noste a kdyz bude zajem, tak je muzete prenechat. Stejne nejvetsi hodnotu pro potomstvo bude mit to, ze ste je nosili a oni je znaly z celeho detstvi. Ne ze byly 20 roku v krabici u ledu. Vo tom to neni, uzivejte si jich teď, ono to nejak dopadne :-P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...