Přejít na obsah

Omega Speedmaster - Speedy Tuesday LE


LovecK

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 450
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ta cena byla pomerne ambiciozni, nicmene se po nich jen zaprasilo.. No jsem moc zvedavej na leto, jestli skutecne bude tak markantni rozdil v cenach mezi jednotlivymi staty, konecne treba  posili i ceska koruna, pokud ji jeste nekdy prestanou umele dusit.. 

Ackoliv me v minulosti Speedy nikdy prilis nezasahly, tak tyhle jsou nadherne, teda alepson na fotkach  :wub: A libi se mi i pristup Omegy, sympaticke gesto k fanouskum  :smile_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Posilam odkaz jeste na jeden clanek, ve kterem se rozebira design a co vedlo k rozhodnuti jit do techto hodinek.. Jde o prvni limitku vytvorenou "fanousky pro fanousky". At uz si o tomto oznaceni myslime cokoliv, komunita speedy tuesday mela pri realizaci asi velky vliv.  Nedelam si samozrejme iluze, ze jde o nejake samaritanstvi ze strany Omegy, presto pristup ocenuji.. http://www.fratellowatches.com/omega-speedmaster-speedy-tuesday-limited-edition/

 

K designu : 

 

1) vychazi z modelu Alaska Project III (pro NASA vyrobeno toho casu 56ks), aby  ale model prece jen necim ozvlastnili, rozhodli se pro reverse pandu, ktera byla pro speedy pouzita vubec poprve 

 

2) Pouzdro, tlacitka, korunka i luneta jsou brousene

 

3) Na korunce je pouzito stare logo Omega

 

4) Old vintage logo i na ciferniku

 

5) Zvolen hesalite, dynko bez pruhledu

 

6) Kalibr 1861  (vychazi in-house strojku Lemania, pozdeji Breguet, ktery se pozdeji stal soucasti Swatch group/ Omegy, nekteri jej povazuji proto za inhouse Omegy ) 

(kalibr 1861 vychazi z verze 861, coz je zjednoduseny strojek vychazejici z kalibru 321, ktery byl ale mene presny - 18 000/21 600 kmitu)

 

7) Na dynku najdeme napisy - ?SPEEDY TUESDAY ANNIVERSARY? a ?Limited Edition? , druha pulka dynka je lemovana napisem ?A TRIBUTE TO ALASKA PROJECT III? a cislem XY/2012

 

8) Radialne popsane subciferniky + lumi

 

9) Netypicky dodáváno v koženém pouzdru (uvital bych ale i klasicky box, treba bude soucasti, i kdyz ho nikde nezminuji)

 

:wine:

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hodinky budou dostupne nejdrive 20/6, nejpozdeji pak v zari.. Nekde v tomto intervalu bude mozne hodinky prevzit a po domluve snad i poslat postou. S prodejni cenou to nejlepe zatim vypada na UK. Tady jeste vyjadreni zakladatele webu wratellowatches (speedy tuesday) k vydani limitky + lepsi wrist foto :) 

https://omegaforums.net/threads/speedy-tuesday-limited-edition-a-few-words.51328/  :photo:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vysel novy clanek k tehle limitce, ktery se vraci k radialnimu usporadani cislic a hlavne k prehozene 20 na levem budiku.. Tuto "chybu" najdeme i na predloze Alaska Projekt III a konecne i Alaska Projekt II, kde je ve spatne orientaci i desitka na budiku pravem. Duvod znam neni.. :) 

 

AlaskaI II sice prosla certifikaci NASA, ale nikdy nedoslo k jejich vyuziti... V roce 1978 NASA  opet vyhlasila tender na dodavatele chronografu pro nadchazejici mise. Omega znovu uspela a speedy byly certifikovany pro mise raketoplanu, slo o model 145.022. Tento model byl NASA pro ucely misi dodan v poctu 56ks a Omega ho interne vedla pod oznacenim Alaska III. 

 

https://www.fratellowatches.com/speedy-tuesday-speedmaster-radial-dials/ 

 

pozn: v clanku jsou take zminena Seika, ktera se take ucastnila letu raketoplanu.. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak uz se nekterym z nas ozvala Omega s dotazem, kde chceme hodinky prebirat.. Tudiz jsem vas chtel pozadat, pokud to tedy neni nijak tajne, kdo z vas ma rezervaci a hodinky bude kupovat, necht se sem prihlasi.. Ze bychom se treba domluvili a vyzvedli hromadne u nejakeho ceskeho AD, pripadne zahranicniho (?)

 

Zatim to vypada, ze rozdily v jednotlivych zemich mohou byt i 30 tis.. Samozrejme pro nektere to nemusi byt smerodatne, pro jine uz na zvazeni, jestli si neudelat treba jednodenni vylet k sousedum :) Navic i predpokladam, ze pri vetsim poctu budeme schopni jeste trosku kosmeticky cenu upravit..  :flex:

 

Dekuji za pozornost  :angel:  ^_^

 

weneedyou-440x344.jpg

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...