Přejít na obsah

Smarthome, chytrá domácnost


Doporučené příspěvky

Tohle téma jsem tu nenašel a poslední dobou se o to začínám trochu zajímat, tak mě napadlo, zda nás není víc.

Nejde mi o takovou smart-úroveň kde Vám lednička poví, že dochází mlíko, spíš gadgety kontroly a zabezpečení, kravinky na ovládání světel, apod.

 

Koukal jsem třeba na tohle pohybové čidlo.

https://www.alza.cz/fibaro-pohybove-d4629771.htm?catid=18857795#popis

 

Nebo dveřní/okenní čidlo.

https://www.alza.cz/fibaro-na-okno-a-dvere-d4629773.htm?catid=18857795

 

Pak samozřejmě klasika v podobě žárovek Philips Hue, to už neni žádná novinka.

https://www.alza.cz/philips-hue-lux-9w-e27-set-d2926572.htm?catid=18857795#recenze

 

Plus jsou tu věci jako chytré termostaty, řízení zásuvek, atd. atd.

No prostě, pokud s tím máte někdo vlastní zkušenost, a můžete doporučit nebo naopak upozornit na nefungující krám, budu rád za (věcnou) diskuzi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 169
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Cau

 

Ja mam smart termostat netatmo a kotol protherm a funguje ako ma. Ma to vlastnu aplikaciu do mobilu a pekne rozhranie. Kotol len zapinam alebo vypinam, nemam ovladanie teploty vody v kotle a pod. Rozmyslal som nad nest-om ale netatmo mi uplne staci na to co potrebujem. Da sa to potom poprepajat na rozne dalsie komponenty od nich co je velke plus.

 

Ak by si bral nejake riesenie, zober nieco od vacsej firmt ktora bude mat solidne aplikacie a moznost kombinovat komponenty. Ja chcem casom dokupit par zasuviek a kamier a poprepajat to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mrkni na Xiaomi MiHome. Neni to az tak drahy reseni a da se tam poskladat spousta kravinek. Osobni zkusenost s tim bohuzel nemam, ale kdyz jsem si hledal info, tak mi to prislo docela zajimavy. Jedina potencialni nevyhoda muze byt uzavreny komunikacni protokol. Nejede to, pokud vim, na standartu, ale maji svoje malinko upraveny reseni. Vim, ze treba iPhone muze mit problem s komunikaci s ridici jednotkou, pokud jsou pouzity nejaky nestandartni reseni...

 

Na takovy to hrani a treba zakladni zabezpeceni by to mohlo byt super. Pokud by jsi chtel neco trochu sofistikovanejsiho - rizeni vytapeni, klimy, tak jdi spis cestou, kterou napsal huhu4d...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já jsem před několika dny pořídil pračku, která je ovladatelná prostřednictvím mobilního telefonu. V aplikaci pak máte statistiky praní a další údaje. Ani jsem o tom nevěděl, ale když to tam je, tak jsem se o to začal zajímat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja len toľko, že na tieto moderné vynálezy si treba dávať pozor. Človek si to naťahá domov a o pár rokov zistí, že aplikácia sa už nevyvíja, že na nových mobiloch nefunguje, atd. Vyhodiť a kúpiť niečo iné. V princípe nie som proti "moderným technológiám", ale treba si rozmyslieť, do čoho investovať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam taky v kazdym pokoji Netatmo + to jejich meteocidlo, normalne to spina elektricky topeni tim nejjednodusim systemem, tedy jako klasicky termostat pres pojistky. Ale je to super, appka do mobilu, siroke moznosti naprogramovani, doted nebyl jediny problem. Ale je to jen takovy zakladni reseni na topeni kdyz si chces treba hodinu pred prijezdem domu vytopit byt nebo zapomenes vypnout a z auta ho vypnes. Propojene komplexni reseni jsou uz cenove nekde jinde. Ja se o to taky hodne zajimal, ale uz brzdim - jsou to IMO desne zvenku zranitelna zarizeni a v podstate tim jakymukoliv hackerovi rikas kdy nejsi doma (u me treba pres stabilni koncentraci CO2 z cidla) a spoustu dalsich veci, u naky kamery o tom ani nechci premyslet. Chytrych zarovek jsem videl hodne, ale zatim nic chytrejsiho nez zapnout svetlo vypinacem na stene jsem nenasel:)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikož zrovna stavím, tak jsem to taky řešil, ale zajímal jsem se rovnou o instalace od velkých firem, byl jsem mrknout na showroomy atd. a musím teda říct, že ty profi vestavby vč. serverů atd. jsou zatím pro mě silně nezajímavé. V podstatě se mě snažili v showroomu utáhnout na to, jak je supr, že si můžu přes aplikaci zvolit barvu ambientního osvětlení, zapnout světlo v kuchyni z gauče v obýváku nebo upravit teplotu v dětském pokoji. To už dneska umí slušný kotel a žárovka z alzy a nepotřebuju k tomu systém za 3 kila. Zajímal jsem se hlavně o provázání se zabezpečovačkou a v podstatě veškeré žádné - po tom, co si dokoupím nějaký modul za x tisíc, tak můžu v aplikaci vidět, jestli je barák zakódován nebo ne, ale pokud není, tak už si ho přes tu appku nemůžu zakódovat a tak. Práce s multimédii taky nebyla taková, jakou bych si představoval, takže jsem od toho naprosto upustil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak oni jsou pak hodně velký vychytávky co přes čidla monitorují venkovní prostředí (světlo, vítr, teplotu...) a podle toho nastavují žaluzie atd. Já asi skončím jen u toho ovládání topení, zbytek mě nějak nebere, nechci svůj život kompletně nechávat na nějakých čidlech a umělé inteligenci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem spokojený, že mi nainstalovali zavření vody na dálkové ovládání zabezpečovačky. Odcházím z domova, zamknu a automaticky se odpojí voda do baráku. Takže kdyby třeba praskla hadice u umyvadla, tak doma nebude povodeň...

 

Ještě přemýšlím o žaluziích se senzorem světla, ale to má ještě čas....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celkom fajn tema. Nejaky cas tiez uvazujem ale len nad riadenim kotla "na dialku". Idealne podpora viac zon.

Promarne som pokukoval po Netatmo. Zaujal ma aj Warmup 4iE Smart. Eventualne BWF, ci NEst od Google.

Este som narazil na SALUS. Ten sa mi dost pozdava aj koncepciou. ale podporuje len dve zony.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja ak budem robiť barák, tak jednou z vecí, ktoré urobím, budú samostatné rozvody pre zásuvky. V stručnosti, jeden trvalý a jeden odpínateľný. Pri odchode z baráku sa odpínateľný vypne. A v ňom budú všetky krámy, ktoré nemajú čo byť pod prúdom, keď som mimo barák.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...