Přejít na obsah

ETA 2893 power reserve


Jenkiz

Doporučené příspěvky

Zdravím místní osazenstvo,

 

vlastním Uniony s upraveným strojkem ETA 2893-2 s GMT funkcí (stejný stroj je např. i ve Štajnech GMT) a zajímalo by mě, jakou máte zkušenost s rezervou nátahu. Výrobce uvádí rezervu 42 hodin. Vydrží Vám hodinky v chodu třeba i obden (tj. večer je odložím, celý následující den jsou v hodinkovnici a pak si je beru až další den ráno)?

 

Hodinky používám převážně na kancldajving, takže pohybu nemají jako při nějaké manuální práci, hlavně tedy při chůzi a cestou do/z práce. Zkoušel jsem rezervu měřit a vydrží mi jít pouze cca 27 - 30 hodin, takže je nemůžu obden střídat, aniž by se mi zastavily. Myslíte že by to mohl být problém (například zatuhnutím ložiska, kdy se rotor neotáčí tak lehce) nebo je to standardní délka nátahu s přihlédnutím k množství pohybu ruky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja pri sve kancl praci a s Etou jsem u vrtice taky skoncil... Neni to nic neobvykleho....

 

.. I kdyz je fakt, ze dokud jsem mel hromadu Seiko a furt to stridal, tak jsem takovyhle veci neresil.. :-)

 

To jako že seika mají citlivější nátah že se nezastavovaly nebo si prostě pokaždé šteloval a neřešil?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je fakt slabota...na přesnost si nemůžu stěžovat, dělají mi cca 2-3s denně do plusu, což je supr, ale ta rezerva mě docela štve...přitom si nevzpomínám, že bych měl stejný problém u svých Orientů, které jsem pořizoval za před pár lety za cca 4k...mám pocit že mi vydrží přes 40 hodin vždy, když je odložím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fakt s tím máte takové problémy? Klasická 2824 se mi zastaví až v neděli vecer. V neděli jsem dycky myslel na to že je musím vyvětrat aspoň cestou do obchodu abych v pondělí nemusel natahovat. Taky dělám v kanclu a do práce jezdím tramvají, pohybu tedy moc nemaji. Teď mám objednané gmt wardy s tím stejným strojkem tak jsem teda zvědavý, trochu jste mě vydesili.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobni zkusenost se "zmenou" rezervy natahu obecne - zjistil sem, ze v zimnim obdobi, kdy mam pri chuzi venku ruce v kapsach tak pri stejnych "oblastech" noseni se mi nektere hodinky vic zastavuji (vystridam i troje denne). Kdezto v lete, kdy mam ruce venku a pri chuzi jimi "houpu" je to same v pohode. Takze pokud ma nekdo vetsinu denniho pohybu je cestou do a z prace, pripadne nejakou dalsi cestu venkem a zda se mu, ze se rezerva natahu zmenila, at se na to prubne zamerit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Tak sem provedl srovnání rezervy Unionů s 2893-2 s mými Orient Ray a výsledek je následující:

 

Uniony: Měl jsem je na ruce v práci od pondělka do čtvrtka, ve čtvrtek 26.1. ráno jsem je vzal zase do práce, přes den kancldajving a večer v 19:00 jsem je odložil do krabice. Výsledek - po zastavení ukazují datum 28 a čas 3:48 ráno = 32 hodin a 48 minut.

 

Orient: Na ruku jsem je vzal v pátek 27.1. ráno ze zastaveného stavu, přes den jsem je měl v práci přibližně se stejnou pohybovou aktivitou a večer v 19:30 jsem je odložil. Výsledek - po zastavení je datum 29 a čas 3:49 ráno = 32 hodin a 19 minut.

 

Takže to vypadá, že při kancelářské práci je to zřejmě standardní výdrž. I když je pravděpodobné, že kdybych měl Orienty na ruce víc dní po sobě a Uniony bych bral ráno ze zastaveného stavu, tak by Uniony vydržely o nějakou tu hodinu míň a Orienty by naopak vydržely o pár hodin dýl (s přihlédnutím k předchozímu nabití).

Upraveno uživatelem Jenkiz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...