Přejít na obsah

Wenger Roadster Black Night


Randy

Doporučené příspěvky

Jelikož jsem nenašel recenzi na tyto podle mě velice pěkné hodinky, rád bych přispěl pár zkušenostmi a zvýšil o nich povědomí.

 

Několik technických parametrů:

 

Vodotěsnost 100m, pohon quartz, strojek Ronda 515, sklíčko minerální se safírovou úpravou, rozměry 45x10 mm, řemínek 22 mm, hmotnost 88 g.

 

Koupeny před rokem, od té doby nošeny vždy střídavě s dalšími automatickými (cca 40:60). Hodinky naživo vypadají výrazně lépe než na fotkách. Velice oceňuji kožený řemínek, díky kterému podle mě působí hodnotnějším dojmem. Ciferník je zajímavý, jemně strukturovaný a dobře čitelný. Dle mého názoru jeden z nejhezčích ciferníků vůbec. Obecně se hodinky až na oblek hodí snad ke všemu. Na natu/gumě i na sport. Rozhodně je můžu doporučit jako startovní hodinky, kterých se člověk nebude chtít zbavit a navíc nejsou příliš rozšířené. Rozhodoval jsem se hlavně mezi těmito a Wenger Sea Force, volby rozhodně nelituji i přes to, že Roadster nemá šroubovací korunku. Řemínek po roce stále jako nový, hodinky bez škrábance a to je nešetřím.

 

Nyní negativa. Podsvícení je mizerné, skutečně mizerné. Hodinky nesundávám a když chci v noci v posteli vidět, kolik je hodin, stojí to hodně úsilí. Pocit a cvakání při otáčení lunety působí levným dojmem. Co mi vadí nejvíce je, že sekundová ručička vůbec nelícuje s indexy na ciferníku. Každá levná Casia za pár stovek lícují naprosto přesně, nechápu, co je tak těžkého na tom tuto poměrně zásadní vlastnost udělat pořádně.

 

Hodinky střídám s automatickými (které střídám  :) ). Vždy, když si pro Wengery sáhnu do šuplíku, udělají mi radost svým designem a také tím, že jsou přesné. Nařizuji je vždy jen při změně data, tj. jednou za dva měsíce a za tu dobu činila odchylka vždy max +- 5 sekund. Vždy se tedy můžu spolehnout, že jdou jak mají a nemusím se starat o nátah nebo seřizování. I přes to, že mám malou ruku a hodinky jsou poměrně velké, vypadají elegantně. V dané cenové kategorii se jedná o perfektní volbu a mohu je doporučit.

 

post-41837-0-90680600-1485450013_thumb.jpg

post-41837-0-01421100-1485450022_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za fajn recenzi. Pozitiva asi komentovat nemusím, ty mluví samy za sebe :)

U negativ je to těžší. Lícující vteřinovka se tady probírala už mnohokrát a asi není nutné to opakovat. Kdyžtak pohledej (je tu kdesi celé vlákno). 

Luminiscence u Roadsterů je opravdu slabší a já vždy pro zájemce o top lumi doporučuji Sea Force nebo Squadron. Tam je nános silnější a svítí opravdu krásně a dlouho.

Pocit u cvakání lunety je asi subjektivní, ale sám jsem si teď pár Roadsterů "protočil" a nijak mě to neiritovalo, ale třeba na to nejsem tak citlivý. Rozdíly zde samozřejmě jsou a to i mezi modelovými řadami Wengeru nebo i u Seika, Victorinoxu.. Ale věřím, že tohle je spíš drobnost.

 

Ještě jednou díky za tvé zkušenosti. Věřím, že někomu pomůžou při výběru. Kdybys někdy potřeboval řemen nebo cokoliv s hodinkami, ozvi se.

 

Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, ohledně řemenu se určitě jednou ozvu, ten je prostě luxusní :). S lumi to je opravdu subjektivní, jako druhé hodinky jsem teď dlouho nosil Seiko Monster, předtím SKX009 a tak je člověk rozmazlenej :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Já je měl taky současně se Seiko Monster a prostě jsem tou lumi zmlsaný, s těmi se to samozřejmě rovnat nemůže :). Každopádně na střídačku je to v pohodě, ty Wengery s koženým řemínkem stejně nejsou hodinky na celodenní nošení (do sprchy atd.). Já přes den a do práce nosil Wengery, na doma, sport atd. Seika, takže bych se toho nebál :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

No mě fascinovala ta černá barva. Nicméně trošku toho lituji, protože mi přijde, že ta PVD úprava je strašně měkká a náchylná na škrábance, pod kterými už svítí ocel. Ale třeba zmiňovaná luminiscence mi připadá celkem v pohodě.. Když je večer nasvítím tak svítí a jsou čitelný až do rána :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...

Mám je taky, ty stejné, jenom trochu jiné :-). Wenger Roadster Black Night Chrono 01.0853.105 https://www.helveti.cz/wenger-roadster-black-night-chrono-010853105

S luminiscencí souhlasím tak napůl. Ano, Seika svítí víc (teď jsem se schválně byl podívat), ale Wengery jsou na druhém místě, které sdílí s Citizeny a dalšími značkami, to nepovažuju za špatné. Co musím vyzdvihnout, je datumovka, bílá na černé je mnohem čitelnější, než obvyklá černá na bílé, možná mají i větší okénko. Ale ten řemínek šel okamžitě dolů, mám je jako "pracovní" hodinky a ty se musí občas i namočit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Hezká recenze. Wenger byly moje první ?lepší? hodinky. Líbí se mi často netradični desing. Za pár tisíc dobrá volba. To co mě chybělo, že to prostě není pořádnej kus železa jako u dražších hodinek...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...