Přejít na obsah

První Rolex...


Doporučené příspěvky

Zdravím kolegové,

tak už i já jsem dospěl do fáze, kdy se cítím být připraven na první Rolády.

Měl jsem SARBy, měl jsem vícekrát Bondovky (quartzy i automaty) i něco dalšího (viz. můj podpis).

Aktuálně se trýzním a nosím Casio za 2k v quartzu a možná i proto se dostavil chronoabsťák a jsem svolný investovat:)

 

Mám i poptávku v nákupním vlákně, ale zatím nic moc.

 

Jako největší favoriti mi zatím vychází Rolex Explorer II (16570) a Rolex Milgauss (11600). Dost se mi líbí bílý cifr. Mám v plánu být one-watch guy, čili by hodinky měly být alespoň trochu univerzální, což ale u Rolexu dle mého názoru splňují téměř všechny modely.

Cenu bych viděl někde do 150k, ale to neznamená, že musím vyčerpat celý budget:)

 

Jaké další kandidáty bych měl zvážit?

 

Díky za rady,

V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Docela nedávno jsem řešil to samé - koupit první Rolex kolem 150k, a to na pořád, nebo aspoň na hodně dlouho.

Nakonec jsem koupil subyC bez data (ohledně datumovky to bylo tak na hození korunou).

Zkoušel jsem i expy II 16570, ale v porovnání např. s bondovkama mi v reálu přišly na ruce nezvykle malé. Původní suby jsou oproti bondovkám taky pocitově docela malé, u nové keramické varianty jim pro mě správnou velikost dodává čtveratý tvar pouzdra daný širšími nožkami.      

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám polárky 16570 a jsou to dosud jedny z (ne-li nej) nejpohodlnějších hodinek, co jsem zkusil na ruce. Nicméně je to poplatno velikosti ruky, což u mě činí pouhých cca 17cm.

K tomu jsem ponosil a již i pustil Expy I 214270 39mm, taky hodně pohodlná záležitost. Jen díky své jednoduchosti mohou paradoxně dříve i omrzet, což byl i můj případ. Nicméně kombo Exp I a II bylo kulervoucí :)

Milgy (hádám jsi myslel 116400) jsou fajn, nezkoušel jsem, ale těch 40mm bez lunety už může být dost, resp. např. na mou ruku už by to bylo nejspíš moc.

 

K tomu jsem nedávno pořídil GMT-Master II 116710LN a ač nesedí tak dobře, jako polárky, ještě je to v pohodě. Jako jedny do módu OWG si je dokážu představit, resp. to tak začínám mít, ale do 150k se nevlezeš.

Co mě osobně bohužel dost zklamalo, byly právě keramické Suby a LV, od kterých jsem si hodně sliboval, ale které díky vyššímu dýnku (a tím i vyšší WR) na ruce pro mě již nepřirozeně "trčí". Je to ale taky tím, že na zápěstí nemám tolik "masa", do kterého by se dýnko zarylo a tak trochu i schovalo. U Tebe to samozřejmě může být jinak.

 

Pokud se Ti líbí bílý cifr a máš akurátně velkou (resp. spíš malou) ruku, šel bych osobně do novějších 16570 40mm, myslim kolem 2011 se tam dával stejný strojek (3186) jako do GMT-Master II a do 150k se v pohodě vlezeš. Třeba něco jako tohle:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/99642-p-rolex-explorer-ii-16570-3186/?hl=explorer

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V hlavě to máš srovnaný, EXP II jsou dobrá volba. Milgy jsou hodně specifický a jako OWG mi moc nesedí. Potřebuješ datum? Jestli ne, tak s EXP I bys ušetřil a pohodlí je neuvěřitelný. Největší MI a likviditu budou mít SUBc bez data, na Date verzi nebo GMT II nevlezeš s budgetem. Kdybys chtěl trochu víc formální ale pořád s WR, tak jsou tu i Datejusty...good luck:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prozatím děkuji všem za rady a doporučení. Zatím to opravdu vypadá na EXP II polárky, avšak aktuálně nejsou v prodejním vlákně a z Bechyněho mi nereagují na e-mail (což je fakt dost bída). Pokud víte o někom, kdo polárky vlastní a třeba by si dovedl představit je pustit, prosím SZ.

Zatím díky,

V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to se dalo čekat, že tu padne skoro všechno. Nakonec se chudák ještě napíše na čekačku na keramický Daytony:-D Ale je to fakt fuk, když to koupíš tady a nevezmeš s tím futro, tak na tom nebudeš tratit buď vůbec nebo jen pár tisíc za pár vlásečnic. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak co si vybereš? Postupně se tu zmínily skoro všechny modely  :lol2: . Ještě Oystery tu nepadly.

 

Je to tak, v podstatě se tady objevilo všechno :D

Každopádně nemůžu si pomoct, ale SUBy, ať už date nebo no date, keramiky nebo nekeramiky, nemůžu se s nimi pořád nějak ztotožnit - vlastně mi připadají jako super nezajímavý - tak nevim, jestli je to jenom moje mladická nezkušenost a mám je prostě zkusit koupit a doufat, že se to zvrátí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...