Přejít na obsah

Speedmaster problem stopky


PetrLBC

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci,

resim problem na svych Speedmaster - Vse vynuluji a spustim stopky. Kdyz po 9 hod co stopky bezi kouknu na hodinovy scitac, ukazuje 9, kdyz kouknu na minutovy, ukazuje 19min. Jde tedy o to, ze minuty nesedi. Je technicky mozne, aby citac prokluzoval? Setkal se s tim nekdo?

Diky Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co tam je za strojek? Cal. 861? Je pravda, že tyto strojky mívají problémy s nulováním hodinového sčítače, když se stopky dlouho nepoužívají (to mi řekl i hodinář, když jsem se na to ptal). Jednoduše hodinový sčítač vynuluje trochu šejdrem. Pod vynulovanou sekundovou ručičkou to není tak vidět. Jak stopky spustíš, viditelné už to je. Hodinový sčítač pak ukazuje trochu blbě. Moje moony to takhle dělají a jsou to nové hodinky kupované před dvěma lety jako funglovky. 

 

Druhou možností je špatné vynulování. Nezmáčkneš nulovací tlačítko úplně a hodinový sčítač zůstane "viset" pak už jde při spuštění špatě. Opětovné vynulování chybu napraví. Jinak nevím, ale prokluzování se mi nezdá - vždyť pohyb jde přes soustavu ozubených kol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nulovani maji na strosti nulovaci kladiva, a pokud neni spravne namazano a serizeno, tak to nenuluje presne. To byva kamen urazu, nejcasteji u sekundovky je to nejpatrnejsi, pac je nejdelsi.
To spatne posouvani rucek, jak popisuje Liberec, pokud  budeme vychazet z toho, ze se louda minutovy scitac, je myslim mozne, protoze to neni prez zuby, ale skokove.
Musim se na to bliz podivat doma do papiru, jak je to tam presne udelano ten stopkovy mechanizmus. Kazdopadne servis to vyresi. 
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nulování je ok, to skočí krásně na 12, ale špatně to asi načítá minuty.

Nejlépe je to poznat, pokud pustím stopky ve 12:00 - tak za pár hodin mi nesední minuty na subciferníku oproti velké minutě.

Hodinky jsou z 1/2016, takže je čeká servis :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...