Přejít na obsah

Nákup hodinek v Livignu


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No průběh takové debaty by mě docela zajímal. Jako co ti můžou, když u tebe nenajdou krabici a papíry? Jakože "máte pěkné hodinky a ani nejsou moc dojebané, tak to jste je jistě nedostal doma minulý týden k narozeninám a hybaj platit"... To snad v civilizovaném světě ani nejde...

 

Poznat můžou cokoliv, nikde není zakázané nosit nové hodinky. U věcí osobní potřeby (tedy nejenom hodinek, ale i např. mobilního telefonu, šperků apod.) by nejspíš bylo důkazní břemeno na nich. Samozřejmě ne, když budu mít patery hodinky na každé ruce a svádět to na různá časová pásma ve světě :D

Vybrali si nás prostě ke kontrole, zeptali se jestli něco vezeme a máme k proclení. Naše odpověď byla ne a oni, že se tedy kouknou. Začali prohledávat auto, já jsem jim asistoval u kufru, kolega seděl v předu. Jeden z celníků k němu přišel a začal si prohlížet hodinky a říká, ty jsou koupené nahoře a nenahlásili jste je.(paradoxně se jednalo o hodinky myslím STORM nebo Nixon... Nařídil mu je sundat a že to prověří. Vysvětlovali jsme mu, že nejsou nové a že už je měl při příjezdu a že to nemůžou. Asertivně nám vysvětlil, že OK, ale že to prověří a že rozhodně můžou.... Za 20 min se vrátil, že je to v pořádku a ať jedeme.

 

Je to adrenalin no, buď to vyjde nebo ne. Blbý je, že když ne, tak to vyjde draze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to přibližně stejné no, T.H. konkrétně zde nepopulární model 01 ceramic all black vyšel na 4050? nová ceníkovka 6,1k, což je levnější než chrono24 a to je většinou nemají, ikdyž píšou okamžitě k dispozici, vím to, chvilku jsem je sháněl.

Pro zajímavost v Koscomu mi je nabídli za 137 192,-Kč

Spíš to bylo příjemné si odvézt pěkný suvenýr.

 

A lyžování super :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdysi jsem to tam zažil, prokopali nám celé auto.... a ten osel se mě dokonce ptal jak dlouho mám ty hodinky na ruce, tak jsem mu řekl, že asi 5 let tak trochu soptil, dokonce nám prohrabával tašky a peněženku od manželky, jestli někde nenajde paragon. A pak se mě ptá a kde máte vy peněženku a já mu řekl, já?  žádnou nemám  :) u nás drží kasu manželka. Zapoměl jsem mu dodat , že nové hodinky má na ruce taky manželka  :D pod svetříkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Horší je, když člověka vymáknou, pak je to clo, dph, pokuta až po zabavení zboží. Možná že dnes už lidi pašujou odtamtud zboží drony, nostnost mají slušnou a doletí na dané místo +/- 10m přesně na vzdálenost mnoha kilometrů :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A bral jsi i ty Rolexy? Muzu se zeptat jaky a na kolik vysly?

 Bral, konkrétně 116621 a vyšly na 10200..

Submarinery ani GMTcka neměli, Milgy a Explorery taky ne, jedny Oyster perpetual grape a plnou polní YM 2 a YM, 2x datejust, 2x pearlmaster.

Daytona nic, air king nic, deepsea nic.

Upraveno uživatelem ZZalesky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

S dovolením to tu opět otevřu. Můžu potvrdit, že kontroly směrem z Livigna na CH jsou přísné, jezdím tudy většinou několikrát do roka a kontrolují mě tak ve 2/3 a to velmi důkladně. 

Vzhledem k velikosti krabice je vážně těžké ji schovat. Karty myslím problém nejsou, není je ale dobré dávat do peněženky, protože tu velmi často také procházejí, jak bylo zmíněno výše, avšak jejich schování na místo, kde by to nikdo nečekal by mělo projít (lyžáky apod.). Dále si myslím, respektive z mojí zkušenosti to tak nějak plyne, že kontroly směrem na Bormio jsou mnohem decentnější a veskrze italské a většinou se omezují na pokynutí a italské "ciao". 

Jo a k těm přechodům směrem na CH a dále.. je tam pak ještě Švýcarsko-Rakouská strana a tam taky rádi lustrují. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky jsem odtamtud nevezl, ale vezl jsem několik lahví drahé whisky. Na hranicích se nás zeptali, jestli vezeme něco k proclení, řekl jsem, že mám flašku whisky asi dvě flašky vína. Těch lahví whisky bylo myslím 5 nebo 6. Oni v poho, že děkuji a jeli jsme dál. Ale je to asi o štěstí. Kamarádovi, kterej tam nic nevezl Švýcaři jednou prohledávali opravdu i tělesné otvory. Nic nenašli, ani se mu neomluvili. Stěžoval si pak na ambasádě, ale hovno z toho samozřejmě na to mají právo....   ale to je fakt na .... vzhledem k tomu jak jim tam běhají migranti bez dokladů a neřeší to, ale nás buzerujou.

 

Jinak člověče s tím dronem to není vůbec špatnej nápad.... vysadit ho před hranicema, projet a pak si přeletět hranice i se hodinkama. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Zkusím se podělit o svoje zkušenosti, neb jsem se 26. ledna vrátil z Livigna :)

 

Jezdíme celkem pravidelně, letos to byla tuším 18. návštěva s návraty v sobotu při výměně turnusů, ale i v pátek.

Těžko v chování celníků na hranicích hledat nějaký vzorec, troufnul bych si identifikovat výraznější změnu v přístupu k autům s CZ značkou asi až po vstup do Schengenu v roce 2008.

Jinak před tím "zlobili" jak Švýcaři tak Rakušáci. Italové se omezovali na kontrolu dokladů.  Zažil jsme leccos, včetně švýcarského filcungu typu "všechno ven z auta" a nanosit do kanceláří k důkladné prohlídce zavazadel.

Dvakrát dokonce čekala rakouská Zollwache  ve vnitrozemí. Ti používají i mobilní RTG. Ale nikdy se nekonal "cavity search", ani prohrabávání peněženek. Prošlo mi bez problémů i větší množství léků včetně sterilních injekčních stříkaček a jehel. :) Teď je to spíše namátkově, asi podle xichtu nebo typu auta. Přednost dostávají auta s PL a balkánskými značkami..

 

Taktiku pro klidný průjezd v zimě bych shrnul do několika bodů:

 

- čím nižší teplota, tím méně kontrol (při -15 jsme minuli kontrolní body bez povšimnutí)

- lepší jet v pátek na noc než v sobotu ráno

- děti v autě  (obzvlášť spící)

- bezcelní (alkohol) neschovávat, ale klidně nechat navrchu k případné inspekci. Pokud vezete přes limit pro sebe, láhev načněte (pak ji tuším nepočítali).

- pomáhá znalost jazyka a zdvořilé+sebevědomé chování (třetí kontrolu zavazadel jsme předloni zdvořile odmítli, že už jsme kontrolování byli a ať si poslouží, nicméně si to po kontrole uklidí.. a světe div se, nikdo nás nás nezatknul ani nepokutoval, ale pokynul k průjezdu).

- vrátit se přes Bormio /Bolzáno. Ale netuším, jaký je teď režim v Brenneru..

 

Jinak nerozumím tomu, proč bych měl Švýcarům zaplatit clo. Hodinky, byť luxusní, jsou předmět osobní potřeby (pokud teda nemáte ruku jak sovětský důstojník při osvobozování Evropy).

A já je přeci neimportuju do Švýcarska, ale do ČR a zajímat by měly spíše tuzemskou celní správu nebo berňák. To bych taky mohl teoreticky platit clo při každém tranzitu, tj. při cestě z Livigna ve CH, AT a D a pak třeba ještě jednou AT. :) 

Jo kdyby mne lapli, jak je přeprodávám hodináři v Zernezu nebo v Innsbrucku, to by byla jiná...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Já mám vyzkoušené, že nejlepší je se cestou zpátky nalepit na nějakýho Poláka...ty berou celkem spolehlivě :-) a vy za nimi v klidu projedete.

 

Taky je dobrý, když jedete dvě a více aut. Krabice a hodinky se dají rozstrkat po autech a vždy vézt vzájemně nekompatibilní kombinaci hodinek a krabice :-). 

 

Od té doby co mám na autě německý čísla to neřeším...niky me nezastavili, ale jel jsem jen 4x, takže to není dostatečně průkazné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...