Přejít na obsah

GUB GLASSHÜTE/SA


Vlastik1986

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

předem se omlouvám pokud zakládám duplicitní téma a velice prosím odborníky o informace k výše uvedeným hodinkám, tedy dataci alespoň v řádu desetiletí, určení hodnoty a původních částí, jelikož například ten kovový pásek se mi k tomu nehodí. Jsou po mém dědovi a chtěl bych je nějak zrestaurovat, tedy vyčistit, asi kožený pásek, možná pokovit nebo rozlešit, zkrátka pokusit se zbavit těch vyšoupaných ploch, ciferník nechat s patinou, nové sklíčko, vrátit vododtěsnost. Jsou funkční, ale předcházejí se o cca 5 minut za týden.

 

Co jsem se tak dočetl jsou to hodinky z NDR tedy 50-90 léta v trochu v lepší kvalitě 1Q, pravděpodobně pánské, když je nosil děda, ale přijdou mi opravdu malinké, průměr cca 3,3cm a s tím kovovým páskem na mě působí jako dámské, ale třeba je to jen nějaká úprava sport :). prosím tedy o rady jak s tím naložit, aby byli ve lepším stavu na nošení za adekvátní peníze podle jejich hodnoty.

 

Velice děkuji.

 

post-53346-0-11383600-1486914915_thumb.jpg

post-53346-0-96258300-1486914917_thumb.jpg

post-53346-0-29594900-1486914922_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

..děkuji, soudím tedy, že mi radíte abych na tom netratil nedělat nic. Nicméně pokud by byly na trhu prodejné dejme tomu za 5 stovek, jsem ochoten do nich vložit dalších 5 na obnovu. Nechám si klidně poradit nějaký odkaz, kde v Praze sehnat dobrého a pokud možno také levného hodináře :)..

 

Jinak mám za to že kožený jednoduchý pásek by jim slušel více když jsou "pozlacené" než ten stříbrný vzorovaný pásek kovový. Dále jsem se někde dočetl, že toto logo GUB se dělalo do roku 1968, tudíž hodinky musí být v rozmezí 50-60. let.

Upraveno uživatelem Vlastik1986
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě měnil u Glashuttu Spezimatic sklíčko pan Bláha. (https://www.firmy.cz/detail/247635-hodinarstvi-vladimira-blahova-praha-vysocany.html) za 230 + komplet seřízení, vyčištění (rozebrání->složení) za 850kč. Trvá mu to asi měsíc, protože hodinky vždy ještě nějaký čas nosí, aby si ověřil že je vše ok. Za mě bych je hodil na kožený řemen a nechal tak jak jsou. Vypadají parádně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Troufnu si říct, že po vyčištění a výměně sklíčka budou prodejné za víc než za pět stovek. Zkuste se kouknout na ebayi. Možná i za desetinásobek a když si necháte (za sto eur) vystavit v Glashütte certifikát původu, tak i za dvacetinásobek. Lidé jsou při nákupu glashuttek opatrní, protože různí prodejci buď části padělají nebo dělají "skládačky" z různých modelů. Pokud jsou po dědovi a ne nějakého pochybného původu, nebude s pravostí problém.

 

Pokud si dáte práci, tak na této stránce byste mohl najít informaci o době vzniku https://www.glashuetteuhren.de/kaliberuebersichten-modelle/glashuetter-uhrenbetriebe/

Od pohledu to budou asi kalibry řady 60.x

 

Ale být Vámi, tak je nosím!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím! K doplnění již uvedeného: Bude v nich kaliber 60.3, nejspíš s incablokem a vyvažovanou zlacenou setrvačkou, vyráběly se v rozmezí let 1953-1961, (nicméně dělaly se i i bez incabloku a s kameny ve zlacených šatonech - v prvních letech období). Jestli jdou +5min za týden, tak je kaliber stále v super stavu, ač podle opotřebovanosti pouzdra mi přijde, že používané byly hodně (korunka vypadá že byla dořezávaná) Znovu pokovit pouzdro nemá v tomto případě smysl. Původní zlacení 20mikronů je někde úplně dole, 20m vrstvu málokdo dělá (a je to hodně drahé), menší by byla zřetelná na nerovnostech. Hodnotu v tomto stavu mají kolem 2T Kč, kdyby se vyčistily (cca 600-700), sklíčko (německé plexi cca 200,-) daly na slušný řemínek (min 200) cena by byla vyšší. Na eBay.de možná 150E.

P.S: k těm padělkům- toho bych se nebál, GUB by za to nestálo, a když dělá někdo složeninu, tak je to většinou z orig. dílů ze stejných typů. Výjímečně se dá složit něco z rozdílných, co by bylo úplně mimo (jedny takové mám :-) U Vašich jsem si na 100% jist (krom kalibru), že je vše původní

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...