Přejít na obsah

Nečekaný přírůstek PRIM


Doporučené příspěvky

Vážení spolupostižení,

Nemohu se nepodělit o trochu nečekaný hodinkový přírůstek. Při debordelizaci jednoho šuplíku našla moje matka moje první hodinky PRIM, které jsem dostal jako dítě asi tak šestileté. Odevzdala je samozřejmě do správných rukou, to jest mých. Hodinky jsem natáhl a šly. Málem jsem uronil slzu. Za první den udělaly +30 sekund, což považuji za výborný výsledek na to, že za téměř 40 let ještě nikdy nebyly servisovány. Ponechal jsem na nich gumový řemínek, který jsem jako dítě vyrobil ořezáním pásku od jedněch digitálek (kde je jim konec?). Pasuje to náramně, posuďte sami. Guma se po nějaké době natrhla, což jsem tehdy opravil sešívačkou. Opět nic, co by nešlo rozleštit, jak zní oblíbená věta tady na fóru :-). Hodinářský talent jsem měl zjevně už jako dítě. Následují fotky šílené jak kvalitou, tak obsahem. Není to nic pro slabší nátury, takže pokud by někoho z vás ranila mrtvice nebo měl natrženou bránici od smíchu, tak se předem omlouvám. Nerad bych měl nějakého kolegu na svědomí, i když na tomto fóru už bylo k vidění ledasco. Nakonec uvádím porovnání mých prvních hodinek s tím, co mám na ruce dnes. Mají stejnou barvu ciferníku, takže v tomto ohledu jsem se zase tak moc neposunul :-)

Venca

 

post-40102-0-11355600-1488133042_thumb.jpg

post-40102-0-01238600-1488133053_thumb.jpg

post-40102-0-60049300-1488133063_thumb.jpg

post-40102-0-55031600-1488133072_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pěknej příběh. To muselo píchnout u srdce. Já si vzpomínám, že svoje první hodinky jsem dostal počátkem sedmdesátých let od dědy za to, že se naučím určovat kolik je hodin. Byly to primky (jak jinak). Bohužel skončily v propadlišti dějin, takže mě taková nostalgická událost určitě nečeká.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krásný. Okamžitě mi to připomnělo moje dětské hodinky. Třeba budou ještě u táty doma. Dokázaly se zpozdit i půl druhý hodiny za odpoledne....když se mi nechtělo domu a posunoval jsem je. :)

 

Odesláno z mého SM-T805 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toljo, než mi budeš dávat lekce z českého jazyka,tak si laskavě procvič vyjmenovaná slova po B. Hy ,chy ky......

 

a za čárkou se dělá mezera, ty jsi prostě pole neorané

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se nám z toho stal hezký češtinářský koutek, nicméně já bych se zkusil vrátit k hodinkám. Jeden z kolegů důrazně doporučil servis, když už jsem jim ho 40 let nedopřál. Má to ale smysl, když hodinky aktuálně nehodlám používat? Možná bych zkusil otázku zobecnit pro zkušenější členy: Jak dlouhodobě skladovat hodinky, které nepoužívám? Má cenu mechaniky občas protočit nebo je nechat být a po letech nepoužívání je dát rovnou na servis? Je lepší u quartzu vyndat baterku nebo ji měnit a nechat hodinky běžet? Dík za názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...