Přejít na obsah

Orient Star st. date "CARBON" (DV02002B)


Doporučené příspěvky

Po rychlém výběru v poradním threadu jsem pořídil nové "oblekovky". V uvozovkách je to proto, že to ani tak moc nejsou čisté "dress watch", ale mají i takový sportovní nádech, a to především díky "karbonovému" číselníku, o kterém se rozepíši podrobněji:

 

Právě kvůli tomu číselníku jsem měl zprvu obavy hodinky pořídit, na některých fotkách na netu se mi zdál ten karbonový vzor až příliš do očí bijící. Nicméně, poté, co jsem si pročetl některá zahraniční fóra, kde uživatelé uvádějí, že v reálu ten číselník až tak výrazný není, jsem se rozhodl do nich jít. A co se týče vzhledu, chybu jsem neudělal. Onen číselník je vskutku zajímavý - nejvíc je ten karbonový vzor patrný na jasném přímém slunci a při určitém sklonu paprsků je skutečně hodně výrazný a plastický. Ale na škodu to není - páni v Orientu asi dobře věděli, co dělají. Jakmile je pod mrakem nebo jsou hodinky ve stínu nebo v místnosti, tak ten karbonový vzor je sotva patrný.

 

Provedení hodinek je relativně střídmé, Prakticky jsou na nich jen dvě barvy - barva kovu - tj. stříbrná (broušené a leštěné plochy, stříbrné plastické indexy a stříbrné ručky) a černá - číselník. (No dobře, ještě je tam bílá - datumovka). Lumi je na ručkách celkem výrazná, ale u indexů jsou klasické malé "ťupky". Rozhodně se to nedá srovnat třeba s Monstry, ale lumi nebyl vůbec můj požadavek (dokonce jsem původně chtěl hodinky bez lumi).

 

Dýnko je průhledné a strojek decentně zdobený - na rotoru je zlaté logo a nápis Orient Star Japan (trochu pouťově vypadající). Ale vzhledem k tomu, že hodinky nosím dýnkem k ruce a ne naopak, tak mě to nijak nevzrušuje.

 

Celkově jsem s hodinkami, co se týče vzhledu, spokojen. Jak na tom budou se spolehlivostí či přesností, to ukáže až čas (a doufám, že to ukáže správně, zrovna na těchto hodinkách... ;-))

 

Na závěr jen pár fotek z dnešního dne, kdy hodinky dorazily:

 

post-34380-0-96195800-1488287347_thumb.jpg

 

post-34380-0-60034100-1488287356_thumb.jpg

 

post-34380-0-98793400-1488287362_thumb.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluji k pěkným univerzálům. Mají větší průměr, ale pro tvoji tlapu to není problém, nýbrž benefit :)

Měl jsem variantu se světlým cifrem, kromě tebou zmíněných fičur se mi moc líbil i úžasný AR, který má neutrální zabarvení a "nepatlá" se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem.

 

Jedna poznámka - hodinky mají tah pro zápěstí max 21 cm. Já mám přes zápěstí cca 20,5 takže mě stačilo doladit délku ve sponě (má rozmezí nastavení jen 6 mm) ale na rozdíl od jiných hodinek (třeba Monstry) jsem nemusel vyndávat článek tahu. Takže pro halamy s rukama jako lopatama - bacha na to, pokud máte přes zápěstí více jak 21 cm, tak tyhle hodinky nenasadíte. ;-) Jedině pak dlouhý řemen...

 

Co se týče přesnosti, zatím nemůžu nic vytknout, uvidíme pochopitelně časem, ale za cca 24 hod mají odchylku -1sec. Uvidíme až se pochopitelně zaběhnou, ale vůbec by mě nevadilo, kdyby si tuhle přesnost zachovaly i do budoucna. ;-)

 

A na závěr ještě fotka dýnka:

 

post-34380-0-56016800-1488368065_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Amser
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doufám, že vydrží.

 

Jinak jsem celkem příjemně překvapen přesností - už jsem vychytal, že když leží přes noc na dýnku, tak mírně zrychlují, při nošení přes den naopak zpomalují. Oboje odchylky jsou ovšem velmi malé - ve výsledku, když je přes den nosím a v noci leží, tak od toho úterý do teď (tedy za cca 3 dny) zatím maji necelých -2sec, což dělá cca -0,6 sec denně. Takže "nepřesnost" tohoto konkrétního kousku bude tak cca -4 sec/týden, což na mechanické hodinky není špatné. Jak už jsem napsal výše, vůbec bych se nezlobil, kdyby to takto zůstalo "nafurt". ;-)

 

Pozn - mám na to asi zvláštní štěstí, Rangemany mě chodí +-3 sec za půl roku a ani Monstra na tom nejsou nějak extra špatně...

Upraveno uživatelem Amser
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...