Přejít na obsah

Tissot PRS 516 vs PRC 200 Powermatic 80


fotopraktica

Doporučené příspěvky

Hezký den všem. Na tohle fórum jsem narazil asi před půl rokem a za tu dobu jsem díky vám načerpal spoustu cenných informací. Jelikož mě za měsíc čekají kulatiny, tak jsem se rozhodl, že si udělám radost a pořídím si moje první automaty. Prošel jsem toho spoustu a i vzhledem k mému skromnému finančnímu limitu cca 15 tisíc Kč, max 20000,-Kč, jsem zakotvil u značky Tissot a modelu PRS 516. Líbí se mi její jednoduchý design a ciferník s modrým efektem. Sice už se dá obtížněji sehnat, ale ještě bych ho sehnal. Jenže poslední dobou mi do oka padl model PRC 200 Powermatic 80. Když pominu trochu jiný vzhled a styl hodinek, tak řeším hlavně ten strojek samotný. V PRS 516 by měla být ETA 2836-2 a v PRC 200 je novější ETA C07.111. Když vezmu klady Powermaticu, tak určitě natáh na 80h a tvrdí se o tomto strojku, že je seřízený poměrně dost přesně z výroby a defakto není vyloučeno aby plnil SOCS již v továrním nastavení. Na druhou stranu mi trochu mrzí nižší frekvence 21600 ( daň za větší výdrž a snad i životnost) a hlavně jsou některé díly původně z kovu nahrazeny nějakou plastovou kompozicí a to mně trochu odrazuje. A dále mechanismus seřízení, klasika u ETA 2836-2 a nebo pomocí dvou šroubků u C07.111. Nevím co je jednodušší na pozdější doseřízení. Ta Eta 2836-2 dle info co jsem nasbíral běhá většinou cca 10-15 vteřin do plusu za den a powermatic 80 se pohybuje do 5 sekund, takže je zbytečné uvažovat o seřízení po zakoupení. Takže teď stále přemýšlím, do čeho je lepší jít. Neberu v potaz design, cenu, není pro mne tak důležitá i výdrž chodu, protože hodinky nosím denně, spíš bych chtěl vědět který strojek z vašeho pohledu stojí více za pořízení z hlediska spolehlivosti a životnosti. Budu vám moc vděčný za jakoukoliv cennou radu. Děkuji, Míra.

post-54326-0-14907000-1489824098_thumb.png

post-54326-0-21253900-1489824122_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 115
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Děkuju za tipy, ty chrona jsou hezký, ale na můj vkus už trochu oblekovka. Já nosím hodinky pořád, byl bych bez nich vyřízenej :-) a tak potřebuju něco stylového, univerzálního. Ráno s nima půjdu do práce, odpoledne s dětmi ven a večer třeba na pivko. Možná že časem bude hodinek více a zvolím více stylů, ale teď už jsem po neskonale dlouhém zvažování rozhodnutý, že půjdu do jednoho z výše uvedených Tissotů. Spíše velmi rád uvítám jakoukoliv radu a doporučení ohledně těch dvou kalibrů, klady a zápory, popř. osobní zkušenosti s přesností, spokojeností atd. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč zrovna Tissot? Třeba Steinhart má velmi slušný titanový model se strojkem TOP (což je po COSC druhý v pořadí) a cenově se vejdeš, navíc ve vlákně o Steinhartu se dozvíš víc přímo od lidí, co je mají. Tady jsou https://www.chronoshop.cz/steinhart-premium-line/steinhart-ocean-titanium-500-premium a vlákno už lehce najdeš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tissot proto, že je mi jednak nějak záhadno proč sympatický a hlavně se mi vzhledově líbí 90% jeho veškeré produkce, což u jiných výrobců říci nemůžu. Proto jsem si první hodinky automaty zvolil Tissotky a v budoucnu uvidíme kam mě vítr zanese:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pak vezmi ty s COSC, protože u nich je odchylka chodu nejmenší a s garancí -4/+6s. U všech ostatních je tolerance podstatně větší a nikdo ti nezaručí, že zrovna Powermatic 80 udělá jenom 5 vteřin denně, jak píšeš v úvodním dotazu. To je spíš sázka do loterie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám ETA 2836-2 ve Fortisech a dělá mi -4s/den, ale jak bylo řečeno je to lotérie. Osobně bych si vybral ty PRS 516 a to pouze proto, že se mi vzhledově nejvíc líbí (utekly mi zde dvakrát v prodejním vláknu, doufám, že budu mít ještě šanci:-) ) a zároveň mi stačí přesnost klidně +/- deset vteřin (beztak mě celkem baví to seřizovat) to už záleží co člověk preferuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se dnes rozhodl definitivně pro ty PRS 516 a už jsou objednané. Ale bylo to obtížné rozhodování, zvlášť když to jsou první moje automaty. Pokud ta odchylka bude do 10s na den, tak budu maximálně spokojenej, větší přesnost nevyžaduju. Už se na ně těším...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,mám stejne hodinky jako jsi vybral ty,akorát se světlým cifrem. Mam je už pár let a dělají stabilne plus 4 vteřiny,takže bych se toho nebál. Pravdou je ze to je trochu loterie ale nepředpokládal bych ze by jsi je musel nechat seřizovat. Ať ti dlouho slouží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes mi hodinky přišly domů, ale jsem zklamaný a docela i naštvaný. Ne kvůli tomu, že by snad hodinky nesplnily moje očekávání, to vůbec ne, jsou krásné a padnou na ruku skvěle. Bohužel nejsem vůbec spokojený s dodávkou zboží daného eshopu. I přesto, že jsem byl na můj dotaz zda je zboží nepoužité a ve 100% stavu ubezpečen, že tomu tak opravdu je, tak asi už hodinky někde putovaly. Krabička na jedné straně rozlepená a uvnitř na bílém polstru nalezené dva černé chlupy nebo vlasy. A pocitu důvěry nepřidala ani vložená kartička Tissot warranty u které bylo již nějaké číslo smazáno asi lihem, asi kartička z jiného balení hodinek. Prostě to na mně neudělalo celkově dobrý dojem. Měl to být dárek k mým kulatým narozeninám a tohle by mi tu radost asi kazilo. Takže jsem hodinky obratem hned odeslal zpět, ale moc se mi nechtělo, protože teď vůbec nevím kde je ještě objednat. Na heurece už je pouze jeden obchod který je nabízí skladem a to je slovenský Timestore, jenže nějak nemám k tomuhle obchodu důvěru. Nevíte kde ještě v čechách bych se měl zkusit poptat? Nějaké hodinářství které nemá třeba eshop, ale prodávají origo Tissoty? A nebo je něco spolehlivého v zahraničí? Děkuju vám za případné rady :-)

Upraveno uživatelem fotopraktica
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Timestore tu bude mít určitě hodnocení, to ti třeba může pomoct.

Jinak se zkus podívat i venku a asi nejlépe přes chrono24, kde si můžeš dát "Trusted Checkout" a pak ta platba nejde obchodníkovi přímo, takže tam můžeš být docela v klidu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci tu veřejně eshop uvádět. Věřím že to byl doufejme ojedinělý úlet tohoto prodejce, protože jinak jsem byl s veškerou komunikací s majitelem obchodu nadmíru spokojený. Odpovědi na cokoliv velmi rychlé, odborné a vše na mne působilo velmi profesionálně. Škoda toho konce, tak jsem se na ně těšil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...