Přejít na obsah

Tissot PRS 516 vs PRC 200 Powermatic 80


fotopraktica

Doporučené příspěvky

Tak tak, kdyby v eshopu stálo, že hodinky si již zkoušelo pět lidí a kvůli přepravě je trochu potrhaná a rozlepená krabička, tak to s tímto prostě kupuji a dostanu za své peníze to co jsem si objednal. Jenže tady mi bylo něco prodejcem slíbeno, ale už ne dodrženo, byť se jedná pouze o obal a záruční kartu. Jak ale potom z takového jednání od prodejce nemám mít nakonec podezření, že se může jednat třeba o fejky? Zatajil špatný stav obalu a součástí balení, nemohl zatajit i původ hodinek? (viz. přepisovaná záruční karta). No a ty zákazníku nekup to, hodinky za 13t kč bez důvěryhodného stavu a vzhledu. Kdyby to byl ještě například autorizovaný prodejce, tak bych si je nechal, tam bych si byl alespoň stopro jistý tím původem, ale od prodejce šedivek mi to přišlo tak trochu celé nejisté. A i kdybych už tenhle model nesehnal, tak to holt přežiju a vyberu hodinky jiné. Na trhu je hezkých automatů víc než dost :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 115
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jak proboha víš, že si ty hodinky někdo zkoušel?! To je věc, kterou opravdu nechápu, že někdo podle stavu krabičky a priori prohlásí samotné hodinky za ojetinu nebo dokonce začne spekulovat, že jde o fejk. Jestli bylo něco hodinkám, pak samozřejmě není co řešit. Ale stav obalu může být způsobený tisíci různými důvody a vůbec to nemusí znamenat, že hodinkám jako takovým něco je nebo že jsou použité, či dokonce fejky.

Jinak na trhu je pochopitelně dost jiných automatů - a také dost jiných prodejců, kteří i nošené hodinky dokáží spolehlivě prodat jako nové, stačí je perfektně zabalit do nového kabátu a běžný zákazník pozná kulové. Já takhle naletěl jednomu zde na fóru doporučovanému hodináři, který mně poslal black mesh tvářící se jako nový a přitom byl na dvou místech oloupaný až na stříbrný podklad. No, 6 stovek jsem hodil za hlavu, nestál mně za ty dohady a byla to aspoň zkušenost, že u něho již nikdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Jendo, zabal to, nevyhraješ.

Naopak, já už vyhrál, protože mám hodinky dle svého vkusu. Prohrál spíš ten, kdo naslouchal hlasům chytrolínů a nemá nic, ale to už jsem psal :) Jenom pro úplnost, abych nemusel dávat další post - prodejce opravdu nejsem, a kdybych byl, tak si krabičky pro naivky opatřím v dostatečné zásobě :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JanNovakJan v tomto vláknu 22 příspěvků, z toho na začátku 4 rady a poté 18 příspěvků (to jest cca 80 procent) hádka o bezvýznamnosti krabičky (do toho počítám i vkusné home video), přitom šlo jenom o to pochopit, že někdo prostě chce mít krabičku neporušenou a zároveň zůstává člověkem, a to i přesto, že jsou na světě naopak lidé, kterým na tom nezáleží (a budiž jim to také přáno, ale nejsou proto nadlidé), přesunul bych to do vlákna Humor:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Tak se ozývám po zhruba dvoutýdenní odmlce, kdy jsem intenzivně hledal náhradu za bohužel již nesehnatelný starší model PRS 516. A nakonec jsem u řady PRS 516 zůstal, trochu hlouběji sáhl do kapsy a objednal aktuální model PRS 516. Trochu jsem zpočátku váhal nad koženým řemínkem, ale nakonec se na něj těším, bude to alespoň něco nového, třeba mě to mile překvapí. Příští týden dorazí hodinky domů, ale ofiko si je nadělím k narozeninám až potom další následující týden. Ale už teď jsem na ně nedočkavej. Počítám, že prvních pár dní se budu pořád jen koukat přes průhledné dýnko na chod strojku :-)

post-54326-0-53306700-1491676738_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, až teraz som na natrafil na toto vlákno. Gratulujem k výberu, dobre že si sa nedal odhovoriť, Tissot je výborná značka vyrábajúca kvalitné hodinky originálneho dizajnu a tu na Chronomagu je absolútne neprávom zaznávaný. Bez hanby hovorím, že je to môj najobľúbenejší výrobca, mám už tretie hodinky od T, momentálne zrovna tie modré PRS516 ktoré si objednal najprv a som maximálne spokojný. Mal som aj drahšie hodinky od renomovanejšich výrobcov a až pri Tissote som natrafil na najlepší pomer cena/kvalita.

V budúcnosti, ak sa náhodou rozhodneš doplniť svoju Tissot rodinku, odporúčam pozrieť sa aj na britské eshopy, kde sú ceny niekedy veľmi priaznivé :)

Tissotu zdar :)

post-35528-0-40518700-1491833421_thumb.jpg

Upraveno uživatelem tr0t3l
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, díky za pochvalu. Jak jsem tu již psal, když jsem si projel mechanické automaty v cenách do cca 20t Kč, tak z dostupných možností na mne Tissot a obvzlášť řada PRS516 vykoukla jako nejlepší a i mému oku nejhezčí. A jelikož na mne Tissot působí celkově sympaticky, tak jsem se tomu vubec nebránil :-). Pokud bych mohl jít s cenou výše, tak by se asi našli i jiné modely a výrobci, ale to uz jsme opravdu s cenou výrazně výše. Ale i tak bych zůstal věrný tomuto stylu, černá luneta, černý cifr, bílé ručky a hlavně průhledné dýnko. Vždyť to je na tom určitě velký podíl zážitku, když můžu sledovat tu senzaci strojku naživo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A hlavně. Dost modelů se dnes dělá na opravdu velké tlapy, což já nemám a to mi dost omezuje v konečném výběru. Staré hodinky mám průměr pouzdra 37mm, tissoty mají 42mm a to beru jako úplné maximum. Kdyby měli jen 40mm, tak bych se vůbec nezlobil. Tak jsem zvědav až dorazí, jak mi padnou :-)

Upraveno uživatelem fotopraktica
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

do bielej verzie som bol dlho zamilovaný aj ja, Tissot je podľa mňa skvelá voľba okrem PRS sa mi páčia ešte Le locle v čiernej ... teším sa na Vaše fotky, možno budú inšpiračné :) a čo sa týka veľkosti tak 40 mm aj pre mňa je ideál (zápestie 17,5)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...