Přejít na obsah

Nova radost do cca 350 euro


Doporučené příspěvky

Ty Seika jsou bomba a ke košili by mi ani chviličku nevadilo je jednou za čas natáhnout, nebo jim pořídit winder. Proti tomu mi všechny nabízený alternativy přijdou jako ošklivý kačátka, doslova...

 

Seiko

https://www.chronoshop.cz/seiko-premier/seiko-skp395p1

 

Citizen

https://www.amazon.co.uk/Citizen-BM6758-06A-Eco-Drive-Black-Leather/dp/B009G6XWGI

 

Laco

https://www.chronoshop.cz/chronografy-laco/laco-sylt

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě ti ještě někdo napíše, takže ode mě jen pár poznámek. Seiko je dobrá značka. Nic ti z toho neodpadne, vydrží. Ty hodinky (SRPA13J), které sis od nich vyhlédl, mají kalibr 4R35, což pro tebe znamená (kromě jiného), že mají ruční nátah a taky hacking vteřinovky tzn. že když povytáhneš korunku, tak se zastaví vteřinovka a můžeš ji přesně nastavit. To se ti bude hodit, když budeš sledovat, o kolik přesně se hodinky opozdí nebo půjdou dopředu. To je totiž charakteristika automatů - většinou nejdou na vteřinu přesně, přesně jdou kvarcky. Ale za sebe můžu říct, že těch pár vteřin plus nebo minus za celý den v běžném životě nehraje roli. 

 

Jinak mám pocit - možná neodůvodněný -  že jsi v hledání hodinek na úplném začátku. Byl ses podívat někde v hodinářství na nějaké hodinky lepší, než jsou Bentime či Secco? 

 

Když budeš vyhledávat v eshopech, tak bys měl vybírat něco jako "společenské" anebo "oblekové" hodinky. Podívej se třeba do eshopu http://www.helveti.cz , zadej si "společenské", nastav si cenu a bílý ciferník, vyfiltruje se ti dost zajímavých hodinek. Ne každou značku, kterou tam najdeš, by ti tady členové Chronomagu schválili, ale aby některá z nich byla vysloveně průs.er, tak to asi ne. Ověřená klasika je právě Seiko, Citizen, Casio, Certina, Tissot, Davosa... (ne nutně v tomto pořadí, např. Certinu bych měla radši než Casio). 

 

A ještě jednu poznámku - nevyhýbej se hodinkám s kovovým tahem, tedy s náramkem. Tah se dá většinou jednoduše sundat a nahradit koženým řemínkem. Ale dávej si pak pozor na to, aby ten kovový tah byl vyměnitelný. Některé tahy jsou uchycené tak, že se koženým řemínkem nedají nahradit, to ovšem poznáš už na první pohled. 

Upraveno uživatelem KatkaB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak u tebe bude asi nejzásadnější otázka, jestli budeš chtít automaty anebo kvarcky. Jestli automaty, tak popadni Seika, která sis vybral a gratuluj si, protože to je dobrý výběr. A jestli chceš kvarcky, tak se podívej po shopech a na tipy, které ti dali kolegové, tam je ten výběr opravdu velký. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...