Zdravím vespolek,
rád bych vám představil svůj nový přírůstek v podobě Alpina Startimer Pilot Chrono Big-Date, které mám díky kamarádovi dnes na ruce.
Jedná se o notoricky známé Alpiny z řady Startimer Pilot, přičemž oproti klasickým pilotkám výše se liší v tom, že mají výrazné, bílé sčítače sub-ciferníků. Co se mě osobně líbí na těchto modelech je komplikace Big - Date, která je naprosto přehledná a celkově se mi na čísleníku líbí její uložení, takto to mají všechny modely z uvedené řady. Hodinky mají průměr 44mm, krásně sednou na ruce i když na mé ruce je to spíš minimum, co snesu. Mají šroubovací korunku a voděodolnost do 100M, což je pěkná hodnota. Celkový dojem umocňuje špičkový a výrazný, oboustranný anti-reflex, který spousta lidí nechce, protože je výrazně náchylnější, než klasický safír bez vnějšího AR, ale zde opravdu dokresluje elegantní stránku hodinek. V hodinkách "jede" quartzový strojek AL-372BS4S6, který má přesnost zhruba tři vteřiny za měsíc. Možná si řeknete, že je škoda, pokud tam není automat, ale hodinkám z této řady to velmi rád odpustím jelikož mají opravdu krásný a elegantní look, já navíc kvituji bezúdržbovost a přesnost, to mi začíná poslední dobou vyhovovat. Cena hodinek na českém trhu staruje na 26.990,-Kč za provedení na pěkném textilním strapu, respektive na 30.990,-Kč za verzi na ocelovém náramku. A jestli k nim mám nějakou výtku? Ano, mám a sice, velmi ostrou sponu, která ničí řemeny z vnitřní strany, jinak hodinkám nemám co vytknout. Pořídil jsem pár snímků pro uvedení zde do vlákna.