Přejít na obsah

Maro - kam dál?


Maro

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

přestože jsem dostal chvilkový záchvěv pocitu, že bych už snad mohl mít pro tuto chvíli vše co potřebuju, dráždí mě pořád to místo uprostřed. A jelikož se mi líbí projíždět vývojová vlákna místních členů, zkusím taky začít jedno dokumentující moji cestu. Dnešní den jsem si tedy pracovně označil jako den 0. a stav je aktuálně tento (omlouvám se za špatnou kvalitu fotek, musím se s tím zrcadlovým zařízením naučit pracovat)

 

post-25808-0-93580000-1490546339_thumb.jpg

 

Úplně první hodinky, které jsem zde koupil byly tradičně Seiko. Začal jsem ale cestou "solární" a koupil Seiko SSC021 od místního člena. S těmi jsem se před nedávnem rozloučil, neboť jsem se rozhodl že už je "přepotápkováno".

 

První pořádné hodinky jsem vybíral skoro rok. Nastavil jsem si limit a modely, které se mi velmi líbily. Ve výběru byly pilotky - několikrát jsem si byl vyzkoušet základní mechanické Piloty od Alpiny, dále jednoručky - unešen jsem byl hlavně z modelu Perigraph a Pangea od Meistersinger a potom syntéza jednoruček a pilotek v podobě regulátorů od Alpiny, GMT pilotky Glycine Airman SST12, a asi největší favorit v podobě Longines Heritage 1954.

 

Nakonec vše dopadlo trochu jinak a od místního člena jsem pořídil Laco Münster, které jsou se mnou dodnes. Mírné nutkání je prodat jsem měl zatím jen 2x - Poprvé když Sibiř prodával moje vysněné Longiny a podruhé teď, když se v inzerci objevil stejný model s manuálem - Laco Memmingen. No ale zatím si pořád říkám, že to jsou přece jen první pořádné hodinky a ty jenom tak nepustím. A když už tak bych je vyměnil za B můstr v manuálu.

 

Po této fázi bylo docela dlouho ticho po pěšině, až jednou přišlo impulzivní rozhodnutí koupit "ladičky" (v mém případě pseudoladičky). A tak jsem si pořídil první úplně nové hodinky - Bullova Accutron Lobster. Prvotní nadšení z tvaru pouzdra na obrázcích a barevné kombinace vystřídalo naživo lehké zklamání. Sunburst byl skvělý ale celé to na mě působilo tak nějak nic moc... Zkrátka jiskra nepřeskočila a musely do světa.

 

Další akvizicí byly Hamilton Khaki Field Officer ve velikosti 38 a s manuálním nátahem. Přiznám se, že ty mi chybí zatím asi nejvíc a chtěl bych se k nim vrátit. Zde jsem také objevil ono kouzlo manuálního nátahu, který je dle mého mnohem praktičtější než automat.

 

A proto když se zde objevily Mestersinger No. 1 nemohl jsem odolat. Přes prvotní skepsi týkající se velikosti se ukázalo, že díky manuálu jsou krásně nízké a byť je to již na ruce hraniční tak jsou super pohodlné a nositelné.

 

Jako další jsem zde ulovil dlouho vyhlížené Squale. Nechal jsem na nich vyměnit poškozenou lunetu a od té doby mi dělají radost na všech letních dovolených.

 

Poslední akvizicí, a zároveň druhýma úplně novýma hodinkama, měly být GMT Tridenty od Wardů, jelikož jsem nutně potřeboval světoběžnické hodinky. Povánočnímu výprodeji nešlo odolat. Ale osud opět zasáhl a objevily se mé vysněné nové Glycine SST12 také za cenu více než přijatelnou ve srovnání s cenou v ČR. A tak Wardy putovaly do prodeje, aniž bych je ještě měl doma. Loučení nebylo jednoduché, neboť to jsou velice krásné kukačky, a když dorazily, začal jsem se trošičku cukat. Nakonec vidina Glycine zvítězila a jako kompenzaci jsme si s přítelkyní, která mi tohle všechno trpí, pořídili výlet na Zanzibar (takže je otázka, jestli mělo cenu ty Wardy vůbec prodávat :D )

 

Každopádně co nyní na prázdné místo? V současné fázi mám téměř vše, co bylo v původním výběru před lety. Je čas pořídit konečně ty Longiny, které mě ani za těch několik let nepustily nebo jít výše? A jak moc výše? Vždycky se mi líbily Doxa Sub, ale za ty asi případně "vyměním" ty Squale a místo zbude pořád... Aktuálně mě lákají i sněženky na bazaru (jsem ročník 91, takže potenciální definitivky?), ale ty zase nemaji noty... Koupit znovu Hamiltony? Nrbo něco s baterkou (třeba bondovky?) Nevím...

 

Jakým směrem byste se posunuli vy?

Upraveno uživatelem Maro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

za sebe bych zařadil nějaký český vintage. Zmiňuješ, že preferuješ manuální nátah, takže nejlépe zkusil zjistit, jestli třeba neleží někde v šuplíku zapomenuté Primky po tátovi/dědovi, ty nechat zprovoznit a uvidíš té radosti. Retro dneska opět letí, menší kousek můžeš využít i jako oblekovky (nyní využíváš Mestersingery?) a hlavně z nich budou skvělé definitivky, které by nádherně do současné sbírky zapadly. Pokud nenajdeš nevyužité po někom z rodiny, tak klidně obejít nějaká starožitnictví, antik-prim, číhnout nákupní sekci... - Primek je v ČR dost. :)

 

Druhá cesta může být nějaké chrono. Pokud máš vysněné Longines Heritage 1954, tak klidně ty. Jen doporučuji vyzkoušet na ruce, protože 7750 není zrovna nejnižší kalibr. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl jsem napsat něco podobného. Nějaké vintage oblekovky. Nebo třeba něco s měsíční fází (mám rád Wardy, ta uvedu jejich model, ale spíš pro ilustraci)

https://www.christopherward.co.uk/c9-moonphase-7

post-44633-0-32367600-1490596672_thumb.png

Upraveno uživatelem Dokusan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, že igeny asi problém prázdného místa řeší a budou manuál a vintage. mám tu jedny rozebrané, ale chce to nové ručičky a hlavně vložku lunety...

 

Edit: do obleku beru teď meistersingery, je pravda že jsou větší, ale nepřijde mi to úplně nepatřičné a tím, že jsou v manuálu nízké, tak pod rukáv hezký zajedou.

Upraveno uživatelem Maro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...