Přejít na obsah

Bronzovky Elton PS 2- DayDate


Doporučené příspěvky

Milí kolegové,

Ač poslední dobou mlčím, neznamená to nečinnost.  Zmínil jsem svou návštěvu v Eltonu, kde jsme řešili několik věcí, a to nejen technického charakteru, ale i  s tím spojenou úpravu nových  kalkulací,  po jejichž shlédnutí mi doktor naměřil tlak, kvůli kterému jsem od něj vyfasoval jakési prášky proti smrti, které musím jíst každé ráno.  Komunikace s  Eltonem je pomalá, ale posouvá se , a tak jsme nakonec  dospěli ke kompromisu, který  mi sice pořád radost nepřinesl, ale dá se akceptovat.

 

Zastavění strojku Seiko do PRIMek s sebou totiž nese potíž v uchycení ciferníku na strojek, protože tam, kde na běžných strojcích PRIM bývají nožky ciferníku,  běhají u Seiko  věnce dne a data. Mezi ně to nepůjde, není prostor. Nezbývá jiné řešení, než  zvolit uchycení ciferníku do vložky strojku. Ta původní nepěkná plastová se do pouzdra samozřejmě nevejde a případné  předělání pouzdra by s sebou neslo náklady, které by nebyly únosné. Bude třeba vyrobit  kvalitní vložku kovovou, což spolu s řešením jiné  pozice natahovací hřídele v pouzdře hodinky trochu prodraží. Nicméně technické řešení , velmi elegantní, bude v Eltonu  použito úplně poprvé a tak jsme způsobili zajímavou premiéru J. Dobré je, že rozměry hřídelí na ručky dovolí použít standardní ručky PRIM. Řeší se také  korekce ciferníků kolem daydatového okna, u obou se bude ještě grafika mírně upravovat.

 

Nákup a doprava strojků , ač jsem z toho měl obavy, nakonec nepřinesly žádné náklady navíc, takže v tomto okamžiku po odečtení nákupu a dopravy máme na účtě + 33000 kč , které jsou připraveny na zmírnění nákladů za věnce a ciferníky. V nějaké volné chvíli se pokusím to smysluplně rozpočítat. Bude také třeba dokoupit standardní natahovací hřídele, protože druhá část strojků přišla pouze s bezpečnostní přepravní hřídelkou- řeším , je to prkotina.

V současné chvíli mám v ruce kalkulace na naše hodinky, které ve verzi Classic zní na  18259 kč a u verze Sniper  na 17O21 Kč. Hodinky by mohly být hotové v listopadu.  

Kdo bude chtít, může kalkulace obdržet do SZ. Prosím,  vyjádřete se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec,

 

s cenou, technickým postupem i dobou dodání jsem v pohodě. Pro zajímavost bych poprosil kalkulaci Sniperů do SZ.

 

Ještě jednou velké díky za vše co pro to děláš.

 

PS: odkaž mě prosím na svého doktora, prášky proti smrti bych taky ocenil... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...