Přejít na obsah

Fotoaparát Polaroid


Doporučené příspěvky

Najde se tu prosím někdo, kdo by mi poradil s výběrem fotoaparátu Polaroid? Manželka si vymyslela, že ho nutně potřebuje a jak už to tak bývá, ženám se musí přání s radostí plnit. :-D Jelikož se v tom vůbec nevyznám tak absolutně netuším, na co se zaměřit. Něco jsem pohledal na netu a našel digitální polaroid Z2300. Máte prosím někdo zkušenosti nebo popřípadě používáte? Nebo nějaké jiné rady? Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fotím s různými Polaroidy už dva roky, mám 5 kousků v různém provedení. Hodně se mi líbí skládací modely. Doporučil bych dva, jeden opravdu vintážní a jeden už možností časovače, "nekonečného" blesku, automatického ostření apod.

 

Na eBay se dají koupit pěkné kousky levněji, jak to tak bývá před dvěma lety byly ceny poloviční :)

 

https://www.polaroidlove.cz/shop/polaroid-sx-70/

 

Složený vypadá takto Polaroid-SX-70-Flat-Right_grande.jpg

 

 

https://www.polaroidlove.cz/shop/polaroid-image-spectra-system-80s/

 

 

Já mám model SX-70 i s ostřením a pak Polaroid ImagePRO, který už má displej, oba ve stavu nových přístrojů. "Filmů" pro oba typy je dostatek a vyrábí je firma Impossible, která koupila technologie od Kodaku, který s tímto skončil před mnoha lety. Na jejich stránkách lze koupit profesionálně repasované přístroje.

 

https://eu.impossible-project.com

 

sonar1step.sx70.jpg

 

Polaroid%20Image%20Pro%201.jpg?itok=uiTq

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě k tomu Polaroid Z2300, tohle jsou novodobé napodobeniny a s Polaroidem to nemá už nic společného, tento přístroj má dokonce tiskárnu, která fotku vytiskne. Jiné přístroje od Fujifilm Instax apod. mají podobnou technologii jako Polaroid, ale už to není ono.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za rychlé info, no jak to napsat, utvrdil jsi mě v tom, co jsem si myslel, taky jsem na tyhle koukal, ale... Známe ženy a jejich myšlenkové pochody. Polaroid mají nějaké kamarádky a manželka jej chce používat hlavně primárně na dokumentaci naší malé dcerky. Už to slyším, no přece nepůjdu do cukrárny s malou a nevytáhnu tam takovejhle foťák.... Kamarádka má ten digitální a musela bych se stydět... :lol2: Je prostě nová doba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Být tebou, tak bych si jako první prohlídnul cenu jedné fotku u podobných přístroju. U Polaroidu (od Impossible) to je od 60 kč za fotku nahoru. Instax Wide (zhruba stejná velikost fotky) stojí od 25 kč a víc. Ty fotky z-ink z toho moderního digitálního Polaroidu jsou zas o dost menší, ale stojí jen 18 kč. Všechno má svoje pro a proti a vyžaduje to více času studia.

 

Já za sebe můžu doporučit Lomo Instant Wide

http://www.analogue.cz/eshop/lomographyinstant/lomoinstant-wide-combo-central-park/

Je hodně velký (protože fotky jsou velké), ale je to pěkné retro a technicky dokáže takové věci, že se o tom Polaroidu ani nesnilo.

 

Ženě do kabelky bych ale s ohledem na velikost přístroje dal radši ten moderní digitální Polaroid s tiskárnou, protože na větší by potřebovala doslova druhou kabelku a to by se pak prodražilo o dost víc :-)))

Upraveno uživatelem Mitak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Polaroid bych nekupoval, cena fotek absolutne neodpovida vysledkum, clovek si priplaci pouze za to ze misto aby nafoceny material donesl do obchodu a do vecera mel na mailu scan a do dvou dni hotove fotky, ma to za 15 minut.

Koupil bych 35mm analog kompakt, Ricoh GR1 ku prikladu (nebo Olympus ?-II za par korun). Clovek ma rozumny uhel zaberu, spickovy objektiv a integrovany blesk, vybornou svetelnost. A 36 fotek k tomu.

Pokud vim tak drive taky polaroidove fotky casem bledly, nevim jak je to ted.


 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, děkuji za Vaše názory a rady. Vše co píšete je konstruktivní, jasné a logické. Ale tohle vše vím a mám odzkoušeno, já fotím zásadně mobilem, manželka taky a foťák máme celkem slušný Canon, ale stejně máme ve všech zařízeních miliardu fotek, který nikdo nikdy neuvidí. Takže z tohoto důvodu s manželkou souhlasím a chápu její pohnutek k polaroidu. Má takovou představu, že momentky naší malé zachytí a hned nainstaluje do alba, což vidím celkem rozumné a logické. I přes to, že všichni víme, že jeho nákup je neekonomický a zbytečný. :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Polaroidem člověk nefotí "kraviny" jako mobilem a každou fotku si člověk promyslí. Zároveň takové fotky většinou končí v albu s případným popisem místa a situace za které fotka vznikla atd. Prostě to se nedá vůbec srovnávat s digi focením.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

 

Polaroidem člověk nefotí "kraviny" jako mobilem a každou fotku si člověk promyslí. Zároveň takové fotky většinou končí v albu s případným popisem místa a situace za které fotka vznikla atd. Prostě to se nedá vůbec srovnávat s digi focením.

Oživím tohle vlákno. Musím souhlasit s kolegou. Je to o něčem jiném. Právě se rozhoduji, že něco pořídím. Zatím jdu studovat.

Zatim se rozhoduji mezi

Fujifilm Instax Square SQ20 a nějakou wide verzí

Upraveno uživatelem Dokusan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...