Přejít na obsah

Christopher Ward C60 Day Date COSC LE


wizard-ov

Doporučené příspěvky

Sedím tady, čumím na tyhle hodinky a uvažuji, jestli je vrátit zpět v šedesátidenní lhůtě. Řeknu si "jo" nasadím je na ruku a pak si řeknu "howno" a zase je sundám a dívám se na ně.

Řeč je o hodinkách Christopher Ward C60 Trident Day Date Pro 600.

 


 

Jednou mi zrak padl na dvousetkusovou limitku s Day Date komplikací a s certifikací COSC a protože mi je Christopher Ward celkem sympatický, tak jsem hned jedny objednal.

Hoši ve Spitfirech sváděli při převozu nad Kanálem tradiční bitvy s Mesršmity a tak balíček (i krabice) vypadal jak vypadal. Upřímně, nepřekvapilo mne to - doyebali mi už předchozí hodinky,tak co.

 

post-35497-0-63521000-1494175130_thumb.jpg

 

Po roztrhání opáleného a slanou vodou smáčeného balíku, na mne vybafla klasická černá pixla od CHW.

Balení je klasika - vlastnoručně nadepsaný a podepsaný dopis od pana Warda, COSC certifikát, booklet, hadřík...jo a ještě ta koženková pixla s hodinkami.

 

K hodinkám samotným (ze stránek CHW):

 

Diameter: 43mm

Height: 13.85mm

Case weight: 104g

Calibre: ETA-2836 COSC

Vibrations: 28,800 per hour (4Hz)

Timing tolerance: -4/+6 seconds per day

Case: 316L Stainless steel

Water resistance: 60 ATM (600 metres)

Dial Colour: Black

Lume: SuperLuminova SLN-T-C1

Strap width: 22mm

Lug to Lug: 51.5mm

 

Swiss made

Limited edition of 200 pieces

25 jewel self-winding elabore-grade chronometer mechanical movement

40 hour power reserve

Day date function

Central hacking seconds

Anti-shock system

Marine-grade stainless steel case

Unidirectional zirconia (ZrO2) ceramic bezel

Embossed screw-in crown

3.4mm anti-reflective sapphire crystal

Super-Luminova indexes and hands

Guilloche wave pattern dial

Signature Trident counter-balance on seconds hand

Screw-down deep-stamped 3D backplate

Unique engraved serial number

Marine-grade stainless steel bracelet with micro-adjustable ratchet clasp

Deluxe presentation case and owner's handbook

 

post-35497-0-04878000-1494175131_thumb.jpg

 

První slovo bylo "Nodoprdele !" Vždycky jsem byl mírně pesimistický k větám typu "hodinky působí mnohem dražším dojmem", bral jsem to jako eufemismus pro "jsem blbec, dal jsem šílené prachy za nějaké mrtky a teď si to snažím obhájit".

Zde to neplatí - opravdu musím napsat, že hodinky působí mnohem dražším dojmem. 

 

post-35497-0-83292500-1494175131_thumb.jpg

 

Příznivci a majitelé Rolexu - prosím chvilku nečíst:

 Když si promnete tah mezi prsty, má takový hezký "keramický" chod jako na Rolexech, taktéž leštěný střed tahu působí noblesně. Zužující se tah z 22mm na 18mm dává svou pohodlností taky připomenout tuto slavnou značku,

 škoda jen absence šroubovacích dílků. Ve sponě je přítomna i jistá parodie na Glide Lock, která samozřejmě není tak vychytaná (k odjištění musíte použít nehet palce, ale funguje. Hodinky celkově na mne působí jako hybrid Submarinerů a Deep Sea, samozřejmě toto berte s rezervou.

 

Příznivci a majitelé Rolexu - už můžete číst:

 

Možnost mikroregulace pomocí pinů na tahu chybí, ale to obstarává uvedený "Glide Lock" na sponě. Uzamykání spony je řešeno jako dvoutlačítkové, což mám osobně raději, než překlápěcí plech u např. Breitlingu.

post-35497-0-24043500-1494175134_thumb.jpgpost-35497-0-69835900-1494175134_thumb.jpg

Lumi je zelená a slušná - indexy svítí trošku méně než ručičky, lumi vydrží dlouho. Intenzita je, řekněme, na úrovni Sinnu - ale rovnoměrná. Sinn s tímhle mívá někdy problém. Oluminěné jsou indexy, tečky za nimi, body na ručičkách a "pip" na lunetě na dvanáctce.

Vlnky na cifru jsou jemnější než u Bondovek a řekly bych že i jemnější než reliéf u Oris TT1. Orámování datumového okna, "baton" indexů a ručiček je na vysoké úrovni a krásně se leskne. Zde musím opravdu zatleskat. Vteřinovka je dotlačená na konec ciferníku, další pozitivum. 

Nyní se dostávám ke dvěma kontroverzním věcem:

Tvar hodinové ručičky. Ach jo. Ten pověstný minaret. Bez mučení se přiznám, že se mi to na fotkách nelíbilo, je to prostě nezvyklé. Naživo to nevnímám. Prostě nemůžu říci, že by se mi to nelíbilo, ale nemůžu také říci, že bych byl z toho odvázaný. Prostě to nějak přecházím, ignoruji, nevnímám...prostě je mi to fuk. A to jsem opravdu měl strach, že bych to kvůli té hodinovce vrátil.

Logo a jeho umístění. Lidi na to plivou, ale Wizard říká NE ! Umístění na devítce a zarovnání je drzé, font technicistní a krásně se hodí k jejich geniálnímu logu, které vystihuje jejich heslo "Swiss Movement, English Heart". Působí na mne velmi osvěžujícím dojmem, zejména oproti "uchrchlanému" logu Chr.Ward. Doufám, že ho nebudou chtít za pár let zase změnit. Navíc, u těchto hodinek výstižně doplňuje Day Date okno.

post-35497-0-65664400-1494175132_thumb.jpg

Luneta je keramická s lumi bodem na dvanáctce. Leskne se jak psí testes a vizuálně zvyšuje hodnotu hodinek. Chod jde ztuha, je jednostranný, 120k kliků, zvuk není nic moc, takové to ostré praskání, fuj...kdepak Suby, nebo Black Baye...

Pouzdro má poměrně dost zahnuté nohy, na ruce sedí velice příjemně a je provedeno v kombinaci leštěných a broušených ploch. Korunka a spona je signována geniálním logem CHW. Na šroubovacím dýnku je obligátní trojzubec (trident), nějaké pindy a číslo limitky.

Strojek - v bachoru těchto Wardů bije ETA 2836-2 COSC, která je vyladěná parádně. Hodinky mi za měsíc udělaly necelou půlminutu do plusu a to část měsíce strávily na winderu, který Etě nedělá dobře (mám zkušenost, že se hodinky s Etou ve winderu předbíhají více, než na ruce).

post-35497-0-63697500-1494175135_thumb.png

Závěr: na rovinu ? Hodinky jsem si koupil, chtěl jsem je ponosit a pak vrátit. Já totiž VÍM, že u mne žádné definitivní nejsou ;o) ale dostaly mne... opravdu se mi zažraly pod skuru a pokaždé, když je chci vrátit, tak cuknu. Za tuto cenu dostanete poctivý kus anglického železářského zboží, jako z THE FRANCO-MIDLAND HARDWARE COMPANY (mimochodem, ze které knihy, či povídky to mám ? - Nápověda, slavný spisovatel detektivek) O minulých Wardech jsem psal, že to jsou takové anglické Damaska; tohle je (alespoň ve vzhledu) přesný protipól. Řekl bych, že to jsou takové Rolexy pro studenty státních inferiorních škol a wannaberichworkers ze Sheffieldu.

Pro Wizarda ale dobrý...

 

Plusy:

+ fenomenální hodinky, opravdu

+ kvalitní a pohodlný tah

+ mikroregulace na sponě

+ vyladěný chod

+ více než dostatečná WR

+ 5 let záruka na strojek

+ 60 dní na vrácení peněz

+ pohodlné pouzdro

+ slušná lumi

 

Mínusy:

- hnusný chod lunety, resp. zvuk

- leštěný střed magnet na vlásečnice

- tah není šroubovací

- mikroregulace není tak vychytaná jako Glide Lock (ale to už srovnávám nesrovnatelné)

 

post-35497-0-02945600-1494175133_thumb.jpgpost-35497-0-34703800-1494175133_thumb.jpgpost-35497-0-27490300-1494175135_thumb.jpg

 

A nyní již dejme prostor oponentovi:


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Luxusni recenze, diky. Hodinky se mi moc libi a za ty penize... pecka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nech si je! Nech si je! :) 

Abych nebyl OT - mám Tridenty C 60 GMT - a shodnu se s Tebou v názoru - Ty hodinky jsou na svoji cenu skvěle zpracované, v lecčems (indexy, guiloche, luneta, tah) nemají ve své cenové kategorii konkurenci 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě to logo na korupce a spone je velmi oceňované a povedené. To se jim povedlo. Kontroverze spíš vyvolává logo na cifru. Ale na tridentech je v pohodě. Hůř to působí na klasických oblekovkách. Ale i s tím si Wardi poradili a Malverny velice vkusně modernizovali (a vznikly v podstatě úplně jiný hodinky)

Jinak díky za skvělou recenzi

Upraveno uživatelem Dokusan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady je správné video k těmto hodinkám, jsem to zmršil, pardón ;o)

 

https://vimeo.com/200260247

 

Díky za pochvaly, pýřím se jak cyp... 

@KFL já se poutám jenom na dálnici, bo mám velký bachor a muchlá mi to košili, no...

Upraveno uživatelem wizard-ov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkná recenze.

 

Jsou ještě pořád u tebe? :D

 

Co se týče lunety - její zvuk zezačátku opravdu nepatří k nejkrásnějším, ale časem se trochu oběhá a hlavně přesnost chodu zůstane i po těch 2+ letech stejná.

Už ne, místo letu do Anglie se nosí v Olomouci! :-)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...