Přejít na obsah

Prve Automaty - k jubileu


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 69
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já si nemůžu pomoct, ale mě se nesmírně líbí ty druhý Davosy jak jsi vybral, tam by mi trochu vadilo jenom WR 50m (já mam radši pro jistotu 100 a více). Ty Certiny též super, ty se mi líbí komplet(hlavně rezerva 80 hodin), jenom bych to při velké ruce vyzkoušel aby nebylo 40 mm málo. Mě se třeba jako oblekovky hodně líbí tyhle Tissoty: https://www.timestore.cz/Znacka/Tissot-303/Tissot-Visodate-Automatic , případně v černé mi přijdou taky moc pěkný, akorát WR30(i když na oblekovky je to možná jedno?) a průměr taky 40mm, cena ovšem lidská a strojek by měl být ETA 2836-2 takže pohoda. Přijde mi, že Tissot tady není moc oblíben, ale já ho mam třeba rád, tak bych zvážil i tohle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyzkouset to bude chtit urcite, resp. vzit na ruku minimalne neco proporcne podobneho at ma clovek predstavu. Sam mam taky velkou tlapu (obvod nejakych 21-22cm), na kazdy den nosim zeleza s prumerem 47mm a 44mm, ale pokud jde o oblekovky tak jsem kralovsky spokojen s Hamilton Intramatic v 38(!)mm a vzal jsem je s klidem na dusi i s vedomim, ze se delaji i v 42mm velikosti. Takhle oversized oblekovky uz ale byli i na me moc, nehodi se to.

 

Snad me tu neukamenujete, nic proti seiko, kdykoliv jsem nejake drzel v ruce tak jsem mel pocit velice solidnich hodinek solidnosti prekonavajici pozadovanou cenu, ale nejsou swiss made, nazev zni asijsky... pochopim kdyz nekoho  z "neiniciovanych" nezaujmou / neoslovi a v cenach kolem 1000E se bude divat jinde (a pokud m4stic je podobneho smysleni, pak radim vzit nejakou z lepsich znacek, co budget dovoli. Jak mam treba hamiltony rad, tak za 1000e uz se da koukat i po Sinn, Certinach, mozna Oris... pokud zalezi i na zvucnosti jmena u siroke verejnosti sel bych touto cestou).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co by Tě kdo kamenoval, taky nejsem žádnej Seiko fanatik (mám jen jedny). :-) Naopak souhlasím, že oblekovky radši menší a klidně i pod 40mm. Myslím, že na začátku chce každej chlap pořádný cibule, hele jaký mám krásný hodinky, ale časem (a asi i s věkem) přijde na to, že menší = pohodlnější a i jaksi klasičtější. A k obleku - pokud v něm trávíš většinu týdne - určitě spíše menší je jasná volba. Ty Seika jsou super z pohledu výkon - cena, za 10000 Kč budeš mít, troufnu si říci, stejnou kvalitu a finiš jako u dvojnásobně dražších Švýcar, přičemž ty Švýcary budou mít ETU, zatímco Seiko in-house strojek. Že to zní asijsky - ano, jsou to Japonci a Japonsko je v Asii. Seiko je v hodinkách pojem, což je všeobecně známej fakt. Troufnu si říct, že je to známější brand než třeba Oris. Ale tady se dostáváme k tomu jestli vítězí spíš nenápadná kvalita nebo spíš určitě ne nekvalitní brand, přičemž mám nekonečný respekt k volbě každého, ať už dopadne jakkoli, protože to on bude hodinky nosit. Ať se výběr povede! :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

m4stic: Jsem vintážník a mým polem (zatím povícero neoraným) jsou starší/používané hodinky, v nových se neorientuju, nevyhledávám je, nepotřebuju to. Tož konkrétní radou ti přispět neumím, omlouvám se...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...na kazdy den nosim zeleza s prumerem 47mm a 44mm, ale pokud jde o oblekovky tak jsem kralovsky spokojen s Hamilton Intramatic v 38(!)mm a vzal jsem je s klidem na dusi i s vedomim, ze se delaji i v 42mm velikosti. Takhle oversized oblekovky uz ale byli i na me moc, nehodi se to.

 

Kam ti to mam podepsat?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych to vzal od zacatku:

- Na Cepelin bych se rozhodne vykaslal, Davosa taktez.

- Jelikoz to budou darovane hodinky k vyroci, tak jsou defuckto neprodejne, takze dvakrat mer, jednou rez. Vzal bych tedy nejake nadcasove od zavedene znacky. Tim padem nic proti ChW, ale touhle cestou bych nesel.

- Tu velikost zvaz a tlapu si zmer. 43mm oblekovky jsou zatracene velky cibule a pokud nemas ruku pres dvacet, tak muze pohodli trpet. Ale znam to, taky nejdriv v obchode s obuvi zkousim petactyricitky, abych skoncil s 41.5...(no dobre, 41...)

- Moc se mi libi ty prvni Doxy, ale ne kazdy musi zlato.

- Certiny jsou dobra volba, jen ta cena za ne je takova smutna.

- Hamilton super i kdyz prvni tri jsou spis military, nez oblekovky. Rozhodne je pred pripadnym nakupem obhlidni, protoze z me zkusenosti vypadaji na fotkach lip nez v realu.

- Mrkni jeste od Hamiltonu na radu Jazzmaster.

- Bally jsou super a rozhodne bych mohl doporucit.

- Seika, ac na prvni pohled muzou pusobit jako levna japonska znacka, tak bazmeky jako davosa a cepelin strci do kapsy, jen si mlasknou. Ty modely vyse jsou spickove.

- Napadaji me Longines Conquest nebo Conquest Classic. S trochou stesti bys mohl byt v limitu (nejspis pri nakupu v zahranici).

- V rozmezi 20-30k bys uz mohl jako alternativu pokukovat po peknych vintazkach treba od Omegy, Longines apod.

- A na zaver si neodpustim: prisetri na Rolex (DJ) To uz ale jen tak trollim

Ahoj

Vdaka za rady.

- obvod zapestia mam 19cm ( ako tak pozeram tak 40mm bude naozaj na oblekovky stacit )

- Jazzmaster su pekne   :)

- pozeral som Seika a nasiel som take co sa mi celkom pacia, pravdu povediac japoncov som zo zaciatku vylucil, ale asi to bola chyba:

http://www.helveti.cz/seiko-spb039j1

http://www.helveti.cz/seiko-srpa13j1

http://www.helveti.cz/seiko-spb035j1

http://www.helveti.cz/seiko-spb037j1

 

Vdaka..

 

Ako si mozete kupovat hodinky ? Ked tak pozeram tie modely a rady tak by som okmazite kupil asi 6 hodiniek....

Upraveno uživatelem m4stic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja by som sa nebál ani od Davosa, oblekovky majú pekné, pre teba SARB od seika asi budú malé. pozri si Certinu celkom slušný výber oblekoviek s povermaticom 80 alebo tissot lelocle ... nájdeš 40-42mm tie stačia úplne v pohode.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vdaka a typi. Este sa spytam asi hlupo ale kde kupovat?

Helveti.cz - tj jasna volba ale nemaju tam napr Hamilton

Hodinky Koscom - dost prepalene ceny ale ok

 

Co taky timestore.cz ? - cital som si vlakno na fore a udajne vraj predavali fake tissoty -- sice sa k tomu vyjadruje udajny majitel ale sme na internete... ja kludne mozem byt ten Milionar z Namibie kt Vam pise maily...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co tak to jeste zkomplikovat? :)

Hledas prvni automaty do priblizne 1000E, chces neco univerzalni co poslouzi i ke kosili i na volny cas. Ikdyz se takovych prunikovych hodinek najdou mraky maloktere zastanou obe ulohy bez ztraty kyticky, tak proc ten budget nerozdelit? ;)

 

Tissot Le Locle Powermatic 80 (40mm, safir, swiss made automat, 80h(!) rezerva chodu)

Na kuzi: http://www.chrono24.de/tissot/t-classic-le-locle-powermatic-80-t0064071603300--id6073920.htm

Nebo na tahu: http://www.chrono24.de/tissot/t-classic-le-locle-powermatic-80-t0064071103300--id5388001.htm

Oboje se necha sehnat pod 500E.

0137159_fit_600_400_le-locle-powermatic-

 

No a druhych 500E, pracovne nazvanych "k polokosili a ke triku" :) , pak utratit za nejake hezke potapky od Seiko? Dole Seiko srpa21 "PADI turtle", 44mm

http://www.helveti.cz/seiko-srpa21k1-special-edition-padi

 

Obrazek pujceny z WUS

21dfeb4eccca84dfde5f5b2bf78062fa.jpg

 

Uz to tu nekdo zminoval (nakup dvou hodinek) a za me je to taky cesta. Precijen se bude dost tezko hledat jeden kousek co v cene 1000E potesi stejne/vic nez treba takovehle kombo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jeste si ani nenapsal v kterem state / meste chces nakupovat. :)

Kazdopadne ridil bych se vlaknem s recenzemi obchodu, jestli se ti timestore nelibil nebo ma tam nejake zaporne ohlasy (nevim, necetl jsem, osobni zkusenost nemam) pak se mu proste vyhni a hledej dal. Za sebe muzu v CR doporucit chronoshop.cz, ale tam maj jen Seiko (coz ti pokryje i helveti), tissot musis hledat jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...