Přejít na obsah

Zalomena stezejka


Doporučené příspěvky

Tyjo, to je slušnej pech. Vrtání bych teda bral jako poslední možnost.. zkonzultoval bych to s nějakym místnim hodinářem. A prostě vylepnout ji z druhý strany fakt nejde? Dyk tam neni nějak zašroubovaná, ne? Pokud to tedy chápu správně, že maj vrtaný nožky z obou stran.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, díky za reakce. Jsou to starý hodinky, byly zajeteleny a měly hnusnej náramek. Kazda stezejka jiná, tak si říkám, ze je vystouchnu. První šla dobře. Druha ne. Byla tam nějaká zatuhla, tak jsem malinko zabral, byt jsem se snažil bejt vopatrnej, zůstala tam, svině. Je to "plnej" kus, takže ta díra v nožce je prostě ucpana. Ty nožky jsou poměrně tenky, takže se bojím to rvát silou, abych to nedojebal ještě víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nemáš vystěžejkovač s pinem, vzal bych jehlu, hodinky položil tou zalomenou stěžejkou kolmo na nějakou podložku (třeba měkké dřevo nebo něco tvrdšího s dírkou, aby měla stěžejka kam vylézt) a zkusil ji vytlačit, třeba i mírně poklepat. Jakmile se trochu pohne, z druhé strany vytáhnout kleštěmi a nebo ji vytlačit durch. Podle materiálu pouzdra můžeš zkusit něčím zakápnout, ať se rozpustí ten bordel (napadá mě kofola, etanol).

edit: Když bude ta nožka opřená o tu podložku, nestane se jí nic.

Upraveno uživatelem Navros
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za radu, pouzdro ma cca 33mm a je ocelový, já tady prave už jednu jehlu zlomil. S tím rozpouštědlem to není zlej nápad, jen se bojím, aby to nepoleptalo i tu ocel, těm hodinkám je určité padesát šedesát roku, takže už ta jeji struktura asi nebude úplně 100%...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to villain83: Pokud to kápneš v minimálním množství jen na tu zalomenou stěžejku, nic se pouzdru nestane. Nechat chvilku působit a zkusit. Navíc třeba ta kofola nebo etanol nejsou žádná žíravina. Ale rozumím Tvé opatrnosti, třeba někdo poradí něco jiného.

edit: Mohl bys zkusit i vodu se saponátem a nožku do toho na nějakou dobu ponořit, to by neublížilo v žádném případě.

Upraveno uživatelem Navros
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou to starý hodinky, byly zajeteleny a měly hnusnej náramek.

 

Z toho usuzují, že budou potřebovat lázně. V každém případě je docela možné, že je konec stěžejky zaletovaný.... Byla by faj dát detail foto. Pokud je to zaletované tak si myslím, že jediná pomoc je svěraček, mikrovrtačka a 2 velké na odvahu a třes rukou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Jednoduchý řešení. Vem pinzetu a zakápni to technickým benzínem a snaž se lomcovat s tím co zbylo v pouzdře. Budeš to několikrát opakovat a nakonec jí v pohodě vyklepneš.

Díky, zakapnout benzinem zkusim, jenže tou pinzetou není chytit co, nevycniva ani z jedny strany ani prd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...