Přejít na obsah

Hodinky k promoci


Návštěvník samsontv

Doporučené příspěvky

Návštěvník samsontv

Ahoj, som tu úplne nový. Natrafil som na toto fórum asi pred týždňom či dvoma a stále sa snažím odtiaľto čerpať info, ako zo stránky tak z fóra.

Videl som že tu je plno ľudí, ktorí hodinkami žijú. Chcel by som preto poprosiť o radu. Chcem si kúpiť za peniaze k promócii nejaké hodinky. Doteraz som hodinky nenosil. Jediný hodinky ktoré som kedy mal boli Casio aw80, tie už ale nenosím tak dobrých 8 rokov. Teraz by som chcel nejaké naozaj seriózne hodinky, ktoré budú reprezentatívne - ideálne ale casual, teda aby sa hodili jak na normálne bežné nosenie, ale aby sa dali občas vziať aj k obleku. Nastupujem do práce ako lekár (píšem to sem preto, aby ste mali predstavu, kde sa budem pohybovať, možno to pomôže pri výbere).

 

Pôvodne som mal vybraté tieto: Citizen AT8019-02W, kvôli funkciám, a bezúdržbovému chodu (radio controlled, Eco-Drive), čím som viac čítal rôzne stránky okolo hodiniek tým menej som si bol výberom istý. Myslím, že by bolo vhodnejšie niečo menej okázalé. Páčia sa mi tieto Tissot TISSOT PRC 200 - biele s koženým remienkom. Pozeral som aj po značke Seiko, tam ma veľmi zaujali hodinky Presage SPB041J1 - tie sú ale mimo moje možnosti. Ešte sa mi celkom pozdávajú Presage SSA337J1. Pozeral som aj na tomto fóre veľmi ospevované hodinky značky Steinhart. Z tých sa mi najviac pozdávajú pilotky, ale nie som si úplne istý ako to bude so servisom, nakoľko tá značka ak sa nemýlim funguje tak 10 rokov, vodeodolnosť ale len do 30M čo sa mi moc nepozdáva.

 

Viem, že ten výber možno nepôsobí jednotne, ale odkedy som sa o tie hodinky trochu začal zaujímať, stále sa mi viac a viac pozdávajú jednoduchšie ladené hodinky - napr tie Seiko či Steinhard, naproti pôvodne vybratým Citizenom.

Moje požiadavky sú následovné: sklíčko Safír, vodotesnosť 100M+ (nerád by som ich niekde náhodou utopil, hoci ich neplánujem brať do vody, ale možno mi to vyhovoríte), cena ideál okolo 10-12 000, maximálny strop je však 15 000. Rád by som si tieto hodinky ponechal čo najdlhšie a prípadne k nim časom možno nejaké ďalšie prikúpil. Bolo by fajn mať spomienku na promócie (možno aj doživotne :) aj keď iba niekde v šuflíku). Preto by som rád nejaké kvalitné, samozrejme ale v rámci mojich aktuálnych finančných možností - ak sa to vôbec dá.

 

Budem rád za akúkoľvek radu. Hejt mi nevadí, hlavne keď sa dozviem niečo nové, čo mi pomôže pri výbere. Mimochodom určite ste si všimli, že miešam automaty s quartz. V tom tiež ešte nemám úplne jasno, čo by bolo pre mňa lepšie. Ale rád sa nechám poučiť.

 

Za akúkoľvek ochotu ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 82
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj a vitaj:)

ako buducemu lekarovi ma hned napadli jednoznacne Prim Aeskulap:)

https://www.antik-hovorka.cz/obchod/prim-aeskulap-66-444-3-2044.html

 

Inak z Tvojich vybranych mne najviac sedia tie Seiko automaty.

Ale je to vzdy vec nazoru kazdeho z nas.

Kedze, ako pises budu to aj spomienkove hodinky, tak vyberaj srdcom, sam vies najlepsie co sa Ti paci.

Pobehaj po obchodakoch alebo pozri u AD, poskusaj, ved este mas chvilu cas do promocii, nie? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník samsontv

Ahoj a vitaj:)

ako buducemu lekarovi ma hned napadli jednoznacne Prim Aeskulap:)

https://www.antik-hovorka.cz/obchod/prim-aeskulap-66-444-3-2044.html

 

Inak z Tvojich vybranych mne najviac sedia tie Seiko automaty.

Ale je to vzdy vec nazoru kazdeho z nas.

Kedze, ako pises budu to aj spomienkove hodinky, tak vyberaj srdcom, sam vies najlepsie co sa Ti paci.

Pobehaj po obchodakoch alebo pozri u AD, poskusaj, ved este mas chvilu cas do promocii, nie? :)

Ahoj, ďakujem, tie Aesculap sú určite zaujímavé, ale pre mňa príliš nekonvenční. Do promócie mám ešte mesiac, školu už mám ale hotovú, tak teraz vyberám. Tie Seiko automaty sa mi páčia, hlavne kvôli tomu, že majú väčšiu šancu vydržať ako spomienkové. V popisku k nim som našiel presnosť -10/+25 sek za deň, je to reálne? Mne sa to zdá celkom dosť, pri napr. 25 sek to je tak 12 min, mesačne. Alebo je to normál na automaty v tejto cenovej kategórii? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník samsontv

Seiko sarb033 :)  Super univerzály, moc pěkné provedení, dobrý kalibr, safír, wr 100m, cena přímo kolem tvého rozpočtu. Zapátrej ;)

Nie sú zlé, ale nové už asi nezoženiem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli laciné automaty s WR100 a safírem, tak za 130 dolarů tyto Citizeny http://www.dutyfreeislandshop.com/citizen-nj0070-53e-automatic-sapphire-japan-100m-gents-watch A jestli quartz s rádiem, taktéž WR100 a safír, tak Citizeny za 300? https://www.timestore.sk/Znacka/Citizen/Citizen-Eco-Drive/Citizen-Eco-Drive-4-Zonen Vzhledem k rozpočtu bych pak klidně vzal oboje :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak pise kolega predemnou, pro zachovani trvale hodnoty a nadcasovosti hodinek bych se vyhnul jakymkoliv zbytecnym komplikacim na cifru. Chce to cistou klasiku. A v tehle cenove relaci Seiko SARB033 (cerne) nebo SARB035 (bilo-kremove) tezko hledaji konkurenci. Nove je samozrejme sezenes, staci trosku hledat.

Doporucit muzu i Orient Bambino, ktere se delaji v nekolika radach a barevnych provedenich. Link na vlakno mam v podpisu. Nesplnuji ale pozadavek na safir a vodotesnost. Nektere verze se uz hur shani. Od Orientu by pak jeste mohla vyhovovat rada Orient Star.

Doporucovanou Certinu DS1 se strojkem ETA 2824 bys mohl jeste s odrenyma usima sehnat v rozpoctu. Verze s novym strojkem je uz nad limit.

Bylo by dobre zmerit si obvod ruky, at vis do jakych kejkli se muzes poustet. Hodinky bez lunety maji vetsi cifr a pusobi opticky vetsi, tak bacha na to.

Wardy jsou fajn, ale je to mlada znacka a jako darek k promoci bych se na ne vykaslal. Jako dalsi hodinky neni duvod nezkusit.

V podstate ale fakt chces sarby

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to doktor, ne nějaký ouřada, potřebuje něco zajímavějšího než Tissoty :-D

Doktore, počkej si na výprodej u Wardů (bývá docela často) a pak: https://www.christopherward.co.uk/watches/dress/c5-malvern-automatic-mk-iii-range

 

Nebo mrkni na nějaké neokoukané solární Junghansy - skvělý poměr cena/výkon, přesnost, bezúdržba: https://www.chrono24.cz/junghans/1972-chronoscope-solar-alarm--id5386753.htm

A pokud už to nutně musí být swiss automat, je tady trochu opomíjená a podceňovaná značka MIDO, která dělá už léta krásné nadčasové hodinky v řadě Commander: https://www.chrono24.cz/mido/commander-ii--id6158997.htm
Je v tom ETA C07.621, tj. evoluce 2824 s 80 hodinami rezervy nátahu. Commandery navíc mohou být i COSC chronometr: https://www.chrono24.cz/mido/commander-ii--id6159827.htm

post-1353-0-96234100-1495005290_thumb.jpg

post-1353-0-91494100-1495005465_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj tu samsontv. V prvom rade ďakujem všetkým za rady. Som milo prekvapený úrovňou fóra, pretože aj keď som úplný amatér od nikoho som nedostal hejt za formuláciu otázky a podobne. Píšem z nového profilu samson_tv pretože z mne neznámych príčin sa mi z pôvodného nedá odpovedať (už odo dňa registrácie od večera). Vždy dostanem hlášku Omlouváme se, ale nemáte oprávnění pro tuto akci! Tento uživatel již není aktivní. Písal som na podporu ale zatiaľ sa nikto neozval, tak som si vytvoril nový profil, aby som mohol pokračovať v diskusii. Snáď to nie je proti pravidlám  :helpsmilie: :axehead:  Dúfam, že sa podarí rozbehnúť ten starý alebo aspoň že sa neblokne tento nový.

Ďakujem ešte raz za rady. Na základe toho, čo mi napísala väčšina z vás, som si popremýšľal  čo vlastne od hodiniek očakávam a zistil som, že nepotrebujem fičury typu stopky. Stačí jednoduchý ciferník a možno dátum. Prešiel som si vaše typy a po zhodnotení a pozretí niekoľkých ďalších mám niekoľko otázok.

1. Má zmysel v tejto mojej cenovej kategórii cca. 500? kupovať automat? Resp. dá sa kúpiť kvalitný? Lebo ak áno určite si vyberiem ten, majú to byť "spomienkové" hodinky a na celý život tak mi to príde ako rozumná voľba. Možnosť prípadnej opravy a podobe.

2. Pozrel som niekoľko typov jednoduchších a momentálne mám tieto favority: Certina DS Podium Automatic; Tissot PRC 200 Automatic a Certina DS Caimano Automatic zvažoval som aj tu niekoľkokrát spomínanú Certinu DS1 ale nie som si istý tým designom.

Obe mnou vybrané Certiny majú podľa všetkého strojček ETA 2824-2, ktorý sa tu na fóre niekoľko-krát spomínal, a väčšinou teda v pozitívnom slova zmysle. Tissoty majú strojček ETA C01.211 Powermatic 80, ktorý by podľa všetkého mal mať 2x dlhšiu "výdrž", tu na fóre o ňom moc nie je. Našiel som len to že má vraj nejaké plastové časti a že je pomerne nový, takže nikto s ním nemá moc skúsenosti. Takže otázka znie ísť za tie prachy do automatu? Ak áno to ktorý z týchto strojkov má šancu že čosi vydrží a bude možná aj prípadná jeho oprava za xy rokov?

3. Zistil som, že na Slovensku sú obecne ceny hodiniek nižšie (netuším prečo). Najlepšie mi vždy vyšli ceny na inhodinky.sk. Podľa všetkého (oficiálne stránky Tissot aj Certina) sú oficiálnym distribútorom. Na heureka.sk samé pozitívne skúsenosti, a ani tu na fóre som nič negatívne nenašiel. Čo myslíte je to ok obchod? Má tu niekto z vás osobnú skúsenosť? 

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

automaty za 500? od renomovanej značky so štandardnou etou nebudú mať žiaden problém. skôr je škoda už dávať 500? za quartz, ak ho výsostne nevyžaduješ z rozumných dôvodov..

 

kajmany za dobrú cenu (len minerálne sklo)

http://www.onewatchforyou.com/en/ds-caimano-gent-automatic/12011-certina-ds-caimano-gent-c0174071103700.html

 

DS1:

http://www.onewatchforyou.com/en/ds-1/12021-certina-ds-1-c0064071103100.html

 

powermaticy:

http://www.onewatchforyou.com/en/ds-podium-powermatic-80/12062-certina-ds-podium-c0014071103700.html

 

na týchto stránkach nájdeš aj fajn hamiltony a tissoty..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemůžu si pomoct, ale IMHO Tissot ani Certina nemůžou aspirovat na vzpomínkové hodinky, na které po 30 letech se slzou v oku pohledíš a nostalgicky zavzpomínáš. Jsou to skvělé značky (nemám důvod tvrdit opak, sám mám jedny Certiny), ale na tohle jsou strašně masové. I lidi, kteří se o hodinky vůbec nezajímají a nic jim neříkají, si občas "omylem" koupí Certiny nebo Tissotky :) Myslím, že potřebuješ něco trochu mimo mainstream... Automat je ve stanoveném rozpočtu bez problémů možný a není třeba se jeho kvality bát: strojku ETA 2824 se nepřezdívá "traktor" pro nic za nic.

 

Neoslovilo by Tě třeba něco z produkce Louis Erard? Automaty (spíše oblekové) od cca 11000 CZK (https://www.chrono24.cz/louiserard/ceny-hodinek--new.htm?goal_suggest=1&sortorder=1). Nebo nějaké Toomem zmíněné Hamiltony? Ze sportovnějších se pak dají v limitu rozpočtu sehnat třeba Glycine (Incursore). Nebo naopak prudce elegantní bauhausové Max Billy (https://www.chrono24.cz/junghans/max-bill-manual--id2636843.htm), jajx, kdybych neměl přeplněno, hned bych si je koupil sám...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"citace" Nemůžu si pomoct, ale IMHO Tissot ani Certina nemůžou aspirovat na vzpomínkové hodinky, na které po 30 letech se slzou v oku pohledíš a nostalgicky zavzpomínáš. Jsou to skvělé značky (nemám důvod tvrdit opak, sám mám jedny Certiny), ale na tohle jsou strašně masové. I lidi, kteří se o hodinky vůbec nezajímají a nic jim neříkají, si občas "omylem" koupí Certiny nebo Tissotky :)

 

 

S tímto si dovolím trochu nesouhlasit. Pro mne osobně je například Seiko mnohem, mnohem větší mainstream než třeba Tissot. Reklamy a upoutávky na Seiko čouhají na každém rohu a na mne osobně třeba hodinky s mechanickým automatem za 8000,-Kč nepůsobí úplně věrohodně, ačkoliv můžou fungovat dobře. Třeba tyhle Visodate jsou naprosto skvělá a neokoukatelná stylovka za krásných 15 tisíc Kč.

http://www.hodinky-365.cz/tissot-visodate-automatic-t0194301603101-x137962

Dělají se i ve variantě černého ciferníku. A řada LeLocle, to je úplná nádhera klasického stylu, byť už jsme lehce za finančním limitem.

http://www.hodinky-365.cz/tissot-le-locle-automatic-t0064281605801-x167237

Před pár měsíci jsem prožíval podobné, když jsem si vybíral své první dražší hodinky. Začínal jsem s výběrem u třech tisíc a quartzu a skončilo to u mechanik Tissot za 18 tisic. Já vím že se tady moc Tissot nenosí, ale za mne s čistým svědomím říkám, že je ta značka podceňována úplně zbytečně. Zvláště když se pohybujeme v cenové relaci kolem 15 tisíc Kč.

Upraveno uživatelem fotopraktica
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fotopraktica: Seiko je mainstream a reklamy jsou na kazdem rohu????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za sebe bych doporučil Orient Star - sám jsem je tady v černý variantě kupoval zhruba před rokem a jsou dobře nositelný jak k obleku, tak casual a jen tak se neokoukají. In-house strojek (což může být výhoda i nevýhoda, záleží na úhlu pohledu), zobrazení rezervy nátahu, průhled v dýnku na celkem pěknej strojek, zajímavý vypouklý sklo, akorát nemají safír.. Podle mě můžou díky in-house a trochu míň tradiční značce být dobrou upomínkou i po letech ;) 

 

https://www.youtube.com/watch?v=CvDN-a3zDg4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, Inhodinky.sk su ok, kupoval som tam jedny Citizeny a na druhy den som ich mal doma, spokojnost + ako pozeram, tak na vsetky tvoje favoritky je tam este 10% zlava.

Ak by som si musel vybrat z tych troch, tak asi CERTINA DS Podium Automatic, ale osobne sa tiez priklanam k Seiko (sarby) :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fotopraktica: Seiko je mainstream a reklamy jsou na kazdem rohu????

Na mne osobně ta značka bohužel tak působí. Něco jako třeba Samsung v mobilních telefonech, tisíc modelů minimálně se od sebe lišících, reklamy úplně v každém denním tisku a každý ho má v ruce. A hlavně mi přijde divné, když u švýcara začínají automaty kolem 15 tisíc Kč a japonec to praská jako Baťa cvičky už od 6 tisíc. Ale samozřejmě se bavíme pořád v této cenové relaci, v cenách za několik desítek tisíc už bych značku Seiko ani já nezatracoval. Ale je to čistě můj názor, nechci to nikomu podsouvat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...