Přejít na obsah

Je to original?


Hanys

Doporučené příspěvky

Zdravim kolegove,

 

shanim delsi dobu citizeny nighthawky a tyto mi cvakli na ebay za slusnou cenu. Driv, nez je koupim se ale chci zeptat, zda to nahodou nejsou padelky? Prodejce ma nastesti dost recenzi pozotivnich. Nicmene chci byt opatrny.

 

http://m.ebay.co.uk/itm/Citizen-Eco-drive-Nighthawk-B877-S025796-W-R-20BAR-Mens-Watch-Stainless-Band-/222517271661?hash=item33cf101c6d%3Ag%3AIa8AAOSwn-tZH3IR&_trkparms=pageci%253Ae90c9d8d-44a5-11e7-9fdf-74dbd1802067%257Cparentrq%253A55b45d8415c0ab66aeaf589cfffd07c9%257Ciid%253A3

 

Dekuji mockrat za jakykoliv postreh :).

 

Ocenim i radu zda koupit jiny model eventualne kde. Brouzdam denne po netu a chci se prave dostat s cenou do 4000 kc vcetne dph a cla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolím si několik poznámek:

 

Souhlasím s poznámkou JanNovákJan

 

Nesouhlasím s Hanys, sklíčko je poškrábené viz snímek - dal jsem si tu práci a zvětšil si obrázek z inzerátu

 

Dále přidám osobní zkušenosti z nákupu ojetin na Ebuy:

Nechat si poslat detailnější fotky, většinou ty v inzerátech nezaostřují to co má být vidět (místo poškozených hran je krásně vidět zaostřený ciferník, který není podstatný a je v pořádku).

Solidní prodejce snímky pošle nebo je přidá k inzerátu. Stalo se mi, že prodejce popisoval škrábance a ty nebyly vidět ani po zvětšení, požádal jsem ho o nafocení škrábanců, které nejsou vidět a on byl tak solidní, že to nafotil tak, že byly vidět a mohl jsem si udělat obrázek o skutečném stavu.

Dále je dobré se poptat (nebo zjistit podle fotek) zda je tah kompletní - musel jsem si dokupovat dílky dodatečně u autorizovaného prodejce v ČR. Může být problém s modely, které nejsou určeny pro ČR, tam se pak musí většinou dokupovat v zahraničí a to může stát i více než pár stovek.

Pokud se týká ceny, tak tento konkrétní inzerát: 124,99(hodinky)+19,11(pošta)+31,00(import charges)=175,1*25(aby to nebylo ještě více, PayPal umí udělat výtečné kurzy) což je 4377 Kč.

 

Co se týče mě a citizenu, tak já razím cestu RC se safírem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ještě budu muset přičíst DPH a jestli se nemýlím, tak je to vše nad 150 dolarů a může se přičíst i CLO (zde si nejsem jistý, pročítal jsem to, ale nevím zda počítat cenu i s poštou nebo bez. Někde to bylo tak, někde tak). Jinak děkuji za odkaz na nové hodinky. Hned jsem koukl a nové je teda větší jistota, že nebudou zamaskované vady.

 

husakmartin, děkuji. Já si fotky zvětšoval, ale asi jsem slepý, protože jsem na poprvé nic nenašel, proto jsem se zastavil u inzerátu. Jak se dívám na tyto modelu a uživatelské recenze, tak bych na ně dal raději hned safír. Nakonec bude vše dražší, než jsem čekal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chce Hanys koupit do 4000, tak to bude mít hodně těžké. Nové to je asi úplně mimo a na jeté v solidním stavu si bude muset počkat na správnou nabídku, buď v cizině nebo někde v inzerci v ČR.

A je to takové trochu na nervy, pokud je předem neuvidí.

Za mě - nové, pokud nebudou v zahraničí za super cenu, tak je asi fakt lepší připlatit nějakou stovku nebo tisícovku a koupit v CZ a jeté - na ty se musí číhat a mít i trochu štěstí.

Včera jsem ze zvědavosti sledoval jednu aukci za velice dobrou cenu viz obrázek - těžko říci na kolik by se to vyšplhalo, kdyby se přihazovalo, ale za vyhranou cenu i s případným DPH, clem to je za nové hodinky dobrá cena.

post-26308-0-88659700-1496130585_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě, občas se dají sehnat dobré kousky. Jen já mám smůlu, že aukci mohu sledovat jen večer a už se mi stalo, že jsem těsně před koncem usnul a moje nabídka byla přehozena o 1 blbý dolar  :frusty: . Mám na ebay 7 aktivních aukcí na nové. Jen jsem limitovaný cenou do 150 dolarů. Zkusím dnes napsat do některých kamenných obchodů v ČR, zda jsou schopní cenu částečně dorovnat, či nikoliv. Pak budu muset hold opět sedět na netu a čekat.

 

Husakmartin - za vyhranou cenu to jsou super hodinky i se safírem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud ty hodinky kupuješ pro sebe a chceš si je nechat, tak se bavíme o horizontu několika let. Což skutečně nemá význam řešit nějakou tisícovku míň nebo víc. Kromě toho ona zdánlivě výhodná cena může být taky znamením, že hodinky nejsou úplně košer. Nemusí být tedy zrovna fake, ale už jsem natrefil na solární Citizeny, jenž se tvářily jako nové a cca 8 hodinové nabíjení na slunci udělalo výdrž pouhé dva dny ve tmě (místo 6 měsíců). Prostě nějaký zmetek z výroby, tak to dotyčný šoupnul do inzerce a prodal za pár peněz (jenom podotýkám, že to nebyl prodej zde na fóru).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chceš něco za 150 USD což nejsou ani 4000 CZK, tak to musíš narazit na kup desetiletí. Kupovat nové Citizeny u autorizovaných prodejců je u mě lichva, rozhodně u neautorizovaných jsi na cca 2/3 ceny, ale hodinky, které by se ti líbili jsou od ceny dvojnásobné než doposud máš v rozpočtu, ne?

Možná někdo namítne, že si rád připlatí za nákup u autoriz.prodejce, já tedy ne. Pokud by se jednalo o 2-3 tisíce, tak bych byl stejného názoru, ale někdy je tento rozdíl daleko větší.

Jeté hodinky jsou opravdu někdy jako kupovat zajíce v pytli - koupil jsem jedny a byly úplně vybité. No to bylo takové dobrodružné jestli se článek chytne a bude držet. V opačném případě je to další investice cca 2000 na výměnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2.000 Kč za výměnu baterie? Jsem málem dostal infarkt teď. Někde jsem čel, že výměna v tomto případě je nějakých 700 Kč, což by se dalo skousnout v případě, že hodinky budou levnější o 3.000 kč (momentálně beru cenu od Sphinxxe a jeho odkazu). Nicméně beru v potaz, že jeté hodinky kupovat je ruská ruleta. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tomu asi nerozumím. Přihoď trojku, vem si ty hodinky z odkazu. Jsou nové = 24m záruka. U JS stejně musíš počítat s DPH + clem + dopravou, řeší se tady nové hodinky za 6.xxx,-Kč a je kolem toho poprask, jako by se řešily Rolby za 20násobek :D . Prostě přihoď, kup nové a máš po starostech :) .

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tolik srandy na jedné stránce a to i od letitých členů. Škoda, že jsem to objevil až teď...

 

JNJ - viz obrázek a to se nejedná o nějaké složité hodinky s funkcemi, kalibr Citizen Miyota

 

 

post-15103-0-53726600-1496149013_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem rád, že se tady někteří baví, ale pro některé je každá stokoruna dobrá a proto se snaží sehnat nějaké informace, které by mohl využít k nějaké úspoře.

Jestli potřebuje Hanys nějaké přesnější info o výměně aku, které jsem zjistil já přímo od autorizovaného servisu nebo nějaké jiné věci ve kterých můžu pomoci, nechť se na mě obrátí v soukromé zprávě. Až zase takové pobavení nepotřebuji činiti ostatním co můžou rozhazovat tisíce i když se někdy může stát nemilá věc podle hanáckého hesla: věc lacená, dvakrát placená.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JNJ - viz obrázek a to se nejedná o nějaké složité hodinky s funkcemi, kalibr Citizen Miyota

Asi si nerozumíme - ty hodinky jsem nechal cca 8 hodin u okna na slunci a pak vydržely 2 dny v chodu. Opět tedy 8 hodin u okna a opět pouhé 2 dny v chodu. Něco málo solárních Citizenů už jsem měl a mám, takže poznám co je normální a co nikoliv :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Dobrý den,

Jsem úplný laik, ale starší hodinky mě přitahují víc než nové. Nejen proto že na nové nemám, ale i proto že už mají svoji hystorii a věk. Dočetl jsem se o Citizenech z Indie a proto by mě zajímalo jestli poznám původ z fotek nebo na co se zaměřit. Stačí že tam je vyraženo Japan? Co říkáte na tento typ?

https://aukro.cz/krasne-stare-automaticke-hodinky-citizen-automatic-6948598833

Upraveno uživatelem Brax
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...