Přejít na obsah

Úprava strojku


Doporučené příspěvky

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu nebo informaci. Mám strojek Prim ze starších levných natahovacích hodinek, občas jde občas ne. Rád bych ho rozpohyboval a při té příležitosti se pokusil o "steampunkovou" úpravu. Zajímalo by mě jaký tvar má středová hřídelka, která nese ručičky a jestli je možné ji nějakých způsobem otočit nebo vyměnit za delší (jak jste z úrovně dotazu jistě poznali, nejsem hodinář). Ve zkratce, rád bych otočil strojek a nasadil mu ručičky na "záda" i za cenu toho, že půjdou obráceně. Je to reálné nebo úplně mimo? Omlouvám se za dotaz pokud tu kamenujete bastliče ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

popravdě řečeno, moc reálné to není. Nejde jen o hřídelku, ta by se dala upravit, jenže je tam celé ručkové ústrojí, laicky řečeno-převody mezi minutovou a hodinovou ručkou a nařizování které přímo souvisí s natahováním a nedá se jen tak jednoduše přemístit. To už by bylo reálnější, ikdyž taky pěkně náročné strojek "zprůhlednit",

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PepaSFI: Mockrát děkuji, tohle jsem chtěl vědět ;) "Zprůhlednění" je varianta dvě, ale nejsem si úplně jistý jestli to dokážu složit tak, aby to ještě šlo :) Uvidíme..

Atari: Vyndat cifr nestačí. Vše co se hýbe, a tedy je z pohledu úpravy zajímavé, je vidět i bez cifru jen ze spodní strany strojku..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Opět zdravím pánové. První mise podle očekávaní neskočila úspěchem. Je tu tedy mise druhá s krycím názvem Čína. Strojek musí ven, chtěl bych tedy poprosit o radu jak vyndat korunku, tak aby pak šla zase zpátky. Lacinost z toho kouká na všechny strany, tak se raději nejdřív ptám. Bojím se na to i mračit. Je na nich, mimo jiné, nadějné mačkátko A a podezřelý šroubek B viz. foto. Poradí někdo?

post-57315-0-03297900-1507066061_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...