Přejít na obsah

Suunto Spartan Sport Wrist HR All Black


Doporučené příspěvky

Mám prosbu - nejsou tu majitelé těchto hodinek? Měl bych je dostat na testování a rád bych se o nich již dopředu dozvěděl něco víc, vaše zkušenosti, postřehy, chválu i kritiku, k čemu konkrétně je používáte a jak jste spokojeni. Předem děkuji.

 

post-3283-0-48078600-1498137290_thumb.jpg

post-3283-0-50107300-1498137299_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Tak je mám už skoro týden, seznamujeme se, testujeme... Bohužel se mi nikdo z majitelů neozval, stále bych byl rád za konzultaci, pokud tyto hodinky máte, ozvěte se. A možná by stačily i podobné, nevím, do jaké míry má Suunto u různých modelů podobné uživatelské prostředí a obsluhu..

 

Hodinky jsou pro mne v mnohém překvapení, čemuž se nelze divit, nikdy jsem podobné neměl. Musím otevřeně napsat, že ve většině věcí jsem překvapen příjemně, jsou ale věci, které mne trochu zklamaly, třeba displej, resp. jas, kontrast, pár jednoduchých motivů ciferníků, ze kterých je těžko vybírat. Je ale fakt, že displej není rozhodně nečitelný, v jakékoliv situaci i světelných podmínkách stačí mrknout a informace z displeje v pohodě odečtu. Kvality displeje mobilního telefonu ale nedosahuje, natož mechanických ručiček pod sklíčkem... Uznávám ale, že kromě té grafiky (zde by snad mohly pomoci aplikace třetích stran, nemáte s tím zkušenost?) je výrobce v těžké situaci co se týká výdrže, která je u hodinek s GPS vždy problematická. Výdrž bez GPS je mimochodem jednou z věcí, která mne naopak mile překvapila. Neumím ji srovnat s konkurencí, ale je to naprosto použitelné a člověk se ani na dovolené nemusí bát, že zůstane "bez proudu". 

post-3283-0-74894900-1500882707_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, díky, mrknu na to. Stále trochu tápu, ale pomalu postupuji vpřed. Příručka je v mnoha ohledech neúplná a spoléhal jsem na to, že se zde najde někdo, kdo ty hodinky má, abych to urychlil, mám hodinky zapůjčené jen na omezenou dobu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Koukám, že tady moc lidí, co tyhle nové Spartany s dotykovým displejem a snímačem na zápěstí, není. Možná je to škoda, já se do nich v průběhu testování tak "zamiloval" (byť nemohou nahradit mechanické hodinky, což je ta PRAVÁ chronoláska), že jsem si je nakonec odkoupil. Nosím je denně, i když nemusím, od té půlky července jsem je neměl na ruce asi 3x a naopak , několikrát jsem s nimi i spal, v rámci testování monitoringu spánku. No, recenze je téměř hotová, až bude zveřejněná, dám sem odkaz. Kdo četl mou recenzi Casio ProTrek, ví, že to bude celovečerní čtení, nejen dojmy, ale i tipy, triky a využití, o kterém se v příručce nedočtete.

PS: Nejpádnějším důkazem, že mne hodinky FAKT zaujaly je nejen to, že testovací kus už je můj, ale že je má i přítelkyně, pochopitelně v sexy holčičím provedení. Ta verze Gold je úchvatná...:-). 

post-3283-0-40962700-1505291144_thumb.jpg

post-3283-0-60620400-1505291167_thumb.png

post-3283-0-34837900-1505291190_thumb.jpg

post-3283-0-28665800-1505291208_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrá sranda - v ponděůí jsem jel služebně do Polska, nikdy jsem u té firmy nebyl, sídlo má kdesi ve spleti obchodní zóny na periferii Wroclavi. V autě mám navigaci a možná by i našla tu adresu, ale řekl jsem si, že zkusím hodinky. Doma jsem si do nich nahrál trasu až na parkoviště u firmy, trvalo to 2 minuty. Určitě by to šlo i na cestě v mobilu a synchronizovat s hodinkami. Cestou tam jsem jel větší část po paměti a nechtěně si to v Orlických horách prodloužil. Navigaci v hodinkách jsem zapnul 15 km od cíle, i tak se mi podařilo minout sjezd z obchvatu, ale hodinky mne navedly zpět a dovedly až na parkoviště. Cestou zpět jsem se jimi nechal vymotat z města, ale navigaci jsem nechal zapnutou, abych pochopil systém automatického zoomování. A v Orlických horách jsem jel nejkratší, správnou trasou...:-)

Navigace nemá mapové podklady a nedá se srovnat s navigací v mobilu nebo autě, přesto je překvapivě dobře funkční. Omlouvám se za fotky, jen jsem je tak cvaknul mobilem..

post-3283-0-37039800-1505906398_thumb.jpg

post-3283-0-63653000-1505906408_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Včera jsem stáhnul poslední aktualizaci a myslím, že tentokrát se fakt povedla - přibyl "outdoorový" digitální ciferník kde je kromě stálého času a GMT možné alternativně zobrazit východ a západ slunce, datum/den, časové pásmo, stav baterky v % či fáze měsíce. A přibyly užitečné funkce i údaje - monitoring spánku včetně statistik, který jsem předpovídal i ve své recenzi, východ a západ slunce včetně upozornění, měsíční fáze, časy příjezdů do mezibodů na trase, procento aktuálního srdečního tepu vzhledem k maximálnímu, variometr, přibyly další sportovní disciplíny, třeba některé speciální lyžařské a mnoho dalšího.

 

 

post-3283-0-33727600-1509089004_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

dobrý den, 

používáte stále Sunnto Spartan Sport? Uvažuji nad jejich koupí tak mě zajímá jestli máte nějaké dalšíú konkrétní poznatky k hodinkám v praxi. Zajímá mě také jak fungují notifikace SMS, Messenger , hovory atd. Četl jsem i Vaši recenzi na tyto hodinky, kde se o o notifikacích moc podrobně nezmiňujete.  Děkuji za informace. Aleš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, Aleši. Hodinky používám téměř denně, jen tak 3 dny v měsíci si vezmu jiné. Notifikace jsem v recenzi moc nezmiňoval, protože jsem měl jiný telefon (LG G2) a s tím to nefungovalo. Na současném LG G6 již funguje vše a přiznám, že notifikace jsou jednou z návykových věcí. Jde v podstatě o oznámení o telefonních hovorech (už mockrát jsem zjistil, že mi někdo volá, z brnění hodinek), SMS, mailech, nových příspěvcích na Facebooku, dokonce na události v kalendáři v mobilu, možná ještě něco, teď z hlavy nevím. Hodinky krátce zavibrují a na displeji se rozsvítí příslušné oznámení. V případě hovoru hodinky vibrují po celou dobu vyzvánění.

 

Před pár dny opět proběhla aktualizace a přibylo zobrazení tepových zón v průběhu měření aktivity, v praxi jsem to ještě nezkoušel. Při této aktualizaci jsem si opět ověřil jednu drobnost - už po minulé aktualizaci jsem zjistil, že  nefungovalo zobrazení měsíčních fází. Nejdřív jsem myslel, že jde o chybu SW, ale pak jsem si uvědomil, že tato funkce vyžaduje znalost polohy hodinek. Tak jsem zapnul GPS a informace se objevila. Po této poslední aktualizaci to bylo stejné.

 

Hodinky používám fakt skoro denně, přítelkyně má stejné, jen bílé (viz. výše) a tak se trumfujeme, kdo udělal který den víc kroků a vydal víc energie:-). Tak tohle je třeba taková sranda, stejně jako monitoring spánku, ale třeba začátkem ledna jsem přelétal v poměrně špatném počasí ultralehký letoun z Moravy do VČ, byla mizerná dohlednost a k dispozici jsem měl jen starou ruční GPS. Pro jistotu jsem si předem nahrál cílový bod i do hodinek a protože během letu měla stará GPS opravdu výpadky, letěli jsme v těchto chvílích podle hodinek. Navíc jsem měl současně puštěné měření aktivity (zvolil jsem paragliding, který je v hodinkách přednastaven, ale v PC si vytvořím a nahraju do hodinek úplně novou leteckou "disciplínu", ve které si jednotlivá okna a datová pole udělám podle sebe) a tak jsem měl po přistání k dispozici veškeré údaje o letu. 

 

Kdyby Vás cokoliv zajímalo, napište.  

post-3283-0-42981900-1518017035_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě doplním k dalším poznatkům - v poslední době se zaměřuji spíš na hledání slabých míst. Jednou z nich, aspoň z mého pohledu, je doba, po kterou je zobrazena notifikace na nějakou událost. Je fakt, že jsem to neměřil, ale někdy se nekouknu na hodinky hned a třeba už upozornění nestihnu přečíst. Ale to je spíš vyjímka, svítí to tam možná 10 sekund a v běžných situacích je to v pohodě. Jinak, ať hledám jak hledám, mne zatím nic moc nenapadá, hodinky stále vydrží na nabití více než 10 dnů, pokud není zapnutá navigace, za tu dobu co je mám, na nich stále není ani škrábanec, nedávno jsem s nimi byl v bazénu, takže jsou i přiměřeně odolné, což se od sportovních hodinek čeká. Fakt k nim zatím nemám žádnou zásadní výtku a pokud některé jiné umí něco navíc, tak tyhle zase umí něco navíc oproti jiným a tak to nesrovnávám. Je fakt, že ten velký dotykový displej je SUPER.

 

V tuhle chvíli máme v rodině už troje, já celé černé, přítelkyně bílé se zlatou lunetou, sponou a tlačítka a její táta si koupil verzi Copper - černé, s "měděnou" lunetou, sponou a tlačítky, ty jsou fakt elegantní... Nosíme je všichni hodně, já asi využívám různé funkce nejvíc, ale spokojení jsme všichni...:-).

post-3283-0-55404800-1518018342_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky za blesku-rychlou reakci. 

Ještě bych se chtěl zeptat jak funguje navigace.  Konkrétně mě zajímá, zda se dá do hodinek nahrát předem připravená trasa a po této se nechat hodinkami navigovat. Toto bych chtěl využít především při jízdě na horském kole. Je nutno navigaci sledovat přímo na hodinkách nebo hodinky nějak upozorňují na změnu směru, případně opustění naplánované trasy? díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

další otázku mám ohledně zobrazování dat na ciferníku. Jestli jsem to dobře pochopil, tak existuje několik možností jak data zobrazovat. 1. Displej je rozsvícen neustále. 2. Displej je vypnutý a aktivuje se poklepem, 3. je rozsvícen na hodně malou intenzitu. Líbí se mi zobrazení ciferníku na obrázku jak leží černé hodinky na modrém podkladu, označení snímku F5. Předpokládám, že toto je reálná fotka a displej je celý černý. Pokud je rozsvícen displej tak je to takové více do fialova jako na třetím obrázku od začátku?

Možná jsou to hloupé detaily, ale prostě mě to zajímá :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Navigace - hodinky nemají mapové podklady. Nicméně v PC lze v programu Suuunto vytvořit na mapě libovolnou trasu po silnici nebo i mimo ni, jak chcete. Trasa se pak nahraje do hodinek a tam se zobrazí pouze křivka trasy, po které se jede. Orientace mapy je možná k severu nebo ve směru jízdy, hodinky na odbočku neupozorní, protože nemají mapu a neví, která zatáčka na trase je jen zatáčce a která křižovatka. K dispozici je měřítko, zoom a zbývající vzdálenost. Ale kupodivu to funguje velmi dobře, někde výš jsem psal, jak mne hodinky dovedly do obchodu v nákupní zóně ve Wroclawi, navigaci jsem spustil asi 15 km před cílem, abych trefil odbočka a tak. A pak lze navigovat ještě po přímce, kdy navigace ukazuje směr ke zvolenému bodu, to já právě využil v letadle. Podrobněji jsem o tom psal v té recenzi, ale nevím, jestli už jsou zveřejněny všechny kapitoly...

 

Fotky jsem dělal sám a jsou to reálné snímky. Ten F5 je u přátel na okraji nafukovacího bazénu. Ciferník na fotce je jeden se základních, které byly v hodinkách, ale při aktualizacích přibývaly další, teď je jich asi 10,  "analogových" i digitálních. Displej je fakt výborně čitelný i na přímém slunci a standardně není třeba ho mít vůbec podsvícený, já používám tzv. automatiku, kdy standardně nesvítí (informace na něm jsou, ale není podsvícen) a podsvětlení se aktivuje poklepem nebo jakýmkoliv tlačítkem, prostě začnu s hodinkami něco dělat a aktivuje se podsvícení. Když na hodinkách nic nedělám, podsvícení po chvíli zhasne, ale veškeré informace na displej, třeba ciferník, jsou dál výborně čitelné. Jen když hodinky používám večer, resp v noci, aktivuji tzv. "Pohotovost" kdy je displej neustále podsvícen opravdu slaboučkou intenzitou, ve dne bych ani nepoznal, že něco svítí, ale večer to pomáhá. Mimochodem, lze zvolit i intenzitu podsvícení displeje a u každého z ciferníků lze zvolit asi 10 barev doplňků (čísla, datum atd., u některého ciferníku je barevných detailů víc, jinde méně). Celkem mne baví si měnit ciferníky a barvy podle nálady a příležitosti, změna trvá asi 3 vteřiny...

 

Co se týká podbarvení displeje na fotkách, podklad displeje je pouze černý, ale v různém světle, pod různými úhly svitu slunce to na fotkách i v reálu dělá takovéhle světelné hrátky, není to tak, že by se opravdu měnila barva podkladu. Mně se to kupodivu líbí. Ale ve většině případů je displej černý...:-).  

 

Ještě doplním, že u mnoha obrazovek jsem zvolit i normální nebo inverzní zobrazení, tj. černý podklad a světlé informace nebo naopak. Já mám nastaveno inverzní zobrazení, čili černý podklad, jen na obrazovkách s datovými poli při sportovních disciplínách jsem zvolil klasiku - bílý podklad a černé indexy. Když je podklad bílý, nevšiml jsem si těch světelných hrátek při různých úhlech dopadu světla, podklad se jeví stále víceméně bílý...

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastně ještě jeden "nedostatek" bych zmínil. Píšu to v uvozovkách, protože je to všeobecně známá věc u všech hodinek, co mají snímání tepu na zápěstí a je to i v návodu. Není to nedostatek, ale spíš vlastnost, že snímání tepu ze zápěstí není 100% přesné. Uvádí se, že hodinky by měly být víc utažené a posunuté trochu výš. Utažení mi nevadí, hodinky mi díky tvaru a řemínku perfektně sedí a ani o nich nevím, ale když je posunu výš (třeba o 1 cm), stejně během sportu sklouznou. Když se moc nehýbám, snímání tepu funguje dobře. Nevím, jak přesně, ale nemá výpadky. Když ale jedu třeba na koloběžce, občas je v měření výpadek, jen pár sekund, kdy hodinky tvrdí, že mám třeba 48 tepů za minutu, což je blbost. Myslím, že celkové výsledky tím víceméně ovlivněny nejsou, ale kdo by chtěl co nejpřesnější výsledky, měl by použít hrudní pás. Ale to se netýká jen hodinek Suunto, píše se to i o Garminech atd....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...