Přejít na obsah

První automatické hodinky


Doporučené příspěvky

U hodinek není důležitý pouze průměr pouzdra ale také nožky,tvar a v neposlední řadě pohodlnost korunky.Měl jsem nositelný čtyřicetsedmičky a nepohodlný čtyřicetdvojky.Musíš to vyzkoušet.Jo a mám taky 19.

Upraveno uživatelem leebauer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 62
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Neni malych hodinek :) Pokud mas potapky s lunetou ve velikosti 42mm a oblekovky bez otocne lunety ve velikosti 42mm, tak ty oblekovky budou pusobit daleko vetsim dojmem, protoze budou mit vetsi prumer cifru.

Na pohodli hodinek taky strasne zalezi lug to lug velikost, tj delka hodinek vcetne nozek. Treba Nomos nebo i Hamilton Khaki maji dost modelu, kdy prumer pouzdra je maly, ale nozky jsou dlouhe a uz hodinky nemusi sedet tak pohodlne. Jak pisou kluci, chce to vyzkouset.

Na 19cm ruku bych ale obecne asi nesel pod 38mm a u oblekovek nad 42mm. Velke oblekovky jsou divne. U potapek si muzes troufnout na vetsi velikost. Pokud jde o lug to lug, tak tam tezko rict. Ja mam ruku malou (16,5cm), takze cokoliv nad 50mm l2l je pro me nepohodlne. Drzel bych se kolem teto velikosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vběhni k Hanákovi (třeba na Masarykovu) a zkus. Opticky záleží i třeba na velikosti lunety, čí menší bude, tím větší budou působit. Měl jsem 41mm který byly obrovský a 41mm který mi sedí akorát. Nejde to úplně generalizovat.

 

Zítra, jestli mi vyjde čas, tak skočím na čumendu k Hanákovi :-) Díky za tip, zdá se že v největší moravské vesnici je to jinak s dalšími místy, kde se dá něco vidět dost na štíru... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zítra, jestli mi vyjde čas, tak skočím na čumendu k Hanákovi :-) Díky za tip, zdá se že v největší moravské vesnici je to jinak s dalšími místy, kde se dá něco vidět dost na štíru... 

 

Dá se. Hanák na Masaryčce, Hanák na Rašínove, v Sarahu v Alfa pasáži se dají nějaký třeba Casia a myslím i Wengery, dole na Jánské (další Sarah) by taky něco mohlo být. V Olympii je Corial, tam mají mj. Tissoty, Maurice Lacroix, Raymond Weil, Citizen a Edox, ve Vaňkovce jsem si kdysi zkoušel Heuery (někde nahoře uprostřed, nevím jestli to tam ještě je), na Veveří je Strnad kde mají Primky a Seika, nově (od včerejška) teď najdeš Primky i u Pohanky na Šilingráku, tam budou myslím i Seika, Ball a Ingersoll... Musíš ten štatl jen pořádně projít  :clap:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Tak po delší odmlce se opět hlásím o radu. Oběhal jsem nějaké obchody v Brně, ale nabídka nic moc. 

 

Trošku jsem se posunul v definici toho, jaké hodinky bych vlastně chtěl. Co říkáte na tyhle Seika: https://www.helveti.cz/seiko-srpb51k1?gclid=EAIaIQobChMI1ajMrcHg1QIV5pPtCh32BwWpEAYYAiABEgL1KfD_BwE

 

Líbí se mi, oželil bych průhled v dýnku i safírové sklo (ikdyž mi hlavně to sklíčko pořád leží v hlavě) Na živo jsem je ještě neviděl, ale z videí mám pocit, že vteřinová ručička nejde až tak plynule, jak bych si představoval... Jde jakoby trhaně a to by mě docela vytáčelo. Je to jenom moje zdání? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, děkuji za vysvětlení. Takže třeba na těchto hodinkách bude chod vteřinové ručičky mnohem plynulejší: https://www.helveti.cz/certina-c0134071105100?gclid=EAIaIQobChMI0eSZo9Lg1QIV6L_tCh0YwQXLEAQYAiABEgIWmPD_BwE

 

Asi už to moc řeším, ale ten hrubší chod mi nevím proč vadí. Není to plynutí času... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Ještě by mě zajímalo, jak určit tu správnou velikost hodinek? Je mi jasné, že dneska každý na ruce nosí orloj, aby ukázal, že na to má. To tak nějak úplně nechci. Někde jsem se dočetl, že správný velikost hodinek cca odpovídá odmocnině z obvodu zápěstí x 10. Mám obvod zápěstí 19 cm, takže to vychází na cca 43.5 mm a to už mi přijde hodně... "

 

 

Správná velikost je taková, se kterou se cítíš pohodlně a esteticky jsi spokojený. Průměr pouzdra je jen jeden z parametrů, hodně záleží i na L2L, výšce i tvaru pouzdra. V Tvém případě hledáš nadčasové hodinky, které nepodléhají módním trendům, tedy bych volil střízlivý design a spíš menší velikost. 40-42 mm bych považoval za optimální. Ber to jen jako jeden z názorů, stejně jde jen o Tvůj pocit. Čím víc toho vyzkoušíš na živo, tím budeš mít jasněji.

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Velikost je subjektivní, někomu stačí 42, někomu 46 a obojí je akceptovatelné, zde vůbec nejde o cenu, větší neznamená automaticky dražší. Ovšem nemůžu si pomoct, třeba Nomosy v pánské velikosti 38 mi přijdou dnes už opravdu maličké. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já jsem si k doktorátu pořídil Certiny ODC One (no jo, ale to byl rok 2003 a já byl študý chudent) a dodnes si je občas vezmu (přestože od té doby jsem byl nucen si pořídit několik dalších hodinek). IMHO je nejlepší projet chrono24 (jak už někdo z kolegů výše radil) a soustředit se na značky s dobrým začátečnickým poměrem cena/výkon, což jsou podle mě (ale někdo jiný to může vidět jinak) bez ohledu na pořadí: Alpina, Certina, Christopher Ward, Davosa, Glycine, Hamilton, Louis Erard, MIDO, Oris, Tissot...

 

A myslím, že bys měl určitě prozkoumat Wardy - mají dost často různé slevové akce, značka je zajímavá svou filosofií, hodinky (za ty peníze) neuvěřitelně kvalitní a vymazlené...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

N.z. A jo, vidíš, na Štajny jsem zapomněl. Ty jsou taky fajn a je možné je vyzkoušet na ruce v Chronoshopu. Ale já bych si je asi jako promoční nepořídil... nevím proč, je to zcela iracionální pocitová záležitost.

 

Wardi to mají popsané na svých webových stránkách... ve stručnosti jde o to, že si stanovili nějakou cenovou politiku, která je uveřejněná (max. cena = výrobní náklady * 3.0 -- pokud si to dobře pamatuju) a tu striktně dodržují. Snaží se tím vytvářet protiváhu výrobcům, kteří mají obrovský overhead jen za jméno značky.

 

Každopádně tam mrkni, web je hezky udělaný. Třeba se Ti nějaké budou líbit. Jednání s Wardy je příjemné, hodinky pošlou rychle a bez problémů. Sám jedny mám a jsem z nich absolutně nadšený. Jsou to hodinky srovnatelné technikou, materiálem a kvalitou s několikanásobně dražšími značkami, foto a kecy příp. zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/100040-chistopher-ward-c60-trident-pro-gmt-600/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kex - filozofie Wardů nastudována a líbí se mi :-) I hodinky vyrábí moc pěkné, ale ta cena mi přijde docela dost vysoká. 

 

Budu muset počkat na nějakou akci u potápek a pak se třeba nad nimi dál rozmyslím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem nedávno řešil první automaty, rozpočet tak do 70k- chtěl jsem taky s chronografem, líbily se mi moc jedny Tag Heuer Link, pak jsem zjistil, že už se nevyrábí.., taky mi došlo, že chronograf bych nevyužil, zkrátím to- skončil jsem u Certin DS1 za mnohem méně peněz, splňují všechno co jsem chtěl- střízlivý design, dobrá vodotěsnost a snad odolnost, safír, swiss made, průhled na strojek, datum, prověřená ETA- taková volba srdcem i rozumem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som ako moje prvé automaty mal Hamiltonky  (http://cdn.watchbase.com/watch/original/hamilton/none/h64545153-d8.jpg) a nedal som a nedám na ne dopustiť. Jednak som si ich z nostalgie nechal ale teda odvtedy som mal x hodiniek a mnoho z nich bolo od Hamiltonu. Najvydarenejšie pre mňa boli X-Wind, tie som mal troje a ešte sa k nim určite vrátim. Takže toľko môj typ. Hamilton.:P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...