Přejít na obsah

3 812 dnů cesty na začátek


jacob

Doporučené příspěvky

Jsem zde na Chronomagu přesně 10 let, 6 měsíců a 8 dnů. Chcete-li, je to 3 812 dnů nebo 91 488 hodin. Čísla nezajímavá, duševní stav zajímavý. Můj cyklus převtělování skončil. Dosáhl jsem chronomaniakální nirvány. Dovolte mi prosím, abych se s Vámi podělil o svůj příběh.

Pamatuji si, jak to celé začalo. V lednu 2007 jsem k narozeninám dostal Omega Seamaster Professional; legendární hodinky, které jsem v různých provedeních koupil a prodal celkem pětkrát. Následujících 7 let jsem byl značně promiskuitní. Breitling, Omega, Tag Heuer, IWC, Longines, Sinn, Fortis, Oris, Doxa, Corum, také Rolex a další. Žádné z nich mi nebyly dost dobré. Byl jsem přespříliš nakloněn krátkodobým vztahům, často s pochybnými kusy. Sám jsem nevěděl, co je můj cíl. Někdy v letech 2013 - 2014 přirozeně muselo přijít vyhoření. Dlouho jsem nemohl najít hodinky, které by mi dělaly radost. Věřím, že to znáte. Dopoledne jsme si říkal, že mi budou stačit Casio G-Shock, ale na oběd jsem věděl, že to není pravda.

Dobrý pocit se mi začal postupně vracet až s nákupem Panerai PAM164 a Panerai PAM243, které mám dodnes. Do sbírky jsem pak přidal ještě Seiko MM300 nebo Edox Hydrosub, díky kterým jsem se na rok stal, zcela přirozeně bez jakékoliv křeče, opravdovým OWG (one watch guy). Stále jsem žil ale s vědomím, že mi chybí Svatý grál. Věděl jsem, že pokud bych si po dvacáté koupil Breitling, štěstí by mi to nepřineslo. Je to teprve chvíle, co na ruce nosím Audemars Piguet Royal Oak. Jistě existují hodinky dražší, hezčí nebo lepší - každý si doplňte to své, ale důležitý je ten pocit. Dosáhl jsem vrcholu blaha. Proč jsem vlákno pojmenoval 3 812 dnů cesty na začátek? Cítím se jako na začátku. Nemám žádné nesplněné touhy. Před 10 lety to bylo způsobeno nedostatkem informací o tom, kolik krásných hodinek existuje. Dnes je to naopak způsobeno dostatkem informací.

 

Nemyslete si prosím, že vlákno má být popisem cesty k vlastnictví jedněch ideálních hodinek. Z té fotky níže prodám "pracovní" Panerai PAM164, možná časem také Seiko MM300, ale zbytek si určitě nechám i přesto, že žádné z nich nenosím. Je jisté, že nějaké další hodinky zase koupím, ale už to bude vždy pouze pro zábavu. Svůj Svatý grál jsem našel. Víte jak se říká, že cesta je cíl. Tak mně se to podařilo vyvrátit. Jen je potřeba ten cíl najít.

 

post-1156-0-72159000-1498840758_thumb.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pěkný:-) Pro mě jsou tyhle AP taky takový grál, v podstatě si po Rolexech ani nic jinýho jako další stupeň představit neumím. Ale už to jsou tak drahý hodinky, že si neumím představit, jak bych je dokázal nosit a pozorovat jak dostávají zabrat. Kdy už bude konečně nějaký materiál co vypadat jako ocel, nebude křehký jako keramika a nebude chytat vlásečnice:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc pěkný doznání. Jsem si ale jistý, že bez té cesty bys cíle nedosáhl.. AP jsem ještě naživo neviděl, ale takto v té sestavě vypadají královsky!

Ješte jsem neměl čas vzít do ruky šupleru, ale pořád se mi nechce věřit, že mají opravdu 41mm :-). Pak udělám srovnávací foto s jinejma hodinkama. Já mám ruku cca 20cm a fakt bych nechtěl, aby byly větší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem dost mimo signal,ale jak jsem se pripojil a videl tohle-musim napsat...

Jakube-gratulacka a uzivej...mne se ty AP libi fakt hodne,ale asi mam jeste cas ... :) kazdopadne Tobe gratuluji jeste jednou-vyborna volba :)

Honzo, děkuji :-). Taky už si toho měl až až. Jsem zvědavý, kdy to přijde u tebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paradicka ! me by u tehle sestavy stvalo ze nemam 8 levych ruk ;-).

Heuer si nevezmu, těch je škoda. Zenith skoro nenosím, dostal jsem je od přítelkyně (teď už manželky) a šetřím si je. Pak jsou tam PAM164, které jsem nosil jako pracovní a užil jsem si je pořádně. Naopak PAM243 jsem měl za 3 roky na ruce cca 10x, moc nevím k čemu je nosit. Edox teď nenosím, protože mám MM300 a ze starých Primek by se mi ošoupal chrom :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...