Přejít na obsah

Primky rok výroby 1975


Doporučené příspěvky

Něco podobného se tu probíralo už před nějakým časem v jiném vlákně. V Primbibli je uveden rok zahájení produkce/výroby, hodinky se však vyráběly několik let a proto vyhovující rok výroby seženeš asi dost těžko. Budeš-li mít kliku, dostaneš se k hodinkám kupř. podle dokladu či záručního listu prodaným/koupeným v r. 1975, ale to bude zřejmě tak všechno. Pro tebe možná ideální stav, budu ti držet palce...

Upraveno uživatelem colommbo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teoreticky, ale opravdu jen teoreticky, by šlo koupit hodinky dle zár. listu koupené v roce 75, a zároveň aby to byl model v tom roce uvedený na trh. Pak by bylo jasné, že byly vyrobené toho roku. Tedy pokud se ve fabrice nevyrábělo s předstihem už o rok dřív. V praxi ale bude něco takového asi nesehnatelné. Hlavně nejde nijak zaručit, že záruční list či prodejka skutečně patří k těm daným hodinkám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no jak píše Karlos, je to těžký vandr. Ale malý tip přece jen - teoreticky bys to mohl trefit podle věnování na dýnku, pokud to bude z nějakého dávného národního podniku nebo ministerstva či podobné instituce, vojenské nebo policejní složky atd., tak by ten rok 1975 mohl být alespoň přímo na hodinkách. I když to ale nic nezaručuje, jen skutečně to, že příslušný model je přece jen alespoň z těch sedmdesátých let /Prim Elegant /. 

***

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nebude to pak moc jednoduché? To já bych zrovna sháněl právě jen ty, co se prodaly i začaly vyrábět v roce 75, když v tom má být nějaký smysl. A tím pracným sháněním bych jim dodal svoji vlastní hodnotu.

 

Máš pravdu, to zní jako výzva!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše kolega Karlos: "...by šlo koupit hodinky dle zár. listu koupené v roce 75, a zároveň aby to byl model v tom roce uvedený na trh. Pak by bylo jasné, že byly vyrobené toho roku." Nespěchej na to, netřeba je (snad) mít honemhonem, však ony se časem objeví a o to větší z nich budeš mít radost... :wub:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fakt je, že u Primek se netřeba unáhlovat, ten rok 1975 zase není tak vzdálený, aby něco na svět ještě nevylezlo. Já mám jedny Eleganty zlacené s věnováním z roku 1975, ale jak píšu, to ještě nic nezaručuje. Je potřeba sehnat skutečné papíry a dát bacha na paskvil, bo papír snese vše.....

Jinak ovšem přeji úspěch.  :notworthy: 

***

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...