Přejít na obsah

Seiko 5 automatic SNKE09J1


Milan74

Doporučené příspěvky

Co přesně chceš vědět?

Uvnitř léty prověřený strojek 7S26 co dávají do spousty dalších modelů a pokud se ti líbí, tak je ber. Na druhou stranu, pokud jen pokukuješ v daný cenový úrovni, pak bych třeba j doporučil mrknout na stejně drahou variantu Seiko SKX013 (menší verze legendárních SKX007), což jsou potápky WR200m. Další plus, větší šance budoucího prodeje.

na tahu:    https://www.amazon.com/Seiko-SKX013K2-Automatic-Divers-Midsize/dp/B000Y91CLS

na gumě:  https://www.skywatches.com.sg/reviews/seiko-automatic-scuba-dive-200m-mens-watch-skx013k-skx013.htm

 

Obecně, pokud nejsou zde k sehnání u ofiko prodejce, tak pak jen přes šedivky a to máš s ohledem na cenu jistě lepší koupit v Číně, při případném prodeji budeš méně tratit. Rozdíl bude jen záruce, šedivák ti musí dát 2 roky, z venku je mezinárodní 1 letá. Obecně poruchovost i těchto základních modelů bych řekl že je nízká.

Upraveno uživatelem Lukyn77
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sedivka (sedy trh / sedy dovoz) znamena ze hodinky nepochadzaju z oficialnej distribucie pre krajinu (region) v ktorom ich kupujes, tak ze v tvojom pripade Cesko (Europa). Vzdy su to ale originaly, vyrobene firmou Seiko, len su urcene pre iny trh ako ten kde ich kupujes.

Priklad: Predajca nakupi hodinky (original Seiko) zo singapurskej distribucie od singapurskeho obchodnika, predava ich v Cesku (mimo trh na ktory boli urcene).

 

Vyhody:

  • najdes aj modely ktore sa v tvojom regione nepredavaju
  • niekedy najdes model ktory sa uz vobec nevyraba tak ze ho oficialny distributor nema, ale na sedom trhu este je (napriklad starsie skladove zasoby...)
  • hodinky byvaju casto lacnejsie ako od oficialneho distributora (pokial sa jedna o model ktory ma aj oficialny distributor)

Nevyhody:

  • pokial sa jedna o starsie skladove zasoby (NOS - new old stock - uplne nove vo vyzname nepouzite, ale vyrobene uz davno), mozu mat kvoli tomu nejaky problem - to sa ale hlavne tyka quartz hodiniek s akumulatorom (akumulator starne aj ked sa nepouziva), tak ze Solar, Kinetic, Eco Drive, ale tiez aj vodotesnych hodiniek - je mozne ze uz deklarovanu vodotesnost stratili, tak ze je dobre si ju dat pred pouzivanim vo vode preskusat pokial sa jedna o NOS, pripadne vymenit tesnenie
  • niekedy ti takyto predajca nepotvrdi medzinarodnu zaruku (na to sa treba dopredu spytat a ujasnit si to), tak ze budes odkazany na jeho 2-rocnu zaruku (ktoru ti podla zakona dat musi) - nebudes moct dat opravit hodinky hocijakemu oficialnemu servisu vsade na svete, ale len konkretne tomu u koho si ich kupil - toto ale neplati pre kazdeho "sedivaka"
  • moze sa stat ze k hodinkam nedostanes to co by si dostal u oficialneho distributora - napriklad budu bez krabicky alebo budu v inej (z ineho modelu, alebo nejaka uplne "genericka" bez znacky), bez navodu v tvojom jazyku alebo uplne bez navodu (ale to nie je problem najst na nete) a podobne veci
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...