Přejít na obsah

Přetažené dýnko u hodinek, nelze otevřít


Doporučené příspěvky

Zdravím vás a rád bych požádal o pomoc.

 

Potřeboval bych otevřít dýnko u hodinek, ale někdo přede mnou ten závit tak přetáhl, že teď nejde otevřít ani mimozemskou technologií, už si nevím rady. Nějaké poškrábání teď vůbec neřeším, už jsou dorasované a já jen potřebuji dostat ven funkční strojek. Zkoušel jsem snad všechno, tříbodový otvírák, nůžky, kleště, šupléru, přichytit do svěráku, nejde to povolit. Napadá někoho něco? Díky.

post-58445-0-86343000-1501138620_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Polozit na to dynko kostku ledu aby se hodne ochladilo vuci pouzdru, vim ze mi to nekdo radil u takhle dorvaneho zavitu. Teoreticky by se to mohlo o nejakou setinku smrsknout. Ale bude to stejne jenom o hrube sile a dobre upnutem pouzdru abys mohl zabrat. Hodne stesti!

Upraveno uživatelem atim
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předpokládám, že jen zaklapnuté dýnko by při všech těch marných pokusech o povolení už dávno odskočilo samo... Že by prototyp hodinek s levým závitem...? Rada s kostkou ledu je zajímavá, děkuju! :smile_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je teda mazec! Skutečně tam závit nebyl, zářezy fejkové.. Nakonec jsem to hodně hrubou silou vypáčil šroubovákem, až dýnko vystřelilo kilometr daleko :D   ... bylo to nejak blbě přicvaklé přes těsnící gumičku a asi se to seklo. Děkuji všem za rady! A teď výzva číslo dvě, neví někdo, kam rýpnout, abych mohl vysunout nastavovací ramínko mechanismu? Nevidím nikde žádný popisek a nerad bych to killnul, děkuji! :-)

post-58445-0-05679500-1501155603_thumb.jpg

Upraveno uživatelem lakromacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chceš vyndat řídící hřídel s korunkou. zatlač korunku co to jde k pouzdru a zmáčkni tady tu vlastně tečku na té stavěcí páce a musí jít ven. Jirka

post-5568-0-66083800-1501169243_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Jiří9
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...