Přejít na obsah

Hodinky do 5000 ,-


Doporučené příspěvky

Zdravím, 

 

Chtěl bych si koupit své první lepší hodinky, dosud jsem měl jen sportovní sigmy na běhání, které jsem nosil pořád. Moc se v tom nevyznám, bydlím v menším městě a prošel jsem tu snad všechna zlatnictví a hodinářství. Co říkáte na tyhle?

 

https://www.koupim-hodinky.cz/panske-6/len-nox-l-m102rg-1/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 69
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Na začátek řekni základní info jestli na baterku nebo automaty jaká velikost pouzdra....a jaká vodotěstnost ale podle rozpočtu si myslím že Seiko nebo Citizen je ok a pak koukni na stánky Koscom nebo Helveti .....a něco nám tu třeba nahod ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, měl jsem takovouhle představu, čím jednodušší, tím lépe, analogové, líbí se mi s koženým páskem. Stačí voděodolnost, plavat s nima nikde nebudu, zvláště s koženým páskem. S baterkou nemám problém. 

Primárně mi jde o vzhled a abych nevyhodil prachy za něco, co mi za pár let odejde. Proto se ptám na ty, co jsem postoval, jestli tam ta kvalita aspoň je. Počítal bych s každodenním nošením. Osobně se mi nelíbí, když mají široký pásek, když jsou moc "tlusté", vysoké, nebo mají široké okraje kolem ciferníku.

 

Jak jsem procházel, co tady doporučujete atd. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/109049-prvn%C3%AD-lep%C5%A1%C3%AD-do-6000/ nevím, přijdou mi takové obyčejné, je mi 20 a na tenhle typ se moc necítím, to tak za 20 let. Pak se mi líbíl tenhle typ, ty ke mně seděly asi nejlépe https://www.prohodinky.cz/gant-chester-gt026001?gclid=Cj0KCQjw5arMBRDzARIsAAqmJexFd0wG6H_ZmxntUZdOlJjVnAAFXXlaUl-widcMPdGyleb9ufOcYIoaAtG-EALw_wcB

 

Stříbrná barva by byla asi ideál, ale když jsem viděl tu rose gold viz ty Lennox, tak ta mě zaujala. Mám ještě nějak specifikovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě si mladej a hledáš fashion hodinky a v tom případě si tady na forum špatně(a kup si co se ti líbí v tvém okolí) pokud si to nedáš rozmluvit .....já před 20 rokem začínal na primkách....jenom můj názor 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podívej se do inzerce na místním fóru - zrovna teď jsou tam v nabídce jednak pěkné Orienty - automaty - za 3400,- Kč, druhak potápky Seiko SKX009 za 5230,- Kč. 

 

Napadá mě, že u tebe možná bude zádrhel to "menší město", tam asi nabídka hodinářství nebude moc velká. Za sebe bych to viděla buď tak, že si teď kup něco, co se ti bude líbit - a i v tomhle směru tady dostaneš rady, podle kterých bude dobré se řídit. Anebo to nech chvíli být a propátrej si ten hodinářský svět, abys pochopil, proč a k čemu Seiko, Citizen, Hamilton, Tissot, Certina -  a pak třeba pochopíš i to, že nudné hodinky ve skutečnosti tak nudné nejsou. 

 

Jinak tebe by v této chvíli možná mohla zaujmout značka Bering či Triwa (obojí na eshopu helveti.cz), zvláště ty Beringy mají safírové sklíčko, některé modely i solární pohon a strojky Miyota, a hlavně zajímavý design. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, co jsi dával jako svůj první výběr, bych se na tvém místě vykašlal na automaty. Bude tě štvát, že se zastaví, když je na víkend odložíš. Bude ti vadit i přesnost, která bude pro srovnání asi taková, že o kolik se ti automaty rozejdou za den, o tolik se ti normální baterkáče rozejdou za měsíc. Už vůbec bych nebral olítaný levný automaty, o kterých nevíš, co zažily. Rozhodně bych si užil to vybírání hodinek a ten pocit, když si je poprvé vybalíš, to se prostě taky počítá... :-)

 

Na tvém místě bych se zkusil podívat na značku Casio a jejich řadu Lineage a Edifice. Tam najdeš spoustu hodinek, které vyhovují tvému zadání, u některých se kolem 5000 vejdeš i do solárního nabíjení nebo rádiem řízeného strojku, což je obojí moc užitečná věc. A když toto oželíš, tak mezi 3 - 4 tisíci vybíráš z opravdu velký nabídky slušných hodinek. Není to hodinářsky žádný zázrak, ale to nejsou ani automaty za 5 tisíc. Akorát bych se vyhnul těm "modním značkám", jak je tu vyjmenoval Frostie. 

 

Ale to je jenom můj názor, můžeš to vidět jinak... Tak hodně štěstí při výběru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jelikož ty Orinety v prodejním vlákně jsou moje, moc se k tomu nehci vyjadřovat, ale jelikož jsi mi psal SZ, na kterou jsem odpověděl, sdělím ti své zkušenosti obecně.

Před rokem a půl jsem na tom byl stejně, vybíral jsem si "první pořádné " hodinky ke 40tinám. Bez zkušeností a bez tohoto fóra. 

Věděl jsem, že chci něco jednoduchého jako ty, univerzálního s datumem. Pro automaty jsem se rozhodl, protože mi jako technikovi přijdou prostě hodinky, které nejsou závislé na baterii, mají mechanický strojek prostě jako něco jiného, zajímavého, takový návrat ke kořenům. Někdo by tady řekl, že mají duši.

Nakonec jsem koupil Seiko SRP769K2, dodnes je mám a mám je rád.

S tím ovšem souvisí i fakt, že je musíš nosit aby se nezastavily, přesnost se pohybuje různě, ale myslím si, že 5-10 s/den je naprosto v pohodě, jednou za týden či 14 dní si je prostě znovu seřídíš.

Druhá věc, která souvisí s automaty je, že nemůžeš počítat s nějakým brutálním zacházením, jako třeba s G-shocky. Prostě je to mechanický strojek a nějaké velké nárazy by nemusel vydržet.

Dalším faktorem, chceš nízké hodinky, je, že automaty jsou z principu vyšší než bateriový hodinky. Zde je tedy argument spíše pro quartz.

 

Osobně, pokud bych šel do bateriových hodinek, tak rozhodně solární a radiem řízené, ale tam jsi již mimo rozpočet.

Bateriový hodinky mám jako druhé v rezervě, vím, že jsou v šuplíku a fungují a když je budu potřebovat tak je vytáhnu a dám na ruku.

 

Volba je na tobě, já osobně bych šel dnes znovu do automatů, které mi otevřely svět hodinek. 

Jen se nenech zvyklat na nějaký starý SKX či Seiko 5, první hodinky by měly být prostě nový.

 

Pokud by jsi se rozhodl pro baterkový hodinky, vzhledem k tvým požadavkům a tvému věku, bych viděl jako ideální kompromis Beringy, v solárním provedení. Jsou to krásný hodinky, jednoduchý design, safírové sklo. Slušný výběr modelů.

Namátkou tyto:

https://www.helveti.cz/bering-10540-504

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...