Přejít na obsah

Malé potápky


Doporučené příspěvky

Ahoj pánové, poctivě jsem prošel různá vlákna tady, celkově internety všude možně, Oceantime blogspot atd., ale stejně jsem v koncích :) . Mám dost tenké zápěstí (16 cm obvod a 4,8 cm šířka) a tak mám smůlu, že mi sedne minimum hodinek. Nejde totiž jen o jejich průměr ale taky o jejich výšku... A já bych přitom tak rád nějaké divery  :crying_anim02: . Poradíte mi prosím, jestli něco splňuje moje požadavky, které jsem shrnul takhle:

 

průměr bez korunky max. 39 mm

výška hodinek max. 12 mm - ale to je naprosté maximum a stejně myslím, že takhle "tlusté" hodinky by mi neseděly, proto radši 11 mm a míň

mechanika - ne quartz, ne solár apod.

WR 200M (nebo eventuálně víc, hehe)

otočná luneta

zavedená značka i microbrand

cena do 40 tis.

 

Další parametry radši neuvádím, už takhle je to omezené až až. Moje každodenní beatery a zároveň milovaný "až do hrobu" kousek jsou Sinn 556I, ty mi sedí jak prdel na hrnec (38,5x10 mm). Zkoušel jsem na ruku různé jiné hodinky od Seiko SKX013 přes různé Citizeny, po MG SAR Rescue Timer, celkově různé styly (nejen potápky) a jak to je v nějakém směru větší než výše uvedené rozměry, vypadá to na mojí ruce divně... To uvádím jen proto, že přes požadované rozměry u mě fakt nejede vlak - i když si uvědomuju, že k potápkám určitá masivnost patří.

 

Upřímně, sám jsem zatím narazil jen na Armida A11. A nic víc. Budu fakt rád za všechny relevantní tipy!

Upraveno uživatelem Tyler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 102
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

PS 2 splnuje vše kromě wr. Ale Novákoj to stačilo.

Jinak jsou i hodinky větší co sedej na malou ruku. Eterna kontiky 42 mě přídou v realu mrňavý. Jen abys sis nezužoval možnosti. Štastnou ruku přeji při výběru.

Upraveno uživatelem saida
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všem díky moc! 

 

Asi zajedu do Chronoshopu a Koscomu, abych si pár hodinek vyzkoušel a ještě líp mohl odtušit, jaké rozměry a tvary pouzdra bych byl schopný unosit. Ale zatím opravdu všechno, co jsem měl na ruce a co bylo silné 12 mm a víc, vypadalo fakt blbě. Což vyřazuje většinu zmíněných hodinek... právě třeba na Marathon nebo Wardy jsem se už díval. Prostě mě limituje hlavně výška hodinek a lug-to-lug.

 

Midsize bondovky jsou quartzky, ne? Já bych rád mechaniku. Edit: tak třeba ty 2252.50 z odkazu od Lamiczky by asi velikostně šly a jsou to i mechaniky, ovšem ceny nevypadají příznivě.

 

Primky jsou fajn, ale už dražší a hlavně by mi byly dlouhé (lug-to-lug), krom toho jestli vidím dobře, mají 5 ATM.

 

Tudory po rychlém prolítnutí internetů jsou a budou mimo rozpočet. Jeté hodinky určitě být můžou, ale těch 40 tisíc je fakt maximum, co jsem schopný a ochotný dát. 

 

Ještě jednou díky všem!

Upraveno uživatelem Tyler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Tyler: Když už se tu zmiňovali kopírovači z Tutimy, mrkni ještě na "malé kosmonautky" (38,5mm) Fortis Official Cosmonaut Day/Date: 

msg-18308-0-15487100-1491918494_thumb.jpg

Sice už je ze mě zjara vydyndal kolega Kuncák, ale synátor má ještě menší ruku než popisuješ a přesto mu díky krásně kompaktní lunetě a nožkám sedly parádně (Seiko vedle má 42mm)...  :cool02:

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už budeš v Koscomu, mrkni na Tag Heuer Aquaracer 300m Calibre 5 41mm. Mám podobně (ne-li stejně velkou ruku jako ty) a seděly mi parádně. Z venku je pak seženeš za těch 40K. Jinak pokud budeš trvat na menších, tak ideální budou asi ty Wardy. Ale zkus v Koscomu ještě ty Longines HC 39mm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O WR jsi nic nepsal, ale psal jsi kritiku na mnou doporučený model, který nebyl úplně v souladu s požadavkem tazatele. Ovšem i jiné tipy, zde uveřejněné, nejsou v souladu. Ale k nim tvoje kritika jaksi nedolehla, takže se lze logicky domnívat, že vyhledáváš pouze moje příspěvky a hledáš na nich cokoliv, jenom abys je mohl za každou cenu setřít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On sa neberie vážne, on si skrátka melie svoje. Potápky-nepotápky, hlavne že sú malé. Aj keď zakladateľ vlákna evidentne hľadá potápky. Potom príde nejaký nováčik a bude si myslieť, že hodinky v odkaze sú potápky.

 

Tyler, vlákno Klub malých hodinek a podobné s potápkami si už pozeral?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...