Přejít na obsah

hodinky 3.000 - 5.000


Doporučené příspěvky

Jdete s tou Festinou do prdele!

Jestli si koupí ten uvedenej bílej Casio chronograf s bezkamenovou Miyotou, nebo Festinu s tímtéž vevnitř, má prašť jak uhoď, tak ať si vybere v tomto případě spíš podle vzhledu, ten strojek se za chvíli vymele tam jako tam.

Díky za názory..

Proš se upřednostňují Casio před Festina? Já myslel že je to spíše naopak..

Je to zajímavé, protože značka Festina má v hodinařině nějakej pátek tradici a původ ve Švajcu, Casio tak je snad tradiční ve výrobě kalkulaček, a to o dost později. Řekl bych, že Casio je spíš  spotřební elektronika, než hodinařina, bez ohledu na to, z kolika plastových součástek se ty jejich strojky skládají. Ani si na to nehraje. Mezi lidma má prostě Festina trochu nějakej zvuk, a Casio je bráno jako total low end, a chronograf v této cenové relaci je stejnej shit se strojkem stejné kvality.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Festina má asi stejný zvuk jako třeba Diesel, tj. mezi naprostými neználky, resp. někde na fórech maminek a žen v domácnosti, jenž diskutují o tom, co svému choti nebo příteli koupit za dárek :D Naproti tomu Casio si nehraje na žádný luxus, ale je to čistě praktická věc (spolehlivost, relativní odolnost, výbava a přijatelná cena). Mimochodem je něco špatného na JAPAN quartzu s krokovými motorky, že nemá uložení v kamenech? Nějak totiž neregistruji stížnosti na kvalitu, ale možná je to opačně :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já nevím jestli je to stejný zvuk https://en.wikipedia.org/wiki/Festina

Pokud by to bylo podle Tvé teorie, tak proč nediskutují Casio, když je téměř na každým krámě, ještě častěji než Festina? Asi nehledají odolný gumáky na střelnici, v čemž má Casio navrch.

Casio si na nic hrát ani nemůže, když nemá jedinej mechanickej model, a legendární maximálně tak nějaký digitálky. A pokud koupíš zlacený hodinky, a nebudou náhodou z umělý hmoty,  tak na rozdíl od Festiny jsou tak odolný, že se budeš stydět s tím jít za tejden se smetím, jak to bude zlatý (zkušenost doma). Japan s krokovými motorky bez kamenů je fajn, pokud máš obyč. tříručkový hodinky, ne ovšem nějaký rychloběžný ručky u stopek. Pokud nejsou stížnosti, tak je to tím, že to málokdo používá častěji, a ne, že by to bylo nějak trvanlivý, ale záruční dobu to přežije, to jako jo.

Upraveno uživatelem ramon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co by kdo diskutoval nad Casio? To je klasická spotřebka, u které si výrobce na žádný luxus nehraje (byť jsou i TOP modely typu Oceanus) a mechanický strojek taky nikdo nečeká. Naproti tomu Festina se snaží vypadat jako něco víc a ještě se ohání švýcarským původem, i když veškerý její quartz je obyčejný japan-movt. made in China, stejně jako u Casia (to má ale aspoň v nabídce solár a rádio).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všimni si, že původem a tradicí se ohání dneska každej, včetně Eltonu. Já se nechci přít, jen jsem řekl, že Casio je v základních řadách jako Casio collection a v nízkých cenových relacích "společenských" hodinek úplně stejnej brak jako Festina, s kvalitativně shodnými cizími lacinými strojky. Vyšší řady jsou zpravidla přeplácaný cirkus, co se každému nelíbí, a ty nejvyšší řady, co stojí za řeč, se hýbou v trochu jiných cenách, než 3-5 tisíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...