Přejít na obsah

Omega Edizione Venezia


brett

Doporučené příspěvky

to: ragu

šetři dechem a fotkama

a trochu se zajímej o historii Omegy a hodinek

třeba se podívej na Omegy z roku 1957

 

jinak to tu jen plevelíš ...

 

btw, každý hodinky něco připomínají ...

Klid prosím tě, vím jak vypadají vintage Omegy a nikde jsem neřekl nic o vzájemné inspiraci. Řekl jsem, že jako celek to na mě takhle působí, u obou jde o inspiraci modely z cca stejných let.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Andy, neber to nijak zle, ale zijes zkratka v 21. stoleti, rozmery hodinek narostly a stejne tak i lide se zvetsuji /jak do sirky, tak do vysky/ :) Kdyz nekdo ma 18,19, 20cm a vice zapesti, tak si prece nekoupi hodinky s prumerem 35-36mm? Vidim to tak, ze dnes se ta velikost obecne posuzuje jinou optikou.. Par nadsencu by uvitalo navrat k retro velikostem, ale doba se posunula jinam..  Omega /stejne tak vsichni ostatni vyrobci/ ty hodinky vyrabi predevsim kvuli zisku, asi nechteji mit na prodejne lezaky a cekat na jednoho ze sta zakazniku, ktery by snad byl ochoten koupit 35-36mm oblekovky. Zkratka si myslim, ze Omega asi moc dobre vi, proc zvolilal zrovna tuhle velikost. Nepochybne bude mit zmaknute neco jako pruzkum trhu.. I se zapestim 16cm nebude zcela jiste problem hodinky krasne ponosit.. Mensi uz vetsinou chlapi nemaji /a ty urcite taky ne:) /, proto tech 39,5mm na oblekovky v dnesni dobe vidim jako univerzalni velikost..  ;)

 

A at nejsem mimo diskusi, tak oblekovky jsou to nadherny.. Sice tento typ nenosim, ale tady bych udelal rad vyjimku.. :wub:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ondro, tech 39,5mm bude akorat. Krajni velikost bych si umel predstavit 38mm. Ma to tenkou lunetu, hodinky budou pusobit majestatne i pod 40mm. I tak se vsadim, ze remen bude 19mm nebo neco podobne nestastneho. Druha vec je, jestli jde master co-axial dostat do pouzdra pod 39.5mm. Myslim, ze ne. Kazdopadne, chvalme kazdeho vyrobce, ktery dela oblekovky pod 40mm. Pokud jsem zaznamenal spravne, Zenith zacal delat oblekovky Elite v pouzdre 41mm, JLC uz taky nejde pod 40mm...a ty hodinky pak pusobej obrovsky :-( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nenech se brettem rozhodit ................ mě to taky na první pohled napadlo

Já jsem v pohodě, hormonální výkyvy diskutujících mě nerozhodí.

 

Hodinky jsou to fakt moc hezký, rozměr v pohodě (kvituju že je pod 40mm), cena a způsob distribuce už o něco míň, holt nějak se ten dojem exklusivity vytvářet musí.

 

Budou dobrý i na malou ruku, nožičky vypadají krátce a budou kopírovat tvar lovečáku.

Upraveno uživatelem ragu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cal.8800 ma rozmer 29 x  4.60 mm, je to dobre videt i dle polohy datoveho vence, ze prostoru pro zmensovani je dost. Myslim ze trend ke zmensovani tu je, cca pred 10 lety bylo vse od Omegy 42, ted to jde pod 40 a je to fajn, sam jsem ted nosil nejakou dobu 34mmm Constellation a byla to krasa a pohodli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...